بازار ارز بسیار آرام بود و نوسانات انواع ارزها حداقلی بودند. کاهش خوشبینیهای افراطی به رفع زودهنگام تحریمها و نیز اتفاق نظر مسوولان دولتی بر دلار ۳۰۰۰ تومانی سبب شد نرخ دلار هفته قبل نوسان اندکی را بین ۳۰۵۵ تومان تا ۳۰۳۵ تومان داشته باشد.
رزا فیروزی
هفته گذشته بازار ارز بسیار آرام بود و نوسانات انواع ارزها حداقلی بودند. کاهش خوشبینیهای افراطی به رفع زودهنگام تحریمها و نیز اتفاق نظر مسوولان دولتی بر دلار 3000 تومانی سبب شد نرخ دلار هفته قبل نوسان اندکی را بین 3055 تومان تا 3035 تومان داشته باشد. این در حالی است که برای نخستینبار در هفته اخیر قیمت دلار در مرکز مبادلاتی حدود هفت تومان افزایش یافت. برخی گمانهزنیها بر تکنرخی شدن ارز در سطح 3000 تومان قرار دارد. موضوعی که فعلاً اتفاق نخواهد افتاد. زیرا حذف ارز مرجع از همه کالاهای اساسی، بار تورمی را ایجاد خواهد کرد و این موضوع مغایر با اهداف دولت جدید در کنترل تورم است. آنچه مسلم است، اراده دولت بر کنترل ارز در همین محدوده 3000 تومان است. اقتصاد ایران بیش از هر چیز در شرایط فعلی نیازمند ثبات در تصمیمات اقتصادی و بهبود فضای کسب و کار و در نهایت تولید است. در حالی در هفته قبل قیمت دلار از 3055 تومان در ابتدای هفته به 3035 تومان در روز چهارشنبه 17 مهرماه کاهش یافته است که سایر ارزها نیز روند کاهشی را داشتهاند. یورو که در انتهای دو هفته گذشته 4110 تومان در بازار آزاد معامله میشد در ابتدای هفته قبل
به 3130 تومان افزایش یافت و بار دیگر به همان سطح 3110 تومان در پایان هفته بازگشت. پوند هم روند نوسانی اندکی در هفته گذشته داشت. در حالی ارزها در بازار ایران روند کاهشی و باثباتی را طی کردند که در بازارهای جهانی ارزش دلار در برابر سبدی از ارزها روند نزولی را طی کرد. افزایش بدهیهای دولت آمریکا و اعتراض جمهوریخواهان به این موضوع سبب شده دولت آمریکا دومین هفته تعطیل را پشت سر بگذارد.
دیدگاه تان را بنویسید