۳۶ اقتصاددان شایسته دریافت جایزه نوبل اقتصاد ۲۰۱۳
صفآرایی سلاطین
برای پیشبینی برندگان احتمالی جایزه علم اقتصاد از سه منبع استفاده شده است. نخستین منبع، پیشبینی موسسه تامسون رویترز است. منبع دوم، وبسایت The Big Picture، متعلق به باری ریتولز، است. منبع سوم نیز پیشبینی هوبرت فروملت، استاد مدعو اقتصاد بینالملل دانشگاه لیناوس سوئد است که وبسایت بلومبرگ در روز سوم اکتبر سال ۲۰۱۳ میلادی اقدام به انتشار آن کرد.. به غیر از سه تن از اقتصاددانان حاضر در لیست منتشره هوبرت فروملت، باقی افراد، در لیست منتشره وبسایت The Big Picture نیز حضور دارند…
برای پیشبینی برندگان احتمالی جایزه علم اقتصاد - که روز 14 اکتبر (22 مهر) رسماً اعلام خواهد شد- از سه منبع استفاده شده است. نخستین منبع، پیشبینی موسسه تامسون رویترز است. از سال 2002 میلادی تاکنون، 27 مورد از پیشبینیهای برندگان جایزه نوبل در تمامی رشتهها، به غیر از ادبیات و صلح، از سوی این موسسه به واقعیت پیوسته است. در سال 2013 نیز این موسسه توانست به درستی هر دو برنده جایزه نوبل فیزیک را پیشبینی کند. منبع دوم، وبسایت The Big Picture، متعلق به باری ریتولز، است. این وبسایت در سال 2009 میلادی اقدام به انتشار لیستی 32نفره از اقتصاددانان کرد که تمامی نوبلیستهای 2009، 2010 و 2011 در این لیست حضور داشتند. منبع سوم نیز پیشبینی هوبرت فروملت، استاد مدعو اقتصاد بینالملل دانشگاه لیناوس سوئد است که وبسایت بلومبرگ در روز سوم اکتبر سال 2013 میلادی اقدام به انتشار آن کرد. به غیر از سه تن از اقتصاددانان حاضر در لیست منتشره هوبرت فروملت، باقی افراد، در لیست منتشره وبسایت The Big Picture نیز حضور دارند.
محمدهاشم پسران
محمدهاشم پسران در روز 30 مارس سال 1946 میلادی در شهر شیراز متولد شد. او دیپلم دبیرستان خویش را از مدرسه نمازی شیراز گرفت و برای تحصیلات تکمیلی، در نوامبر سال 1964 و با بورسیه بانک مرکزی ایران، عازم انگلیس شد. مدرک کارشناسیاش را در اقتصاد، ریاضیات و آمار از دانشگاه سالفورد کسب کرد و دکترای خود در اقتصاد را از دانشگاه کمبریج دریافت کرد. هماکنون نیز، به عنوان استاد تمام اقتصاد در دانشگاه کالیفرنیای جنوبی مشغول فعالیتهای علمی و آکادمیک است. پسران، رئیس گروه تحقیقات اقتصادی بانک مرکزی ایران طی سالهای 1976-1974 بود و همچنین در سالهای 1978-1976 نیز معاون وزیر آموزش ایران بود. او استاد تمام اقتصاد و طراح برنامه اقتصادسنجی در دانشگاه کالیفرنیا در لسآنجلس، استاد مدعو در موسسه مطالعات پیشرفته وین، دانشگاه پنسیلوانیا نیز بوده است. دکتر پسران عضو آکادمی بریتانیا، جامعه اقتصادسنجی و مجله اقتصادسنجی است. پروفسور پسران تاکنون جوایز بینالمللی متعددی را کسب کرده و همچنین برخی از موسسات نیز به این اقتصاددان برجسته، دکترای افتخاری اعطا کردهاند. او عضو هیاتمدیره انجمن تحقیقات اقتصادی کشورهای عربی، ترکیه و ایران بوده و در سالهای 1996 تا 2000 میلادی به عنوان عضو شورای مدیران بانک جهانی در خاورمیانه و آفریقای شمالی فعالیت داشته است. تخصص پروفسور پسران در زمینه اقتصادسنجی است. او در حوزه اقتصادسنجی تلاشهای علمی گستردهای داشته است که حاصل آنها توسعه مرزهای این حوزه مهم اقتصادی بوده است. یکی از توسعههای اخیر او در زمینه اقتصادسنجی، معرفی مدل GVAR برای تحلیل وضعیت اقتصاد کلان جهانی است. این مدل اقتصادسنجی، آنقدر مهم بوده که انتشارات دانشگاه آکسفورد کتابی تحت عنوان «دایرهالمعارف GVAR» را در ماه فوریه امسال (2013) منتشر کرد. پروفسور پسران تاکنون بیش از 130 اثر ارزنده را در ژورنالهای علمی ممتاز منتشر کرده است. عمده تمرکز این آثار بر روی اقتصادسنجی، اقتصاد کلان تجربی و اقتصاد ایران بوده است. او همچنین در زمینه اقتصاد نفت و خاورمیانه نیز تخصص دارد. اِوالیلا پسران، دختر پروفسور پسران، در کالجهای مواری ادواردز و پمبروک در دانشگاه کمبریج، مدرس علم سیاست است. اِوالیلا همچنین مولف کتابی تحت عنوان «تلاش ایران برای استقلال اقتصادی» است. بیژن پسران، پسر پروفسور پسران، نیز متخصص علم اعصاب است و در مرکز علوم عصبی دانشگاه نیویورک مشغول به کار است.
ریچارد پوزنر
ریچارد آلن پوزنر، در روز 11 ژانویه سال 1939 میلادی در آمریکا متولد شد. او که هماکنون به عنوان یک قاضی در ایالات متحده آمریکا و همچنین به عنوان مدرس ارشد در دانشکده حقوق دانشگاه شیکاگو مشغول به کار است، یکی از نظریهپردازان پیشرو در حوزه اقتصاد و حقوق نیز محسوب میشود. پوزنر را میتوان یک فیلسوف و اقتصاددان برجسته در حوزه روششناسی حقوق دانست. حوزه اصلی مطالعاتی او اقتصاد و حقوق است و نظریههایش در این حوزه در سالهای اخیر مورد توجه خیل عظیمی از فعالان اقتصاد بوده است. او تاکنون بالغ بر 40 کتاب در زمینه اقتصاد و برقراری عدالت تالیف کرده که از جمله آنها میتوان «تحلیل اقتصادی حقوق»، «اقتصاد عدالت» و «بحران دموکراسی سرمایهداری» را نام برد. پوزنر در نیویورک متولد شد و مدرک کارشناسی خود در رشته حقوق را از دانشگاه ییل گرفت و یک سال بعد موفق شد مدرک کارشناسی ارشد خود را در این رشته دریافت کند. او برای ادامه تحصیل به هاروارد رفت و در سال 1962 میلادی موفق شد مدرک کارشناسی ارشد دیگری در رشته حقوق دریافت کند. او در سال 1968 میلادی تدریس در دانشگاه استنفورد را پذیرفت و یک سال بعد به عنوان عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه شیکاگو انتخاب شد. تدریس او در این دانشکده ادامه پیدا کرد و هماکنون علاوه بر این دانشمند برجسته حوزه حقوق و اقتصاد، فرزندش اریک پوزنر نیز تدریس در دانشگاه شیکاگو را بر عهده دارد. در روز 27 اکتبر سال 1981 میلادی، رونالد ریگان رئیسجمهوری وقت آمریکا، پوزنر را به عنوان قاضی ارشد دادگاههای آمریکا انتخاب کرد و در روز 24 نوامبر سال 1981 میلادی سنای آمریکا به وی رای اعتماد داد و از روز اول دسامبر همان سال، کارش را به طور کاملاً رسمی آغاز کرد. در فاصله سالهای 1993 تا 2000 میلادی قضاوت دادگاههای دولتی و ارشد را بر عهده داشت و به طور پارهوقت تدریس را در دانشگاه شیکاگو انجام میداد. در دسامبر سال 2004 میلادی، پوزنر به همراه گری بکر (اقتصاددان برنده جایزه نوبل) وبلاگ مشترکی را راهاندازی کردند که همچنان نیز فعالیت آن ادامه دارد. میتوان ادعا کرد این وبلاگ یکی از پربینندهترینها در نوع خود و در عرصه وبلاگهای اقتصادی است.
