تاریخ انتشار:
بریده روزنامهها
رونمایی از نخستین سوغات بازار بدهی
نوشت: معاون اقتصادی بانک مرکزی با اعلام تغییر موازنه در پولرسانی به واحدهای تولیدی گفت: سهم «بازار سرمایه و تامین مالی خارجی» در تامین مالی کشور نسبت به سال گذشته دو برابر شده است. به گفته پیمان قربانی، ایجاد و توسعه بازار بدهی در دوره اخیر به کاهش سهم «شبکه بانکی» از 90 درصد به 80 درصد منتهی شده است. «بانکمحور» بودن تامین مالی در اقتصاد ایران یکی از معضلاتی بوده که همواره از سوی کارشناسان مورد اشاره قرار گرفته و با وجود بهبود فعلی نیز، همچنان گفته میشود نقش اصلی در تامین مالی باید به دوش «بازار سرمایه» (به خصوص از طریق بازار بدهی) و «تامین مالی خارجی» گذاشته شود.
میراثی به نام شلختگی
نوشت: «ما در این پروژه نوعی شلختگی را به دوش میکشیم که از دوران قبل به ما رسیده است.» این اظهار نظر را روز دوشنبه وزیر راه و شهرسازی در حالی درباره مسکن مهر انجام داده است که به اذعان برخی کارشناسان و مسوولان دولتی پروژه مسکن مهر به عنوان اصلیترین پروژه دولت قبل در حوزه مسکن با مشکلات زیادی روبهرو است. عباس آخوندی در عین حال با بیان اینکه «ما باید میراث تصمیمات اشتباه دوره قبل را تحمل کنیم و نباید خریداران بابت این موضوع جریمه شوند» ابراز امیدواری کرد: به جای کنایهزدن به یکدیگر، تمام مقدمات کار فراهم شود تا این پروژه هرچه زودتر به مرحله نهایی خود برسد.
کدام کفشها بیشتر قاچاق میشوند؟
نوشت: در حالی که قرار است طرح مبارزه با قاچاق در بازار کفش به زودی آغاز شود، بررسیهای میدانی جامجم در این زمینه بیانگر آن است که بیشتر کالاهای قاچاق در این صنف مربوط به کفشهای ورزشی بوده و کمتر شاهد حضور کالاهای غیرقانونی در بخش کفشهای چرمی و رسمی هستیم. این در حالی است که برخی کارشناسان معتقدند بیمیلی تولیدکنندگان ایرانی به تولید کفش ورزشی عامل یکهتازی محصولات وارداتی عمدتاً قاچاق به کشور بوده است... امیرحسین کردبچه، یکی از فعالان صنفی در خیابان فردوسی به خبرنگار ما گفت: تجربه نشان داده این سیاستها معمولاً مقطعی بوده و پس از مدتی رها شده است.
نمره صفر 45ساله
نوشت: میانگین رشد بهرهوری اقتصاد ایران طی 45 سال اخیر حدود صفر بوده است. باور این موضوع کمی سخت است اما باید گفت ما در مقایسه با چهار دهه قبل هیچ تغییری در بهرهوری اقتصادی نکردهایم. در مقاطعی مانند سالهای 2000 تا 2005 (دولتهای هفتم و هشتم) توانستهایم به رشد اقتصادی همراه با بهرهوری دست یابیم که سالهای بعد و قبل از آن با کاهش شدید شاخصها، میانگین آن را به صفر رساندهایم. کارشناسان معتقدند عواملی مانند عدم سرمایهگذاری داخلی و خارجی، تولید بدون صرفه در کشور و دلایل متعدد دیگر مانند بهرهوری پایین نیروی کار، سبب شده تا رشد اقتصادی ما تنها به نفت خلاصه شود.
دیدگاه تان را بنویسید