شناسه خبر : 21839 لینک کوتاه

کتک‌کاری و فحاشی اعضای فعلی در شورای شهر

امید به شورای شهر تهران رسید

هفته گذشته نتایج انتخابات پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا اعلام شد. این انتخابات روز جمعه 29 اردیبهشت‌ماه همزمان با انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری در سراسر کشور برگزار و نتایج آن پس از اعلام نتیجه انتخابات ریاست جمهوری اعلام شد.

هفته گذشته نتایج انتخابات پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا اعلام شد. این انتخابات روز جمعه 29 اردیبهشت‌ماه همزمان با انتخابات دوازدهمین دوره ریاست جمهوری در سراسر کشور برگزار و نتایج آن پس از اعلام نتیجه انتخابات ریاست جمهوری اعلام شد. در انتخابات شورای اسلامی تهران، ری و تجریش لیست امید با کسب اکثریت آرا پیروز شد. لیست امید لیست اصلی اصلاح‌طلبان تهران بود که از سوی شورای عالی سیاستگذاری اصلاح‌طلبان اعلام شد و رئیس دولت اصلاحات از آن حمایت کرد. محسن هاشمی‌رفسنجانی، فرزند اکبر هاشمی‌رفسنجانی، بیشترین رای را از مردم تهران به دست آورد؛ بیش از یک میلیون و 756 هزار نفر از مردم تهران به او رای دادند. پس از او مرتضی الویری بیش از یک میلیون و 411 هزار رای و احمد مسجدجامعی بیش از یک میلیون و 405 هزار رای به دست آوردند. سایر اعضای انتخاب‌شده شورای شهر تهران به ترتیب تعداد آرایی که به دست آورده‌اند، عبارتند از: شهربانو امانی‌انگنه، محمدجواد حق‌شناس، بهاره آروین، ابراهیم امینی، افشین حبیب‌زاده‌کلی، آرش حسینی‌میلانی، حسن خلیل‌آبادی، علی اعطا، زهرا صدراعظم‌نوری، محمد سالاری، حسن رسولی، ناهید خداکرمی، مجید فراهانی، زهرا نژادبهرام، محمود میرلوحی‌جوآبادی، الهام فخاری، محمد علیخانی و بشیر نظری. به این ترتیب دوران تسلط اصولگرایان بر شورای شهر تهران به پایان رسید. بشیر نظری، بیست و یکمین فرد لیست امید، یک میلیون و 66 هزار و 813 رای به دست آورد و پس از او مهدی چمران، رئیس کنونی شورای شهر تهران، 656 هزار و 136 رای به دست آورد. علاوه بر چمران، تمامی اعضای علی‌البدل پنجمین دوره شورای شهر تهران از لیست خدمت (لیست اصلی اصولگرایان) هستند. این اعضای علی‌البدل شورای شهر عبارتند از: علیرضا دبیر، مرتضی طلایی، حبیب کاشانی، جلال ملکی، محسن پیرهادی، الهه راستگو، پرویز سروری، اقبال شاکری، زهره لاجوردی و رضا تقی‌پور. نتایج انتخابات پنجمین دوره شوراهای شهر و روستا در سایر استان‌های کشور نیز نشان می‌دهد اصلاح‌طلبان علاوه بر تهران، در سایر نقاط کشور نیز پیروزی‌های قابل توجهی کسب کرده‌اند. آن‌طور که عصر ایران گزارش داده، با اعلام نتایج این انتخابات مشخص شده عمده کرسی‌های شورای شهر در «مشهد، اصفهان، شیراز، تبریز و کرج هم به عنوان شهرهایی که رای مردم عمدتاً جناحی است» در اختیار اصلاح طلبان قرار گرفته است. یزد نیز از جمله شهرهایی است که در آن اصلاح‌طلبان اکثریت کرسی‌های شورای شهر را به دست آورده‌اند.