سام پلتزمن
یکی دیگر از نامزدهای احتمالی برای نوبل اقتصاد در سال جاری، سام پلتزمن است. او استاد بازنشسته دانشگاه شیکاگو است و سالها سابقه تحقیق و تدریس در این دانشگاه را دارد. او مدرک دکترای خود در رشته اقتصاد را در سال 1965 میلادی از همین دانشگاه دریافت کرد، ولی مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد را در دانشگاه کالیفرنیا به تحصیل در رشته اقتصاد پرداخت. پلتزمن بعد از اتمام دوره دکترا، به مدت هشت سال به عنوان مشاور ارشد اقتصادی در هیات مشاوران اقتصادی ریاست جمهوری آمریکا کار کرد. ولی علاقه وی به کار علمی و تحصیلات آکادمیک سبب شد به دانشگاه بازگردد و از سال 1973 میلادی به عضویت هیات علمی دانشگاه شیکاگو درآمد و تا پایان دوره کاریاش در همین دانشگاه به تحقیق و تدریس ادامه داد. حوزه اصلی مطالعاتی این اقتصاددان برجسته آمریکایی، در مورد تقابل و همپوشانی فعالیتهای بخش خصوصی و دولتی در اقتصاد است. از دیگر حوزههای مطالعاتی وی میتوان به قوانین اقتصاد دولتی و سازمانهای صنعتی و تجاری اشاره کرد. از طرف دیگر میتوان به مقالات زیادی در زمینه قوانین بانکی، ایمنی صنعت خودروسازی، اثرات اقتصادی نوآوریها در صنعت دارو و در نهایت اقتصاد سیاسی و بزرگ شدن دولتها در اقتصاد اشاره کرد. او چندین کتاب تالیف کرده و در تالیف شمار زیادی از کتابهای حوزه اقتصاد همکاری داشته است. او هماکنون سردبیر نشریه «حقوق و اقتصاد» و همچنین مشاور ارشد مرکز جرج جی. استیگلر برای مطالعه در حوزه اقتصاد و قوانین دولتی در دانشگاه شیکاگو است. او در فاصله سالهای 1991 تا 2005 میلادی ریاست این مرکز را بر عهده داشت. فعالیت او به عنوان عضو تحریریه شمار زیادی از نشریات مطرح علمی و اقتصادی در دنیا و حضورش در کمیسیون مشاوره اقتصادی مرکز کارآفرینی و مطالعات اقتصادی آمریکا نیز بخشی دیگر از فعالیتهای برجسته و همهجانبه این استاد برجسته علم اقتصاد است. این پژوهشگر برجسته حوزه اقتصاد و حقوق، تاکنون بیش از 80 مقاله تالیف و چاپ کرده که اغلب آنها بیش از 20 بار مورد ارجاع قرار گرفتهاند و همین مساله پلتزمن را در میان برجستهترین اقتصاددانان دنیا قرار داده است.
دیوید کارد
دیوید ادوارد کارد، در سال 1956 میلادی در کانادا متولد شد. او یکی از اقتصاددانان برجسته کانادایی است که تمامی سالهای کاریاش را به پژوهش در زمینه اقتصاد بازار کار مشغول بوده است و هماکنون نیز به تدریس در دانشگاه برکلی آمریکا مشغول است. کارد مدرک کارشناسی رشته اقتصاد را از دانشگاه کویینز کانادا دریافت کرد. او در سال 1983 میلادی و بعد از پنج سال مطالعه مستمر، موفق شد مدرک دکترای رشته اقتصاد را از دانشگاه پرینستون دریافت کند. کارد در فاصله سالهای 1988 تا 1992 میلادی یکی از دبیران تحریریه نشریه «اقتصاد نیروی کار» در آمریکا بود و از سال 1993 میلادی تا انتهای سال 1997 میلادی به مشاوره سردبیری نشریه اکونومتریکا پرداخت. دیوید کارد در سال 1995 میلادی و بعد از سالها تلاش و فعالیت در حوزه مطالعات اقتصادی موفق شد مدال جان باتیس کلارک را که مهمترین و برجستهترین نشان علمی و پژوهشی در ایالات متحده آمریکاست، از آن خود کند. در اوایل دهه 1990 میلادی او به همراه آلن بی. کروگر، که استاد دانشگاه پرینستون بود، به یافتههایی در تقابل با نظریات متداول اقتصاددانان در زمینه اقتصاد بازار کار دست یافتند. او در مصاحبهای با نیویورکتایمز اعلام کرد: «من معتقدم که مخالفت با مهاجرت در اقتصاد امری بیدلیل و نادرست است. زیرا مهاجرت نمیتواند تاثیری پایدار روی وضعیت اقتصادی داشته باشد یا باعث کاهش حداقل دستمزد شود. بازار نیروهایی را جذب میکند که کارآمد باشند و توانایی انجام فعالیتهای اقتصادی مختلف را داشته باشند. بنابراین اگر فردی وارد بازار شود که تواناتر از فرد بومی آن منطقه است، بدون شک باید جذب شود و دستمزد بالاتری هم طلب کند.» او در پایان تاکید کرد: «من معتقدم فضا برای مهاجرت باید بازتر باشد زیرا مزایای اقتصادی مهاجرت بیشتر از معایب آن است.» با وجود اینکه نتایج مطالعات اقتصادی کارد ممکن است موافق یا مخالف دیدگاههای احزاب سیاسی فعال در آمریکا باشد، ولی او هیچگاه از مطالعات و یافتههایش برای جهتگیری سیاسی و توصیه به سیاستمداران یک حزب یا گروه خاص استفاده نکرد. او کارش را خارج از فعالیتهای سیاسی میداند و بر این باور است که اقتصاد را باید به اهل علم سپرد تا فارغ از دیدگاهها و جهتگیریهای سیاسی به اصلاح آن بپردازند.
آلن کروگر
آلن بنت کروگر، روز 7 سپتامبر سال 1960 میلادی در نیوجرسی آمریکا متولد شد. کروگر اقتصاددان آمریکاییالاصلی است که هماکنون استاد تمام اقتصاد و امور عمومی در دانشگاه پرینستون است و همچنین در دفتر ملی تحقیقات اقتصادی - NBER - نیز عضو تحقیقاتی است. او در روز 7 مارس سال 2009 میلادی از سوی رئیسجمهور اوباما نامزد کسب منصب خزانهداری برای سیاستگذاری اقتصادی شد. نام او در میان 50 اقتصاددان برتر از نظر وبسایت
IDEAS/RePEc است. کروگر در روز 29 آگوست 2011 از سوی باراک اوباما برای سمت رئیس شورای مشاوران اقتصادی کاخ سفید معرفی و در روز 3 نوامبر 2011 با اجماع مجلس سنا به این سمت منصوب شد. او جوایزی همچون جایزه کرشاو، ماهالانوبیس و آکادمی علوم سیاسی و اجتماعی ایزا آمریکا را هم دریافت کرده است. او عضو کمیته اجرایی و نظارتی موسسه آکادمیک CERGE-EI واقع در پراگ جمهوری چک نیز هست. آلن کروگر لیسانس خود را با رتبه ممتاز از دانشکده روابط کار و صنعت دانشگاه کُرنل دریافت کرد و در سال 1987 موفق به اخذ دکترای اقتصاد از دانشگاه هاروارد شد. او برای کار روی روش آزمایشهای طبیعی به منظور مطالعه اثرات تحصیل بر میزان درآمد، حداقل دستمزد بر اشتغال و دیگر مسائل شهرت یافته است. کروگر کتابهای زیادی نیز در زمینه مسائل مرتبط با آموزش، بازار نیروی کار و توزیع درآمد منتشر کرده است. او مشاغل مرتبط با رستوران را در نیوجرسی و پنسیلوانیا با هم مقایسه کرد که در مورد اول افزایش حداقل دستمزد موجب رونق این مشاغل شد در حالی که در پنسیلوانیا عکس این اتفاق روی داد، هر چند این نتیجه بعدها مورد مناقشه قرار گرفت. گفتنی است کروگر از سال 1995-1994 به عنوان اقتصاددان ارشد وزارت کار ایالات متحده آمریکا فعالیت میکرد. از دیگر مسوولیتهای او میتوان به اقتصاددان ارشد و معاون بخش سیاست اقتصادی وزارت خزانهداری آمریکا در سالهای 2010-2009 اشاره کرد. او همچنین به خاطر کار روی منحنی زیستمحیطی کوزنتس نیز شناخته میشود. کروگر همچنین بین سالهای 2000 تا 2006 میلادی در ستون اقتصادی مجله نیویورک تایمز، قلم میزده است. پیش از آن نیز یعنی در سالهای 2003 تا 2005 میلادی سردبیر مجله چشمانداز اقتصادی و مجله انجمن اقتصادی اروپا (2002-1996) بوده است.
