تاریخ انتشار:
وزارت کمحاشیه
وزارتخانه کشاورزی هم مانند دو وزارتخانه نفت؛ و صنعت، معدن و تجارت وزیری به خود دید که با امور این وزارتخانه آشنا و قبلاً تجربه چنین پستی را از سر گذرانده بود. محمود حجتی که به عنوان وزیر پیشنهادی کشاورزی از سوی حسن روحانی به مجلس معرفی شده بود توانست رای اعتماد خود را از مجلس دریافت کند و پس از هشت سال بار دیگر به صندلی وزارت بازگردد و سکان وزارتخانه کشاورزی را به دست بگیرد.
وزارتخانه کشاورزی هم مانند دو وزارتخانه نفت؛ و صنعت، معدن و تجارت وزیری به خود دید که با امور این وزارتخانه آشنا و قبلاً تجربه چنین پستی را از سر گذرانده بود. محمود حجتی که به عنوان وزیر پیشنهادی کشاورزی از سوی حسن روحانی به مجلس معرفی شده بود توانست رای اعتماد خود را از مجلس دریافت کند و پس از هشت سال بار دیگر به صندلی وزارت بازگردد و سکان وزارتخانه کشاورزی را به دست بگیرد. وزیر کشاورزی به مانند وزارتخانهاش کمحاشیهتر از دیگر وزارتخانهها بود و به همین دلیل تغییر و تحولات در این وزارتخانه چندان سر و صدای خاصی به پا نکرد و کمتر پایش به اخبار رسانهها باز شد. در این میان محمود حجتی، در آغاز تغییرات این وزارتخانه عبدالمهدی بخشنده معاون برنامهریزی و اقتصاد سابق خود را در دولت هشتم مجدداً بهعنوان معاون برنامهریزی خود منصوب کرد. سپس سعادتالله عباسی را از سمت معاون امور تولیدات دامی برکنار کرد و حسن رکنی را به جای او نشاند. در حوزه شیلات نیز غلامرضا رازقی از سمت معاونت برکنار شد و حسن صالحی به جای او عهدهدار ریاست این سازمان شد. در این میان حجتی یک عزل و نصب هم برای سمت مشاورت داشت. او طی حکمی اسماعیل
اسفندیاریپور را به سمت مشاور وزیر و مجری طرح گندم منصوب کرد تا عزل و نصبی هم برای سمت مشاوره انجام داده باشد. در این میان حجتی یک حکم هم برای سمت مشاور عالی صادر کرد. او محمدحسین شریعتمدار را به سمت مشاور عالی خود منصوب کرد. این اولین همکاری حجتی و شریعتمدار نبود چرا که پیش از این در دوران وزارت سابق حجتی او به عنوان معاون امور زراعت در کنار محمود حجتی وزیر کشاورزی دولت اصلاحات به خدمت و همکاری با او مشغول شده بود و از این نظر این انتصاب برای حجتی تهرنگی از آشنایی و رفاقت دربرداشته است.
محمد منسوب بصیری هم با حکمی از سوی وزیر جهاد کشاورزی به سمت مدیرکل دفتر وزارتی رسید. شاید بیراه نباشد اگر بگوییم در میان عزل و نصبهای وزارتخانههای اقتصادی، این وزارتخانه کشاورزی بود که کمترین حاشیه را در پی داشت و عزل و نصبهایش هیچ اعتراضی به وجود نیاورد. چرا که تمام افرادی که در سمتهای معاون یا مشاوره منصوب شدند پیش از این در سمت مربوطه سابق فعالیت در وزارت جهاد را داشتند. حجتی تلاش کرده تا به دور از حواشی مسائل کشاورزی را سامان دهد اگرچه چالشهای این بخش به دلیل مشکلات اقتصادی کشور رو به افزایش است با این حال این وزیر کابینه حسن روحانی تلاش دارد به هر شکل سامانی به این بخش دهد. حجتی در دوران وزارت قبلی خود طرح کلان افزایش تولید را تدوین کرد و به اجرا گذاشت. در راستای اجرای طرح افزایش تولید، دولت قیمت خرید تضمینی گندم را افزایش داد تا کشاورزان به تولید گندم تشویق شوند. با اجرای این طرح، تولید گندم با ۷۳ درصد رشد از هشت میلیون تن به ۱۴میلیون تن رسید و واردات بیش از 4/6 میلیون تن گندم در سال بهشدت کاهش یافت و خودکفایی نسبی در تولید این محصول اساسی حاصل شد. پس از این دوران و با روی کار آمدن دولت نهم و
دهم بار دیگر واردات گندم از سر گرفته شد و جالب است در دولت نهم بار دیگر جشنی به عنوان خودکفایی در تولید گندم برگزار شد؛ آن هم در حالی که واردات گندم همچنان ادامه داشت. یکی از وعدههای حجتی زمانی که پست وزارت کشاورزی از سوی روحانی به او سپرده شده بود، ایجاد خودکفایی واقعی در تولید گندم بود. باید منتظر ماند این او به مدد تغییراتی که در این بخش انجام داده است این وعده را محقق خواهد کرد؟
دیدگاه تان را بنویسید