تاریخ انتشار:
صنعتیها جایگزین بازرگانیها
محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت یازدهم را «پدر صنعت» و همچنین «پدر پتروشیمی» نامیدهاند. همانطور که انتظار میرفت او حجم عظیمی از عزل و نصبهایش را بر بخش صنعت متمرکز کرد و البته همین عملکرد انتقادهای برخی از کارشناسان را در پی داشت.
محمدرضا نعمتزاده وزیر صنعت، معدن و تجارت دولت یازدهم را «پدر صنعت» و همچنین «پدر پتروشیمی» نامیدهاند. همانطور که انتظار میرفت او حجم عظیمی از عزل و نصبهایش را بر بخش صنعت متمرکز کرد و البته همین عملکرد انتقادهای برخی از کارشناسان را در پی داشت. انتقادهایی از همان جنس که از مهدی غضنفری وزیر صنعت، معدن و تجارت میشد. از غضنفری انتقاد میشد که تمام مدیرانش را از حوزه بازرگانی انتخاب میکند و حالا «پدر صنعت ایران» آمده بود که تمام مدیران و معاونانش را از حوزه صنعت برگزیند. پدر صنعت ایران که ادغام دو وزارتخانه سازمانی عریض و طویل با انبوهی از معضلات و مشکلات را تحویل گرفته بود با سرعتی به نسبت آرام تغییر و تحولات مدنظر خود را آغاز کرد. نعمتزاده در قدم اول ریاست ایمیدرو را به «مهدی کرباسیان» سپرد تا برادران کرباسیان بتوانند دوش به دوش هم در کنار کابینه دولت یازدهم مدیریت دو بخش حیاتی از اقتصاد ایران را به دست بگیرند و پس از هشت سال گوشهنشینی و نظاره وقایع به حوزه مدیریت بازگردند. در سازمان توسعه تجارت نیز حمیدرضا صافدل خداحافظی کرد و برخلاف بسیاری از گمانهزنیها، ولیالله افخمیراد جانشین او شد. تغییر و
تحولات نعمتزاده معاونت توسعه و بازرگانی داخلی را نیز بینصیب نگذاشت و به این ترتیب حسن یونسسینکی بر کرسیای که سابق بر این به نام رادمرد بود، تکیه زد. نصب سینکی در سمت معاونت توسعه و بازرگانی داخلی اما پس از چندی حاشیهساز شد چرا که این عزل و نصب اولین استعفا را در دولت یازدهم در پی داشت. او پس از استعفا دیگر در دفتر کار خود در معاونت بازرگانی داخلی وزارت صنعت، معدن و تجارت حاضر نشد. در سلسلهتغییرات وزارت صنعت اما «حسین ابوییمهریزی» نیز جانشین علیرضا شجاعی در معاونت برنامهریزی این وزارتخانه شد. هدایت سازمان صنایع کوچک نیز به سیدمحمدعلی سیدابریشمی رسید. اصلاحات نعمتزاده همچنین به معاونت معادن و صنایع معدنی رسید و جعفر سرقینی به سمت معاون وزیر منصوب شد. از جمله تغییرات بسیار مهم نعمتزاده میتوان به حضور نوروززاده به جای شافعی در سازمان گسترش و نوسازی اشاره کرد که در خرداد امسال صورت گرفت. در میان تغییرات، محسن صالحینیا توانست میز معاونت امور صنایع را حفظ کند و در سمت خود باقی بماند. همچنین علی یزدانی در سمت معاونت توسعه مدیریت ابقا شد و نعمتزاده تصمیم گرفت در این معاونت هم تغییر و تحولی ایجاد نکند.
همچنین با حکم محمدرضا نعمتزاده، وزیر صنعت، معدن و تجارت مجتبی خسروتاج به عنوان معاون بازرگانی داخلی و قائممقام وزیر در امور تجارت خارجی منصوب شد و بر این اساس خسروتاج در محل ساختمان معاونت بازرگانی داخلی واقع در میدان ولیعصر مستقر و بر صندلی معاونت خود تکیه زد. پس از آن نعمتزاده سراغ معاونت آموزش، پژوهش و فناوری رفت و با صدور حکمی علیاصغر توفیق را به سمت معاون آموزش، پژوهش و فناوری این وزارتخانه تعیین کرد. پس از این عزل و نصبها وزیر صنعت اما درگیر حاشیههای قیمتگذاری خودرو شد و انتقادها و فشارهای ناشی از این چالش همچنان بر دوش نعمتزاده سنگینی میکند. این حاشیهها این گمانهزنی را ایجاد کرده که شاید این بار «پدر صنعت ایران» باشد که پایش به مجلس باز خواهد شد. از سوی دیگر نیز در یک ماه گذشته شایعاتی پیرامون جایگزینی محمد فروزنده رئیس سابق بنیاد مستضعفان به جای نعمتزاده در وزارت صنعت شنیده میشود.
دیدگاه تان را بنویسید