دیوید هنری
سر دیوید فوربس هنری در شش مارس سال 1944 در یک خانواده اسکاتلندی در ناتینگهام، یکی از شهرهای انگلستان، متولد شد. پس از یک دوره نهچندان موفق در مدارس گلاسکو، او مدرک فوقلیسانس خود در رشته اقتصاد را در سال 1966 با درجه عالی از دانشگاه ابردین کسب کرد. سپس به مدرسه اقتصاد لندن رفت و در سال 1967 مدرک فوقلیسانس دوم خود را در گرایش اقتصادسنجی و اقتصاد ریاضی با رتبه ممتاز گرفت؛ و سرانجام در سال 1970 در همان دانشگاه مدرک دکترای خود را دریافت کرد. او زمانی که بر روی تز دکترای خود کار میکرد به عنوان استادیار در مدرسه اقتصادی لندن استخدام شد و در سال 1977 به مقام استادی رسید. در سال 1982، دیوید به عنوان پروفسور اقتصاد و عضو هیات علمی کالج نوفیلد کار خود را در دانشگاه آکسفورد آغاز کرد. او طی سالهای 2001 تا 2007 رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه آکسفورد نیز بود. عمده تحقیقات اقتصادی سر دیوید هنری طی این سالها بر روی طراحی یک رویکرد منحصر به فرد برای مدلسازی تجربی سریهای زمانی اقتصادی متمرکز بوده است. کتاب «اقتصادسنجی پویا» که او در سال 1995 منتشر کرد، سنگ بنای چنین مدلهایی را به طور مفصل توضیح میدهد. مدلسازی کلی به جزیی یکی از مهمترین ویژگیهای چنین رویکرد مدلسازی است؛ این رویکرد عموماً رویکرد « الاسای» یا «هنری» نامیده میشود. سایر زمینههای تحقیقاتی دیوید هنری عبارتند از: استخراج و تحلیل روشهای تخمین و استنتاج برای سریهای زمانی غیرایستا؛ توسعه تکنیکهای مونتکارلو برای بررسی ویژگیهای نمونههای کوچک؛ توسعه نرمافزارهای اقتصادی برای تحلیل اقتصادسنجی؛ تبیین استراتژیهای مختلف و متدولوژیهای تجربی مدلسازی؛ تحلیل مفاهیم و معیارهای مورد نیاز برای مدلسازی معتبر سریهای زمانی؛ به اوج رساندن این زمینه تحقیقاتی با گسترش آن در فرآیندهای اتوماتیک انتخاب مدل توسط کامپیوتر؛ ارزیابی این تحقیقات در قالب مطالعات شبیهسازی و بررسیهای تجربی مخارج مصرفکننده و بسیاری از زمینههای دیگر. برخی از پستهای آکادمیک سر دیوید هنری عبارتند از: رئیس انجمن سلطنتی اقتصاد؛ سردبیر ژورنالهای مهم اقتصادی از جمله مروری بر مطالعات اقتصادی، ژورنال اقتصادی، و بولتن اقتصادی و آماری دانشگاه آکسفورد؛ دستیار سردبیر در ژورنالهای اقتصادی اکونومتریکا و ژورنال بینالمللی پیشبینی و مشاور مخصوص مجلس انگلستان در زمینه سیاستهای پولی و پیشبینی.
پیتر فیلیپس
پیتر چارلز بونست فیلیپس در 23 مارس سال 1948 در ویموس انگلستان متولد شد. او در سال 1969 مدرک لیسانس خود را در رشته اقتصاد، ریاضیات و ریاضی کاربردی از دانشگاه آکلند دریافت کرد و سپس در سال 1971 مدرک فوقلیسانس خود را در رشته اقتصاد با رتبه اول از همان دانشگاه کسب کرد و سپس در همان سال تحصیلات خود را در مقطع دکترا، همچون سر دیوید هنری، در مدرسه اقتصاد لندن آغاز کرد. پیتر سرانجام در سال 1974 مدرک دکترای خود را در رشته اقتصادسنجی از این دانشگاه دریافت کرد. پروفسور فیلیپس از سال 1969 به عنوان دستیار تدریس فعالیت خود را در دانشگاه آکلند آغاز کرد و سپس در سال 1971 به عنوان استادیار در این دانشگاه استخدام شد. او سپس در سال 1972 به دانشگاه اساکس پیوست و تا سال 1976 در آن دانشگاه به تحقیق و تدریس پرداخت. تلاشهای علمی پیتر سرانجام در سال 1976 به ثمر نشست و او به مقام استاد اقتصادسنجی و آمار در دانشگاه بیرمنگام نائل آمد و در فاصله سالهای 1976 تا 1978 رئیس دپارتمان اقتصاد این دانشگاه بود. او در حال حاضر به عنوان پروفسور اقتصاد و آمار در دانشگاه ییل مشغول به کار است. مهمترین زمینه تحقیقاتی پروفسور فیلیپس تعیین مدل اقتصادسنجی است. در این مدلها سعی بر این است که یک نظریه عمومی جانبی برای تکنیکهای تعیین مدل ارائه شود که مناسب دادههای سری زمانی هستند که عمدتاً به طور تصادفی غیرایستا هستند. سایر زمینههای تحقیقاتی پروفسور فیلیپس عبارتند از: مدلهای پیشبینی تجربی؛ اخبار اقتصادی و فعالیتهای اقتصادی؛ اقتصاد سریهای زمانی غیرایستا؛ دادههای تابلویی غیرایستا؛ توسعه رگرسیون حنان؛ آمار توصیفی برای دادههای سری زمانی غیرایستا. برخی از پستهای آکادمیک پروفسور فیلیپس طی این سالها عبارتند از: عضو گروه سردبیری ژورنال مروری بر مطالعات اقتصادی؛ دستیار سردبیر در ژورنال اکونومتریکا؛ سردبیر ژورنالهای مهم اقتصادی شامل تئوری اقتصادسنجی، زمینههای اقتصادسنجی مدرن، مرور اقتصادی آسیا و اقیانوسیه؛ مشاور سردبیر در ژورنالهای پویاییهای اقتصاد کلان و مقالههای اقتصادی نیوزیلند. شاگردان بسیاری در مکتب پروفسور فیلیپس به مقام دکترا نائل آمدهاند؛ 60 دانشجوی دکترا در اقتصادسنجی که بیشتر آنها جزو اقتصادسنجیدانان برتر دنیا هستند.