♦♦♦

حضور زنان در شوراها

از نکاتی که در این دوره از انتخابات شورای شهر مورد توجه رسانه‌ها قرار گرفته، حضور و موفقیت زنان در کسب کرسی‌های شوراهای شهر است. خبرآنلاین در گزارشی تعداد زنان عضو شورای شهر را در دوره‌های مختلف با هم مقایسه کرده و نوشته است: «در شورای شهر چهارم، فقط یک‌دهم اعضا را زنان تشکیل می‌دادند، ولی اکنون اندکی کمتر از یک‌سوم اعضای شورای شهر تهران، زنان هستند.» بر اساس این گزارش، تعداد اعضای زن شورای شهر تهران در دوره‌های اول، دوم، سوم و چهارم فقط سه نفر بوده و در دوره پنجم تعداد زنان عضو شورا به شش نفر افزایش یافته است. در این دوره از انتخابات، موفقیت زنان در راهیابی به شوراها در استان سیستان و بلوچستان نیز خیره‌کننده است. در این استان 415 زن به عنوان اعضای شوراهای شهر و روستا انتخاب شده‌اند. در این باره ایسنا به نقل از علی اوسط‌هاشمی، استاندار سیستان و بلوچستان، نوشت: «راهیابی 415 بانوی استان به پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا و مقایسه آن با دوره قبلی، نشان از تقویت نگاه به این قشر در دولت تدبیر و امید دارد. 185 نفر از بانوان استان موفق به عضویت در چهارمین دوره انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا شدند که با توجه ویژه دولت به تقویت سطح حضور این قشر در اجتماع به دور از تعصبات و تبعیض بعد از گذشت چهار سال شاهد افزایش چشمگیر این آمار هستیم. بالاترین میزان بانوان راه‌یافته به شوراهای اسلامی سیستان و بلوچستان به خاش با 131 نفر اختصاص دارد.»

♦♦♦

انتخاب دستفروش و پاکبان

انتخابات پنجمین دوره شوراهای اسلامی شهر و روستا با حواشی مختلفی هم همراه بود. یکی از عجیب‌ترین موارد در انتخابات شورای شهر خرم‌آباد، مرکز استان لرستان، اتفاق افتاد. مردم این شهر یک دستفروش را به عنوان نفر اول انتخابات شورای شهر انتخاب کردند. ولی‌الله رستمی‌نژاد توانست 40 هزار و 86 رای از مجموع 716 هزار و 148 رای مردم خرم‌آباد را به دست بیاورد و با بالاترین آرا راهی ساختمان شورای شهر خرم‌آباد شود. جام‌جم آنلاین در گزارشی درباره او نوشت: «ولی‌الله رستمی‌نژاد با مدرک فوق‌لیسانس زبان انگلیسی از دانشگاه تهران در انتخابات شوراها ثبت نام کرده است؛ مرد تحصیل‌کرده‌ای که می‌گویند سال‌هاست در خرم‌آباد دستفروشی می‌کند و کسی نیست که او را نشناسد و با او برخورد نکرده باشد. او فرزند علی، یکی از پرنده‌فروش‌های معروف این شهر، هم هست و حالا مقابل چشمان حیرت‌زده‌ خیلی‌ از رقبایش حتی دو لیست اصلی سیاسی کشور یعنی امید و خدمت، راهی شورای شهر شده است.» مردم شهر رشت هم یکی از پاکبان‌های نارنجی‌پوش شهرشان را راهی شورای شهر کردند. خبرگزاری مهر درباره این انتخاب نوشت: «محمدحسن علیپور پاکبان شهرداری رشت است که با دغدغه بهبود معیشت همکارانش به کارزار انتخابات قدم نهاد و امروز به عنوان غیر‌سیاسی‌ترین عضو پنجمین دوره شورای شهر برگزیده شد.» او که اخیراً در رشته روابط عمومی لیسانس گرفته، هدفش از ورود به عرصه انتخابات را احقاق حقوق کارگران به ویژه پاکبانان اعلام کرده است.

