بریده روزنامهها (اجتماعی)
مسدود شدن یک دروازه مفسده شهری
نوشت: تصفیه بدهی شهرداری تهران از کانال «توزیع برگههای پیشفروش تراکم ساختمانی» موسوم به «هولوگرام اعتباری»، با دستور کتبی شهردار متوقف شد. هولوگرام اعتباری از سال 90، جایگزین پول در بخشی از مراودات مالی شهرداری شد؛ بهطوریکه طلب پیمانکاران و مالکان املاک معارض، با تراکم سیار، «تهاتر» میشود و سپس با فروش نقدی برگه به بدهکاران شهرداری، درآمد غیرنقد عاید شهرداری میشود. هولوگرامها حداقل نیمی از 35 درصد درآمد غیرنقدی شهرداری را تامین میکنند. شهردار تهران با صدور یک بخشنامه کانال «تهاتر نامرئی با برگه هولوگرامی» را بهعنوان یکی از دروازههای اصلی مفسده شهری در پایتخت مسدود و دستور توقف انتشار برگههای هولوگرامی اعتباری تا اطلاع ثانوی را صادر کرد.
♦♦♦
راننده خواب است یا جاده خراب؟
در گزارشی درباره رانندههای اتوبوس که معمولاً مقصر حوادث معرفی میشوند، نوشت: اغلب آنها تنها راننده هستند و به صورت سرویسی حقوق میگیرند. یکی از آنها میگوید: «حادثهای که به وجود میآید، بدون بررسی دقیق میگویند مشکل از راننده است. برایشان بهصرفهتر است بگویند راننده خواب بود تا جاده خراب.» سوال آنها از مسوولان این است که چرا با وجود دریافت هزینههای هنگفت عوارض جادهها هنوز بسیاری از راههای کشور ایمن نیست. یکی از کمکرانندهها میگوید: «روشنایی اتوبانها در شب زیر صفر است. زمانی که به صاحب ماشین اعلام میکنیم ماشین نقص فنی دارد نیز با ما چانه میزند که این سرویس را هم برو بعداً فکری میکنیم. اگر راهی جاده نشویم بیرونمان میکنند.»
♦♦♦
حمله «گلپا» به محمدرضا شجریان
به نقل از اکبر گلپایگانی که بهتندی از هنرمندانی مانند شجریان و ابتهاج (سایه) انتقاد کرده، نوشت: شأن یک هنرمند بالاتر از آغشته شدن به کارهای سیاسی است. من مانند آنها هر روز به رنگی درنیامدهام. من همان گلپایی هستم که 50 سال پیش برای مردم میخواندم. آقای ابتهاج یک تودهای تمامعیار بود و بعدها تغییر ایدئولوژی داد. یا آن خوانندهای که نامش را بردید که در دهه 60 در موسیقی ایران برای خود امپراتوری ایجاد کرده بود، چرا اکنون معترض شده است؟ مگر نه آنکه وقتی من در دهه 60 خانهنشین بودم، او برای خود یکهتازی میکرد. در طول سالهای سال، بهخصوص در دهه 60، هرکسی میآمد کار موسیقی انجام دهد، همینها چوب لای چرخش میگذاشتند.
♦♦♦
خودروهای حاشیهساز
نوشت: شهربانو امانی، عضو شورای شهر تهران، در پاسخ به سوالی درباره دریافت خودرو سواری از سوی اعضای شورای شهر گفت: این خودروها نه به شخص اعضای شورا بلکه به نمایندگان شورا تعلق گرفته است. اینها ابزار کار اداری شورا و نمایندگان برای کار در شهر پهناوری چون تهران است. تمام هزینه این خودروها و تبلتها که ابزار کار شورا هستند و نمایندگان قبلی هم آن را در اختیار داشتند حدود یک میلیارد شده اما همین رسانهها که امروز نگران این مبلغ شدند و من از آنها به خاطر پیگیریشان تشکر میکنم، هیچگاه نپرسیدند که چرا شهردار قبلی تهران برای ارائه گزارش 12ساله حضورش در شهرداری با هزینه 28 میلیاردتومانی، سه جلد کتاب گزارش عملکرد منتشر کرد.