جاشوا انگریست
جاشوا دیوید انگریست در سال 1960 میلادی در کلمبوس اهایو متولد شد. او مدرک کارشناسی رشته اقتصاد را از کالج اوبرلین در سال 1982 میلادی دریافت کرد و برای ادامه تحصیل دانشگاه پرینستون را برگزید. او موفق شد در سال 1989 میلادی مدرک دکترای رشته اقتصاد را از این دانشگاه دریافت کند. در ادامه انگریست، از سال 1989 تا سال 1991 میلادی استادیار دانشگاه هاروارد بود. در سال 1996 میلادی به عنوان یکی از اعضای اثرگذار هیات علمی دانشگاه امآیتی آمریکا انتخاب شد. در آن زمان انگریست تدریس اقتصادسنجی و اقتصاد بازار کار را در این دانشگاه بر عهده داشت. او که یک اقتصاددان برجسته آمریکایی و ساکن بروکلین ماساچوست است، هماکنون در سمت استادتمام در دانشگاه امآیتی آمریکا به تدریس اقتصاد مشغول است. شهرت اصلی او به دلیل ابداع و بهکارگیری روش متغیرهای ابزاری برای مطالعه تاثیرات سیاستهای دولتی و تغییرات شرایط اقتصادی و اجتماعی است. او تحولات زیادی در نظریههای اقتصادسنجی ایجاد کرد که این تحولات علم اقتصادسنجی را دگرگون کرده است. انگریست بنیانگذار بنیاد اثرگذاری مدرسه و نابرابری در آمریکاست که زیرمجموعهای از دپارتمان اقتصادی دانشگاه امآیتی است. کار اصلی این مرکز مطالعه روی اقتصاد آموزش و مسائل مرتبط با فقر و تاثیرات اجتماعی و اقتصادی آن است. از طرفی مطالعه روی ارتباط بین سرمایههای انسانی و توزیع درآمد در آمریکا نیز از دیگر حوزههای مطالعاتی در این بنیاد است. جاشوا انگریست ریاست این بنیاد را نیز بر عهده دارد. این اقتصاددان برجسته به دلیل سالها تدریس و مطالعه در حوزه اقتصاد، بارها مورد تقدیر از طرف مجامع جهانی و مراکز تحقیقاتی داخل آمریکا قرار گرفته است. انگریست در سال 2007 میلادی یک مدرک دکترای افتخاری رشته اقتصاد را از دانشگاه سنتگالن دریافت کرد و چهار سال بعد، یعنی در سال 2011 میلادی، موفق شد جایزه جان فوننیومن بوداپست را از آن خود کند و به عنوان برجستهترین اقتصاددان فعال در حوزه بازار کار معرفی شود. انگریست در حوزه آموزش هم مطالعات زیادی انجام داده است و نتیجه یافتههای این اقتصاددان برجسته در مقالات معتبر علمی منتشر شده است. دانش اقتصادسنجی او در کنار یافتههای اجتماعی ناشی از مطالعاتش سبب شد علم اقتصاد شکوفاتر و عامهفهمتر شود.
الیور هارت
الیور سایمون دارسی هارت، اقتصاددان و استاد اقتصاد دانشگاه هاروارد است. او در سال ۱۹۴۸ در انگلستان به دنیا آمد و مدرک کارشناسی خود را در رشته ریاضی از کینگز کالج لندن کسب کرد. مدرک کارشناسی ارشد خود را در رشته اقتصاد از دانشگاه وارویک و مدرک دکترای خود را نیز در اقتصاد و از دانشگاه پرینستون کسب کرد. او پس از این یکی از اعضای کالج چرچیل در کمبریج و عضو هیات علمی مدرسه اقتصاد لندن شد. او در سال ۱۹۸۴ به ایالات متحده بازگشت و در انستیتو تکنولوژی ماساچوست به تدریس پرداخت و از سال ۱۹۹۳ تدریس خود را در دانشگاه هاروارد آغاز کرد. او در طول سالهای ۲۰۰۰ تا ۲۰۰۳ رئیس دپارتمان اقتصاد دانشگاه هاروارد بود. او یکی از اعضای انجمن اقتصادی آمریکاست و همچنین مدتی نایب رئیس این انجمن بوده است. فعالیتهای اصلی تحقیقاتی هارت بیشتر روی موضوعاتی همچون تئوری قراردادها، تئوری سازمان، مالی سازمانی، حقوق و اقتصاد است.
رابرت شیلر
رابرت جیمز شیلر اقتصاددان، استاد دانشگاه و نویسنده آمریکایی در سال ۱۹۴۶ به دنیا آمد. او هماینک عضو هیات علمی دانشگاه ییل و نیز یکی از اعضای مرکز مطالعات مالی بینالمللی این دانشگاه نیز هست. شیلر در سال ۲۰۰۵ نایب رئیس انجمن اقتصاددانان آمریکا بوده است. او به انتخاب موسسه تامسون رویترز یکی از ۱۰۰ اقتصاددان تاثیرگذار جهان است و در سال ۲۰۱۲ به خاطر فعالیتهایش در حوزه نوسانات بازار مالی و پویایی قیمت داراییهای مالی نامزد دریافت جایزه نوبل در اقتصاد شد. او در سال ۱۹۸۱ مقالهای را در ژورنال آمریکن اکونومیک ریویو با عنوان «آیا قیمتهای بازار سهام بیش از آنکه به وسیله پخش سود سهام تحت تاثیر قرار گیرند نوسان میکنند؟» به چاپ رساند و در آن فرضیه بازار کار را، که تا آن زمان فرضیهای غالب بود، به چالش کشید. او در این مقاله نتیجه گرفت نوسانات بازار سهام بیش از آن چیزی است که بتواند به وسیله هرگونه تحلیل عقلایی از آینده توضیح داده شود.
ویلیام نوردهاوس
ویلیام نوردهاوس متولد 31 می، در نیومکزیک ایالاتمتحده آمریکاست. نوردهاوس مدرک کارشناسی و کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه ییل به ترتیب در سالهای 1963 و 1973 دریافت کرد. او همچنین مدرک دکترای خود را در سال 1967 از دانشگاه امآیتی دریافت کرد. نوردهاوس از سال 1967 میلادی عضو هیات علمی دانشگاه ییل بوده و در سالهای 1986 تا 1992 به عنوان رئیس این دانشگاه خدمت کرده است. در زمان دولت کارتر و در بین سالهای 1977 تا 1979 میلادی، نوردهاوس عضو شورای مشاوران اقتصادی بود. نوردهاوس نویسنده کتابهای بسیاری است و به طور مشترک کتابهای درسی رشته اقتصاد را نوشته است. نسخه بدیع آن کتابی است که با همکاری برنده جایزه نوبل، پل ساموئلسون نوشته شده بود. این کتاب در حال حاضر در نسخه نوزدهم خود موجود است و حداقل به 17 زبان دیگر دنیا ترجمه شده است. او همچنین چندین کتاب درباره موضوع گرمای جهانی و تغییرات آب و هوا نوشته است.
رابرت بارو
رابرت جوزف بارو، متولد 28 سپتامبر سال 1944 میلادی است. او که در زمره اقتصادکلاندانان کلاسیک آمریکایی به حساب میآید، استاد اقتصاد در دانشگاه هاروارد است. نام بارو در میان بنیانگذاران اقتصاد کلان کلاسیک جدید در کنار رابرت لوکاس و توماس سارجنت قرار دارد. او در حال حاضر عضو ارشد موسسه هوور دانشگاه استنفورد است. بارو فارغالتحصیل کارشناسی رشته فیزیک از موسسه فناوری کالیفرنیا در سال 1965 میلادی است. در ادامه او رشته خود را به اقتصاد تغییر داد و در سال 1970 میلادی مدرک دکترای خود را از دانشگاه هاروارد دریافت کرد. کار بارو با تمرکز بر روی بحثهای سیاستهای اقتصادی و عمومی بود که در چند سال اخیر صورت پذیرفته بود. موضوعاتی از قبیل تئوری چرخه کسب و کار، تئوری رشد، سنتز نئوکلاسیک و سیاست همگانی. در نهایت میتوان گفت بارو مخالفی منتقد برای هزینههای محرک بوده است.
دیل یورگنسن
دیل یورگنسن متولد سال ۱۹۳۳ در بزمن در مونتانای آمریکاست. او هماینک استاد دانشگاه هاروارد در دپارتمان اقتصاد و مدرسه سیاسی جانافکندی این دانشگاه است. یورگنسن در خلال سالهای ۱۹۹۴ تا ۱۹۹۷ رئیس دپارتمان اقتصاد این دانشگاه نیز بوده است. نوآوری اصلی او استخراج تقاضای سرمایهگذاری از ملی بود که در آن سرمایه یکی از فاکتورهای اصلی تولید، وارد کردن رفتار مالیات بر درآمد روی خروجی قیمت سرمایه و مدلسازی اقتصادسنجی تاخیرهایی است که در روند سرمایهگذاری قرار دارند. در سال ۱۹۷۱ او جایزه جان باتیس کلارک را از انجمن اقتصادی آمریکا برای فعالیتهایش روی مقوله رفتار سرمایهگذاری دریافت کرد. یورگنسن به همراه ویلکاکسین در سال ۱۹۹۳ کتابی درباره ارزیابی سیاستهای جایگزین را منتشر کردند که در آن بخشهای مختلف همچون انرژی، محیط زیست، تجارت و سیاستهای مالیاتی به وسیله مدلهای عمومی اقتصادسنجی که یورگنسن، هو و ویلکاکسن طراحی کرده بودند، بررسی شده بودند.
ویلیام بامول
ویلیام جک بامول، متولد 28 فوریه سال 1992 میلادی است. او اقتصاددانی آمریکایی است که استاد اقتصاد دانشگاه نیویورک بوده و همچنین با دانشگاه پرینستون در ارتباط و تبادل نظر است. بامول تالیفات گستردهای در خصوص بازار نیروی کار و دیگر عوامل اقتصادی که اقتصاد را تحت تأثیر قرار میدهند، دارد. از شناختهشدهترین کارهای انجامگرفته توسط بامول، میتوان به نظریه بازارهای رقابتی ستیزهجویانه، مدل تقاضای معاملاتی بامول و توبین برای پول و بحث مالیات پیگو اشاره کرد. تئوری اقتصاد خرد سنتی برای قیمت و کارخانه جایگاه مشخصی را قرار داده اما به ظاهر برای نوآوری و کارآفرینی که موتور محرکه مهمی به حساب میآید، جایی نگذاشته است. بامول در جهت جبران این کمبود کمکهای شایانی کرد. با قدردانی از تلاشهای طاقتفرسای بامول، اقتصاددانان در حال حاضر در تئوریهای خود اهمیت بیشتری برای کارآفرینی قائل میشوند. بامول در جهت صلح و آرامش، امانتدار اقتصاددانان بوده و به خاطر علایقش در زمینه اقتصاد هنر، شامل اقتصاد گالریهای هنری که بر انساندوستی اختصاصی تکیه دارند، شناخته شده است.
رابرت ویلسون
رابرت باتلر ویلسون اقتصاددان آمریکایی است که در سال ۱۹۳۷ در نبراسکا به دنیا آمد. او هماینک استاد دانشکده مدیریت دانشگاه استنفورد است. باتلر مدارک کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای خود را در رشته مدیریت کسب و کار از مدرسه کسب و کار هاروارد دریافت کرده است. او بیشتر به خاطر فعالیتهایش در زمینه علوم مدیریت و اقتصاد کسب و کار شناخته شده است. او به همراه دیگر اقتصاددانان مطرح مدرسه کسب و کار استنفورد به بازطراحی اقتصاد سازمانهای صنعتی و تئوری سازماندهی به وسیله تئوری بازیهای بدون همکاری کمک زیادی کرد. بیشتر شهرت او به خاطر تحقیقات و تدریس در حوزههای طراحی بازار، قیمتگذاری، مذاکره و دیگر حوزههای مطرح در زمینه سازمانهای صنعتی و اقتصاد اطلاعات است. ویلسون یک کارشناس در زمینه تئوری بازیها و کاربردهای این شاخه است. او تاکنون حدود ۱۰۰ مقاله علمی در ژورنالهای تخصصی و کتاب به چاپ رسانده است. ویلسون هماینک یکی از اعضای آکادمی ملی علوم، جامعه اقتصادی آمریکا و انجمن اقتصادسنجی آمریکاست.
جین تیرول
جین تیرول، متولد روز 9 آگوست سال 1953 میلادی در فرانسه است. او استاد تمام اقتصاد در مدرسه اقتصاد تولوز است. جین تیرول دورههای آغازین تحصیلات دانشگاهی خود را با رشته مهندسی شروع کرد و موفق شد در سالهای 1976 و 1978 میلادی دو مدرک مرتبط با این رشته را دریافت کند. سپس و در ادامه وارد دانشگاه امآیتی شد و در سال 1981 میلادی دوره دکترای خود در این دانشگاه را با موفقیت به اتمام رساند. تیرول هماینک ریاست بنیاد ژان ژاک لافونت را در مدرسه اقتصاد تولوز بر عهده دارد. او علاوه بر این، مدیر علمی موسسه اقتصاد صنعتی و عضو موسس موسسه مطالعات پیشرفته در دانشگاه تولوز نیز محسوب میشود. او برای دورهای نیز طی سالهای 1984 تا 1991 میلادی به عنوان استاد تمام اقتصاد در دانشگاه امآیتی تجربه تدریس داشته است. تیرول در سال 1998 ریاست جامعه اقتصادسنجی و در سال 2001 نیز ریاست انجمن اقتصادی اروپا را بر عهده داشت. زمینههای تخصصی این اقتصاددان پرافتخار فرانسوی، شامل اقتصاد خرد و نظریه بازیهاست.
خاویر سالایمارتین
خاویر سالایمارتین، روز 17 ژوئن سال 1962 میلادی در اسپانیا متولد شد. او در سال 1985 میلادی از آتاناموس یونیورسیتی آو بارسلونا و در سال 1990 میلادی از دانشگاه هاروارد در مقطع دکترای اقتصاد فارغالتحصیل شد. این استاد برجسته عضو هیات علمی دانشگاه کلمبیا، سابقه تدریس در دانشگاههای ییل، هاروارد و دانشگاه پمپو فابرا بارسلونا را نیز دارد. سالایمارتین در زمره اقتصاددانان پیشرو در عرصه رشد اقتصادی است و فعالیتهای علمیاش شامل موضوعاتی نظیر رشد اقتصادی، توسعه در آفریقا، اقتصاد پولی، امنیت اجتماعی، سلامت و اقتصاد، تفکر کلاسیک لیبرال و همگرایی میشود. کتاب درسی «رشد اقتصادی» نیز محصول مشترک او و رابرت بارو است. سالایمارتین معمولاً به طرفداری از دیدگاه استقلال کاتالانها در اسپانیا پرداخته است. نکته جالب در مورد او این است که یکی از اعضای هیات باشگاه فوتبال بارسلوناست و طی سالهای 2004 تا 2010 میلادی خزانهدار و در سال 2006 میلادی نیز به عنوان رئیس باشگاه بارسلونا انتخاب شد. او همچنین موسس سازمان غیرانتفاعی «اومبل: آیندهای برای آفریقا» نیز هست که هدفش ارتقای توسعه اقتصادی در آفریقاست.
بنگت هولمستروم
بنگت رابرت هولمستروم، روز 18 آوریل سال 1949 میلادی در هلسینکی فنلاند متولد شد. او که در زمره اقلیت سوئدیزبان در فنلاند محسوب میشود، کرسی استاد تمام اقتصاد در دانشگاه امآیتی را بر عهده دارد. هولمستروم مدرک کارشناسی خود در رشته ریاضیات و علوم را از دانشگاه هلسینکی و مدرک کارشناسی ارشدش در رشته پژوهش عملیاتی را در سال 1975 میلادی از دانشگاه استنفورد اخذ کرد. این اقتصاددان فنلاندی، در نهایت موفق به اتمام دوره دکترای خود در مدرسه تحصیلات تکمیلی کسبوکار دانشگاه استنفورد شد. او که از سال 1994 میلادی در دانشگاه امآیتی مشغول به فعالیت است، بیشتر شهرتش به خاطر کار بر روی انگیزهها تحت اطلاعات نامتقارن است. هولمستروم طی سالهای 1999 تا 2012 میلادی عضو هیاتمدیره شرکت نوکیا بود. او همچنین عضو دانشگاه آلتو در فنلاند نیز هست. علاوه بر اینها، هولمستروم از سال 2001 میلادی عضو خارجی آکادمی سلطنتی علوم سوئد نیز بوده است.
الهانان هلپمن
الهانان هلپمن، روز 30 مارس سال 1946 میلادی در منطقه جلالآباد واقع در شوروی سابق (قرقیزستان کنونی) متولد شد. خانواده او پس از تولدش به مجارستان مهاجرت کردند. او پس از اتمام تحصیلات خود در مقطع کارشناسی در رشته اقتصاد و آمار در سال 1969 میلادی، برای مقطع کارشناسی ارشدش، اقتصاد خواند و سال 1971 فارغالتحصیل شد. هلپمن برای گذراندن دوره دکترا وارد دانشگاه هاروارد و در سال 1974 موفق به فارغالتحصیلی در رشته اقتصاد از این دانشگاه شد. حوزههای تخصصی الهانان هلپمن شامل تجارت بینالملل، اقتصاد سیاسی و رشد اقتصادی است. او در سال 1990 میلادی نیز موفق به دریافت نشان یادبود ماهالانوبیس از سوی جامعه اقتصادسنجی هند شد. هلپمن با همکاری پل کروگمن، اقتصاددان برنده جایزه نوبل، اثر «ساختار بازار و تجارت خارجی» را به رشته تحریر درآورد که انتشارات دانشگاه امآیتی در سال 1985 میلادی آن را منتشر کرد.
جین گراسمن
جین مایکل گراسمن، روز 11 دسامبر سال 1955 میلادی در شهر نیویورک متولد شد. او مدرک کارشناسی خود را در سال 1976 در رشته اقتصاد از دانشگاه ییل و دکترایش را در سال 1980 در همین رشته از دانشگاه امآیتی کسب کرد. پس از آن و در سال 1980 میلادی به عنوان استادیار در دانشگاه پرینستون مشغول به کار شد و در سال 1988 میلادی به درجه استاد تمام ارتقا یافت. تحقیقات او بر حوزههای تجارت بینالملل - به ویژه رابطه بین رشد اقتصادی و تجارت - و همچنین اقتصاد سیاسی سیاستگذاری تجاری متمرکز است. از سوی دیگر، بخشی از شهرت گراسمن به خاطر کار او در زمینه منحنی زیستمحیطی کوزنتس است. در سال 2009 میلادی، او موفق به دریافت دکترای افتخاری اقتصاد از دانشگاه سنتگالن سوئیس شد. گراسمن هماینک استاد اقتصاد بینالملل در دانشگاه پرینستون است. دنی رودریک، اقتصاددان مشهور ترکتبار، نیز از جمله شاگردان او بوده است.
لارس هانسن
لارس پیتر هانسن، روز 26 اکتبر سال 1952 میلادی در ایلینویز آمریکا متولد شد. او که هماینک استاد تمام اقتصاد در دانشگاه شیکاگوست، مدرک کارشناسی خود را در رشته ریاضیات و علوم سیاسی در سال 1974 میلادی از دانشگاه یوتا و دکترای خود در اقتصاد را در سال 1978 میلادی از دانشگاه مینهسوتا دریافت کرد. پیش از عزیمت به دانشگاه شیکاگو، هانسن استادیار دانشگاه کارنگیملون بود. بیشتر شهرت او به خاطر کار در زمینه اقتصادسنجی و معرفی تکنیک GMM است. هانسن با نوشتن مقالههایی اقدام به کاربردی کردن تکنیک GMM در زمینههای متعددی از علم اقتصاد شامل اقتصاد نیروی کار، مالیه بینالملل، فاینانس و اقتصاد کلان کرد. توسعه علمی دیگر این متخصص اقتصاد کلان، در زمینه کاربردی کردن روباستکنترل در اقتصاد کلان و قیمتگذاری دارایی است. او هماینک مدیر تحقیقاتی موسسه بکر فریدمن است. هانسن همچنین در سالهای 2006 و 2010 میلادی به ترتیب برنده جایزههای «اروین پلین نمرز در علم اقتصاد» و «بنیاد BBVA در زمینه مرزهای دانش» در رشتههای اقتصاد، فاینانس و مدیریت شد.
مارتین فلدشتاین
مارتین استوارت (مارتی) فلدشتاین روز 25 نوامبر سال 1939 میلادی در شهر نیویورک متولد شد. او اقتصاددانی آمریکایی است که در حال حاضر استاد اقتصاد دانشگاه هاروارد است. او از سال 1982 تا 1984 نیز به عنوان رئیس شورای مشاوران اقتصادی و به عنوان مشاور ارشد اقتصادی رئیسجمهور رونالد ریگان خدمت کرده است. فلدشتاین تحصیلات مقطع کارشناسیاش را در هاروارد به پایان رساند و پس از آن به آکسفورد رفت. او در سال 1977 موفق به دریافت مدال جان باتیس کلارک از انجمن اقتصادی آمریکا شد. فلدشتاین نویسنده بیش از 300 مقاله تحقیقاتی در اقتصاد است و در درجه اول برای کارش روی اقتصاد کلان و مالیه عمومی شناخته شده است. همچنین او پیشتاز تحقیقاتی در زمینه ساز و کار سیستم بازنشستگی عمومی است. فلدشتاین یکی از طرفداران مشتاق اصلاح سیستم امنیت اجتماعی و از نیروهای پشتیبان جرج دبلیو بوش در زمینه خصوصیسازی سیستم امنیت اجتماعی بود. یکی از مقالات شناختهشده او در زمینه اقتصاد کلان با کمک چارلز هوریکا درباره فایدههای سرمایهگذاری در کشورهای مختلف نوشته شده است.
نانسی استاکی
نانسی لورا استاکی، در سال 1950 میلادی در آمریکا متولد شد. او مدرک کارشناسی خود در رشته اقتصاد را در سال 1972 میلادی از دانشگاه پنسیلوانیا و مدرک دکترایش را در همین رشته در سال 1978 میلادی از دانشگاه هاروارد دریافت کرد. مشاور پایاننامه او نیز اقتصاددان برنده جایزه نوبل، کنث اَرو، بوده است. خانم استاکی طی سالهای 1997-1996، معاون رئیس کل انجمن اقتصادی آمریکا بوده است. او همچنین عضو هیات تحریریه برخی از معتبرترین ژورنالهای علمی اقتصادی، نظیر اکونومتریکا، ژورنال رشد اقتصادی، بازیها و رفتار اقتصادی و ژورنال نظریه اقتصادی محسوب میشود. نانسی استاکی در سال 1989 میلادی، به طور مشترک با رابرت لوکاس و ادوارد پرسکات، اثری را تحت عنوان «روشهای بازگشتی در پویاییهای اقتصادی» به رشته تحریر درآورد که انتشارات دانشگاه هاروارد آن را منتشر کرد. در سال 1982 میلادی نیز به همراه پل میلگروم، مقالهای را تحت عنوان «اطلاعات، تجارت و دانش عمومی» نوشت که در ژورنال نظریه اقتصادی منتشر شد.
جاگدیش باگواتی
جاگدیش ناتروال باگواتی روز 26 ژوئیه سال 1934 میلادی متولد شد. او اقتصاددانی هندی آمریکایی است که هماکنون استاد اقتصاد و حقوق در دانشگاه کلمبیاست. باگواتی برای تحقیقاتش در زمینه تجارت بینالملل و حمایتش از تجارت آزاد شناخته شده است. او مدرک کارشناسیاش را از دانشگاه کمبریج گرفت و در سال 1956 فارغالتحصیل شد. او دکترایش را در سال 1967 از امآیتی با پایاننامهای تحت عنوان «مقالاتی در زمینه اقتصاد بینالملل» دریافت کرد. باگواتی با پادما دسایی، اقتصاددانی کلمبیایی و کارشناس مسائل روسیه، ازدواج کرد و به همراه همسرش در سال 1970 به سازمان همکاریهای اقتصادی (OECD) برای مطالعه اقتصاد و توسعه در هند پیوستند. موضوع تحقیقات آنها برنامهریزی برای صنعتی شدن بود. باگواتی قبلاً به عنوان مشاور خارجی سازمان تجارت جهانی در سال 2001 نیز کار کرده است. او در حال حاضر در هیات علمی مشورتی از سازمان دیدهبان حقوق بشر (آسیا) به عنوان یکی از اعضای هیات مدیره مرکز جامعه مدنی و یکی از اعضای ارشد شورای روابط خارجی مشغول به فعالیت است.
کارل گوران مالر
کارل گوران مالر، در سال 1939 میلادی دیده به جهان گشود. او در سال 1972 میلادی و پس از چندین سال مطالعه و تحقیق علمی، موفق به دریافت دکترای خود از دانشگاه استکهلم شد. کارل گوران مالر استاد تمام اقتصاد در مدرسه اقتصاد استکهلم است. این اقتصاددان سوئدی همچنین مدیر موسسه بینالمللی بیجر برای اقتصاد اکولوژیک است. زمینههای تحقیقاتی اخیر او شامل حوزههایی نظیر سنجش رفتار انسانی و تحلیل علم اقتصاد در مورد سیستمهای پیچیده پویای اکولوژیک است. او به همراه پروفسور پارتا داسوپتا در سال 2002 میلادی موفق به دریافت جایزه محیط زیست شدند. او همچنین سابقه تدریس اقتصاد رفاه در مقطع تحصیلات تکمیلی را نیز دارد. از مالر در سال 1972 میلادی اثری تحت عنوان «مطالعهای در باب اقتصاد محیط زیست» نیز منتشر شده است. این اقتصاددان سوئدی، عضوی از آکادمی سلطنتی علوم سوئد نیز محسوب میشود.
یوجین فاما
یوجین فاما، در روز 14 فوریه سال 1939 میلادی در بوستون متولد شد. بسیاری او را تفسیرکننده اقتصاد مالی میدانند زیرا تعداد زیادی مقاله علمی برای تفسیر جنبههای مختلف این حوزه تالیف کرده است. او مدرک لیسانس خود را در رشته زبان فرانسه از دانشگاه تافس در سال 1960 میلادی دریافت کرد ولی برای ادامه تحصیل تغییر رشته داد و اقتصاد را برگزید. او مدرک کارشناسی ارشد و دکترای اقتصاد و امور مالی از دانشگاه شیکاگو دریافت کرد. استاد راهنمای فاما در مقطع دکترا، مرتون میلر، نوبلیست اقتصاد و یکی از برجستهترین استادان رشته اقتصاد مالی بود. رابرت لوکاس، اقتصاددان برجسته دانشگاه شیکاگو و برنده جایزه نوبل اقتصاد در سال 1995 میلادی، در گفتوگوی اختصاصی با تجارت فردا که در شماره 36 این هفتهنامه در فروردین 1392 منتشر شد، برخی از مهمترین کارهای انجامشده در حوزه اقتصاد مالی را که تاکنون انجام شده منتسب به او دانست. لوکاس اظهار امیدواری کرد که کمیته نوبل نام او را فراموش نکند.
آویناش دیکسیت
آویناش کامالاکار دیکسیت روز 6 آگوست سال 1944 در بمبئی هند متولد شد. او اقتصاددانی هندی آمریکایی و استاد بازنشسته اقتصاد در دانشگاه پرینستون است. دیکسیت مدرک کارشناسیاش را در سال 1963 در رشته ریاضیات و فیزیک در دانشگاه بمبئی دریافت کرد و همچنین مدرک کارشناسی دیگری از دانشگاه کمبریج در سال 1965 در رشته ریاضیات گرفت و در سال 1968 از امآیتی دکترای اقتصاد گرفت. او همچنین تجربه تدریس در امآیتی، دانشگاه کالیفرنیا، برکلی و در کالج بالیول در دانشگاه آکسفورد را نیز دارد. در سال 1994 دیکسیت اولین جایزه CES را از مرکز مطالعات اقتصادی در دانشگاه زوریخ دریافت کرد. او در سال 2001 به عنوان رئیس جامعه اقتصادسنجی مشغول به فعالیت بوده است. همچنین در سال 2002 میلادی دیکسیت به عنوان معاون رئیس انجمن اقتصادی آمریکا و در سال 2008 نیز به عنوان رئیس این انجمن انتخاب شده است.
پل میلگروم
پل رابرت میلگروم روز 20 آوریل سال 1948 میلادی متولد شد. او اصالتاً اقتصاددانی آمریکایی است. او در سال 1970 با نمرات بالا از دانشگاه میشیگان فارغالتحصیل شد و پس از آن به طور جدی در جنبش اعتراضی علیه جنگ ویتنام درگیر شد. در سال 1975 برای گذراندن دوره تحصیلات تکمیلی وارد دانشگاه استنفورد شد و به تحصیل در رشته MBA پرداخت. پس از گذشت یک سال، از او برای ادامه تحصیل در مقطع دکترا دعوت شد. میلگروم پس از کسب دکترای خود، کرسی استادی دانشکده مدیریت دانشگاه نورثوسترن کلاگ را از سال 1979 تا سال 1983 بر عهده گرفت. او از ریاضیات و احتمالات در نظریه اقتصادی استفاده کرد. از سال 1982 تا سال 1987 میلگروم استاد اقتصاد و مدیریت در دانشگاه ییل بود. سپس به عنوان استاد اقتصاد به دانشگاه استنفورد رفت. میلگروم سهم مهمی در زمینههای مختلف اقتصاد، از جمله نظریه حراج، نظریه بازی، اقتصاد اطلاعات، سازماندهی صنعتی و تئوری سازمان داشته است و مقالات او در گوگل بیش از 55 هزار ارجاع داشتهاند.
مارتین وایتزمن
مارتین لارنس وایتزمن، روز اول آوریل سال 1942 میلادی، در آمریکا متولد شد. او مدرک خود در مقطع لیسانس را در رشته ریاضیات و فیزیک از کالج سوارتمور در آمریکا دریافت کرد. سپس از دانشگاه استنفورد در سال 1964 میلادی مدرک کارشناسی ارشد رشته آمار و روش تحقیق را دریافت کرد. او پس از آن به دانشگاه امآیتی رفت و در سال 1967 میلادی، مدرک دکترای رشته اقتصاد را گرفت. اولین دانشگاهی که وایتزمن در آن تدریس کرد، دانشگاه ییل بود. سه سال بعد نیز به درجه دانشیاری رسید و تا سال 1972 میلادی در دانشگاه ییل ماند. مارتین وایتزمن با دریافت پیشنهاد کاری از دانشگاه امآیتی، به این دانشگاه منتقل شد و تا سال 1989 میلادی در همین دانشگاه تدریس کرد. سپس به دانشگاه هاروارد رفت و تاکنون به تدریس در این دانشگاه مشغول است. مطالعات و تحقیقات وایتزمن شامل اقتصاد محیط زیست و منابع طبیعی، اقتصاد سبز، اقتصاد تنوع زیستی، اقتصاد قوانین محیط زیست، اقتصاد تغییرات جوی، سیستمهای اقتصادی مقایسهای و در نهایت برنامهریزی اقتصادی میشود.
داگلاس دایاموند
پروفسور داگلاس دایاموند، در سال 1953 میلادی متولد شد. دایاموند استاد فاینانس مدرسه کسبوکار دانشگاه شیکاگو است. تخصص اصلی او در حوزه واسطههای مالی، بحرانهای مالی و نقدینگی است. مقالههای او در ژورنالهای معتبری همچون ژورنال اقتصاد مالی، ژورنال مالی، ژورنال آمریکایی مروری بر اقتصاد و ژورنال اقتصاد سیاسی به چاپ رسیدهاند. تحقیقات او به وسیله بنیاد ملی علوم و انستیتو مالی گارن تامین مالی میشوند. او در دانشگاه ییل نیز تدریس کرده است و همینطور به عنوان استاد مدعو در دانشگاههای علم و تکنولوژی هنگکنگ و بن نیز تدریس میکند. علاوه بر سوابقی که به عنوان محقق و استاد دانشگاه دارد، او رئیس بخش تحقیقات مالی فاما میلر در دانشگاه شیکاگو، استاد در بانک مرکزی ریچموند (سمتی که از سال ۱۹۹۰ تاکنون در اختیار دارد) و نیز عضو هیات مدیره مرکز تحقیقات قیمتگذاری اوراق مشتقه آمریکاست. او رئیس پیشین انجمن مالی آمریکا و انجمن مالی غرب است. دایاموند همینطور عضو باسابقه جامعه اقتصادسنجی، آکادمی علم و هنر آمریکا و انجمن مالی آمریکاست.