♦♦♦

بازشماری آرای تهرانی‌ها

با اعلام نتایج انتخابات، برخی کاندیداهای راه‌نیافته به شورا مدعی وقوع تخلفاتی در روند انتخابات شدند. محمد محمودی‌شاه‌نشین، رئیس هیات عالی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، از پیشنهاد رئیس مجلس شورای اسلامی برای بررسی اعتراض اعضای لیست خدمت خبر داد و اعلام کرد که بازشماری آرای 50 نفر اول انتخابات شورای شهر تهران در دستور کار قرارگرفته است. بر اساس گزارش‌های ایسنا، یک روز بعد، فرهاد تجری، سخنگوی هیات مرکزی نظارت بر انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، از بازشماری ۱۵ صندوق تهران با حضور نماینده لیست خدمت خبر داد و گفت: «15 صندوق تهران با حضور نماینده لیست خدمت مورد بازشماری قرار گرفت و در هیچ کدام عددی به آرای کاندیداها اضافه نشد... در ۵۰۰ صندوق ۵۰ نفر اول شهر تهران را بین لیست وزارت کشور با هیات نظارت مطابقت دادیم که یک مورد تخلف هم در آن ندیدیم.»

♦♦♦

کتک‌کاری و فحاشی ورزشکاران در شورا

روز یکشنبه 31 اردیبهشت‌ماه، مهدی چمران، رئیس کنونی شورای شهر تهران، در سیصد و چهل و ششمین جلسه شورا، به رئیس‌جمهور منتخب و منتخبین شورای پنجم تبریک گفت. اما در همین روز دو عضو ورزشکار شورای شهر که موفق به راهیابی به شورای جدید نشده‌اند، با یکدیگر درگیر شدند. در این دوره از انتخابات که ورزشکاران مشهور نتوانستند به شورای شهر تهران راه یابند، علیرضا دبیر و عباس جدیدی که از مشهورترین این ورزشکاران عضو شورا بودند، در صحن شورای اسلامی شهر تهران با یکدیگر درگیر شدند و فحش‌های رکیک و کتک‌های شدیدی نثار یکدیگر کردند. در گزارش خبرآنلاین از این ماجرا که با حذف الفاظ رکیک این دو کشتی‌گیر تدوین شده، آمده است: «همه‌چیز از دو هفته قبل شروع شده بود؛ زمانی که عباس جدیدی نتوانسته بود مجوز حضور در انتخابات را بگیرد. او در این اتفاق علیرضا دبیر را مقصر می‌دانست. چرایش را کسی نمی‌داند اما او دبیر را مقصر مشکلاتی که برایش ایجاد شده بود می‌دانست. برای همین تلفنی حسابی از خجالت همکار و هم‌تیمی سابقش در‌آمده بود.» عباس جدیدی در بخشی از گفت‌وگو به دبیر می‌گوید: «(...) عمراً اگر بگذارم تو صحیح و سلامت در خیابان‌های تهران راه بروی. جدیدی در نهایت تایید صلاحیت می‌شود ولی جایی در لیست خدمت پیدا نمی‌کند و مثل هادی ساعی و حسین رضازاده به عنوان نامزد مستقل به انتخابات شورای شهر می‌آید و مجموع آرای او در تهران، مثل هر دو قهرمان دیگر بیرون از لیست، تقریباً فاجعه‌آمیز است... در این شرایط جو سنگینی بر جلسه شورای شهر حاکم است. جلسه‌ای که غیر‌علنی و به نوعی یکی از آخرین حضورهای این گروه تصمیم‌ساز برای شهر در ساختمان شورا بوده. تماس دو هفته قبل و حساسیت و فشار اعلام نتایج آرا، تقریباً نه‌فقط جدیدی و دبیر که همه اعضای اصولگرا و غیر‌اصولگرای بازمانده از شورا را کمی عصبی کرده بود. جلسه پتانسیل انفجار را داشت که دبیر در زمان رد شدن از کنار عباس جدیدی این جرقه را روشن کرد. او جمله تند چند روز قبل عباس را به یادش آورد و تاکید ‌کرد که هنوز روی پاهایش در شهر راه می‌رود. این جمله را دبیر گفت و رفت سر صندلی‌اش نشست. جدیدی کمی از راه دور با دستانش خط و نشان کشید و بعد دلش طاقت نیاورد. او سمت دبیر رفت و ضربه‌ای به این نماینده شورای شهر زد. دبیر هم متقابلاً سیلی عباس جدیدی را پاسخ داد، اما ضربه قهرمان سبک‌وزن که به حوالی چشم جدیدی خورده بود، پوست صورت قهرمان سنگین وزن را شکافت و خون جاری ‌شد. فریادها و توهین‌ها فضای شورا را پر کرد و ...» اما هفته گذشته علاوه بر این درگیری، اتفاق دیگری هم در شورای شهر تهران رخ داد و آن نامگذاری میدانی در منطقه 5 تهران به نام فرج‌الله سلحشور بود که البته با انتقاداتی از درون و بیرون شورا همراه بود. آن‌طور که ایسنا گزارش داده، در این جلسه محمد‌مهدی تندگویان، نایب رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی، با بیان اینکه ما کارگردان‌های ارزشمند دیگری نیز همچون کیارستمی داشته‌ایم که لازم است در صورت نامگذاری میدانی به نام سلحشور نام این کارگردانان دیگر نیز بر خیابان‌های شهر گذاشته شود، گفته است: «یا این بدعت را نگذارید یا اینکه باید نام دیگر کارگردانان و اهالی هنر نیز بر خیابان‌های شهر گذاشته شود.» ولی در نهایت نامگذاری میدانی به نام سلحشور با کسب اکثریت آرا به تصویب رسید. این در حالی است که موضوع نامگذاری خیابانی به نام آیت‌الله هاشمی‌رفسنجانی که بلافاصله پس از درگذشت او در شورای شهر مطرح شد، هنوز به نتیجه‌ای نرسیده است.