پل رومر
پل مایکل رومر، اقتصاددان، کارآفرین و فعال اجتماعی آمریکایی است که روز 7 نوامبر سال 1955 میلادی در ایالت کلرادو آمریکا متولد شد. او هماینک استاد اقتصاد مدرسه کسبوکار استرن در دانشگاه نیویورک است. رومر علاوه بر این، یکی از اعضای انستیتو تحقیقات سیاستگذاری مرکز توسعه بینالمللی دانشگاه استنفورد، یکی از اعضای انستیتو هوور و مرکز توسعه بینالمللی است. او یکی از پیشگامان تئوری رشد درونزاست. رومر به طور موقت فعالیت آکادمیک خود را در سال ۲۰۰۱ ترک کرد و تمام توان خود را برای موفقیت شرکت تازهتاسیس آپلیا گذاشت که سعی در طراحی تکالیف آنلاین برای دانشجویان داشت. شرکت آپلیا در سال ۲۰۰۷ به وسیله سنگیج لرنینگ خریداری شد. او مدرک کارشناسی خود را در رشته فیزیک در سال ۱۹۷۷ و مدرک دکترای خود را در اقتصاد در سال ۱۹۸۳ از دانشگاه شیکاگو به دست آورده است. رومر سابقه تدریس در دانشگاههای برکلی، شیکاگو و روچستر را نیز در کارنامه خود دارد. او در سال ۱۹۹۷ به انتخاب مجله تایم یکی از ۲۵ فرد تاثیرگذار در آمریکا انتخاب شد.
جری هاوسمن
جری ای. هاوسمن، روز 5 می سال 1946 میلادی در ایالت ویرجینیای غربی متولد شد. هاوسمن استاد اقتصاد انستیتو تکنولوژی ماساچوست و یکی از چهرههای شناختهشده در مبحث اقتصادسنجی است. او علاوه بر اینها مقالههای زیادی در حوزه اقتصاد خرد نیز دارد. هاوسمن تعداد زیادی جایزه و عنوان از جمله مدال جان باتیسکلارک را در سال ۱۹۸۵ و مدال فریش را در سال ۱۹۸۰ به دست آورده است. احتمالاً مهمترین دلیل شهرت او طراحی آزمایش اختصاصی هاوسمن است که نخستین روش سادهای است که به دانشمندان اجازه میدهد مدل آماری خود را بر اساس دادههایی که دارند تخمین بزنند. او فعالیتهای زیادی در حوزه ارتباطات راه دور انجام داده و به عنوان یک کارشناس در حوزه ادغامها، مالیه عمومی و مالیاتها، مقابله با تراست و تنظیم بازارها محسوب میشود. او همینطور رئیس برنامه تحقیقاتی اقتصاد ارتباطات راه دور در دانشگاه امآیتی است. هاوسمن مدرک کارشناسی خود را از دانشگاه براون و مدرک دکترایش را از کالج نوفیلد دانشگاه آکسفورد دریافت کرده است.
انگس دیتون
انگس دیتون، روز 19 اکتبر سال 1945 میلادی در ادینبورگ اسکاتلند متولد شد. این متخصص اقتصاد خرد، استاد اقتصاد روابط خارجی در مدرسه وودرو و همچنین عضو هیات علمی دانشگاه پرینستون است. او در کالج فتز تحصیل کرده و پس از آن به دانشگاه کمبریج رفت و مدارک کارشناسی، کارشناسیارشد و دکترای خود را از این دانشگاه به دست آورد. در این دانشگاه او یکی از اعضای کالج فیتزویلیام و دستیار علمی پروفسور سر ریچارد استون و فری بارکر در دپارتمان اقتصاد کاربردی بود. او پیش از آنکه در سال ۱۹۸۳ به دانشگاه پرینستون بیاید استاد اقتصادسنجی در دانشگاه بریستول بود. او تناقض دیتون را بر اساس مشاهدههایی که از همواری بیش از حد مصرف هنگامی که با تغییری ناگهانی و دائمی در درآمد روبهرو میشود فرمولبندی کرد. علاوه بر تحقیقاتی که دیتون برای رفتار خانوارها در سطح کلان انجام داده است، کارهای او حوزههای تحقیقاتی دیگری نظیر اندازهگیری فقر، اقتصاد سلامت و اقتصاد توسعه را نیز در بر میگیرد.
ماتیو رابین
ماتیو جوئل رابین، 27 دسامبر سال 1963 میلادی متولد شد. او استاد دپارتمان اقتصاد دانشگاه برکلی در کالیفرنیاست. رابین کسی است که در سال ۲۰۰۱ مدال جان باتیس کلارک را دریافت کرد، مدالی که به یک اقتصاددان زیر ۴۰ سال آمریکایی داده میشود که توانسته است یک پیشرفت محسوس در تفکر و دانش اقتصادی جهان به وجود آورد. تحقیقات او علاوه بر دیگر حوزههای اقتصادی، بیشتر بر روی مالیه رفتاری و اقتصاد رفتاری متمرکز است. کارهای رابین بر روی اقتصاد کنترل فردی مشکلات، علایق مرتبط با منابع فردی، انگیزههای حرکت و اشتباهاتی را که در پاسخ دادن به مشکلات به وجود میآید، متمرکز است. او مدل عدالتی رابین را به عنوان مدلی برای اندازهگیری عدالت در علایق اجتماعی طراحی کرده است. او یکی از اعضای انجمن نابغههای مک آرتور است و در سال 2006 نیز جایزه جان فوننیومن را از کالج مطالعات پیشرفته راجک لاسزلو دریافت کرده است. رابین مدرک کارشناسی خود را در رشتههای اقتصاد و ریاضی از دانشگاه ویسکانسین-مدیسون و دکترای خود را در رشته اقتصاد از دانشگاه امآیتی دریافت کرده است.
ارنست فهر
ارنست فهر، اقتصاددانی اتریشی است که روز 21 ژوئن سال 1956 میلادی متولد شد. او استاد اقتصاد خرد و تحقیقات تجربی اقتصاد و همچنین رئیس دپارتمان اقتصاد دانشگاه زوریخ است. حوزه تحقیقاتی او مسائلی مثل تغییرات رفتاری انسانها در حوزههای همکاری و اجتماعی و به ویژه در مبحث عدالت، مقابله به مثل و عقلانیت محدود را شامل میشود. بیشتر شهرت او به خاطر فعالیتهایش در حوزههای نورواکونومیکس، مالیه رفتاری و اقتصاد تجربی است. بر اساس گزارش IDEAS/REPEC او دومین اقتصاددان آلمانیزبان تاثیرگذار و نود و نهمین اقتصاددان تاثیرگذار جهان است. او همینطور بارها به عنوان یکی از نامزدهای دریافت جایزه نوبل اقتصاد معرفی شده است. فهر در سال ۲008 جایزه ۱۰۰ هزار فرانک سوئیسی مارسل بنوییت و در سال ۲۰۱۱ جایزه ۱۰ هزار پوندی وورالبرگ را به دست آورد. همینطور در سال ۲۰۱۲ جایزه هنر و علم اتریش را به دست آورد. در سال ۲۰۱۳ نیز قرار است جایزه گاتلیب داتویتر را دریافت کند. او یکی از اعضای آکادمی هنر و علوم آمریکا، یکی از اعضای آکادمی سیاست و علوم اجتماعی آمریکا و استاد مدعو دانشگاه امآیتی است.
کنت فرنچ
کنت رونالد فرنچ، روز 10 مارس سال 1954 میلادی در ایالت نیوهمپشایر آمریکا متولد شد. فرنچ استاد فاینانس مدرسه کسب و کار تاک در کالج دارتموث است. او پیش از این عضو هیات علمی دانشگاه امآیتی، مدرسه مدیریت دانشگاه ییل و مدرسه کسبوکار بوث دانشگاه شیکاگو بود. بیشتر شهرت او به خاطر فعالیتهایش در زمینه قیمتگذاری به همراه یوجین فاماست. این دو به همراه هم یکسری از مقالهها را منتشر کردهاند که در آنها بر وجود احتمال نادرستی مدل قیمتگذاری کالاهای سرمایهای تاکید شده بود. در این مقالهها عنوان شده بود که یک بتای سهام به تنهایی باید بتواند میزان متوسط بازگشت سرمایه را توضیح دهد. این مقالات بیان داشتند که دو فاکتور بالاتر و پایینتر از بتای بازار میتوانند تفاوتهای بازگشت سهام را توضیح دهند. یکی از آنها میزان سرمایهای بودن بازار و دیگری ارزش است. آنها همچنین پیشنهاد کردند الگوهای مختلف بازگشت سرمایه متوسط که در گذشته به آن ناهنجاری گفته میشد، میتواند به وسیله مدل سه فاکتوره فاما-فرنچ توضیح داده شود.
دیدگاه تان را بنویسید