♦♦♦

زمانی برای نو شدن شورا

هفته گذشته اعضای منتخب پنجمین دوره شورای شهر تهران با فاصله اندکی پس از اعلام نتایج، با تشکیل اولین جلسه شورای منتخبان تهران هیات رئیسه موقت خود را انتخاب کردند. در این جلسه مرتضی الویری، به عنوان رئیس، احمد مسجدجامعی و شهربانو امانی به عنوان نایب رئیس و بهاره آروین و حجت نظری به عنوان منشی انتخاب شدند. آن‌طور که ایسنا از مرتضی الویری نقل کرده،‌ در اولین جلسه درباره انتخاب شهردار بحث نشده، اما هفته گذشته فعالان سیاسی و رسانه‌ها گمانه‌زنی‌های مختلفی درباره انتخاب شهردار داشتند. محسن هاشمی‌رفسنجانی، محسن صفایی‌فراهانی، عباس آخوندی، پیروز حناچی، محسن مهرعلیزاده و علی عبدالعلی‌زاده از اصلی‌ترین گزینه‌هایی هستند که تا به حال درباره شهردار شدنشان گمانه‌زنی شده است. درباره زمان آغاز به کار شورای شهر جدید نیز بحث‌هایی در رسانه‌ها مطرح شد. در یکی از آخرین موارد، ایسنا به نقل از مهدی چمران نوشت: «برابر قانون شهریورماه باید اعضای شورای شهر در دوره جدید کار خود را آغاز کنند اما طبق مصوبه جدید مجلس 14 مرداد پنجمین دوره شورا باید کار خود را آغاز کند که این مصوبه مجلس هنوز مورد موافقت شورای نگهبان قرار نگرفته است که اگر این موافقت انجام شود می‌تواند در این تاریخ، شورا در دوره جدید کار خود را آغاز کند.» 

 

دراین پرونده بخوانید ...

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها