تحولات بهای جهانی نقره در ماههای اخیر
طلای فقرا
از گذشتههای دور تا به امروز، نقره لقب طلای فقرا را داشته است.
از گذشتههای دور تا به امروز، نقره لقب طلای فقرا را داشته است. قیمت ارزان این فلز نسبتاً گرانبها، باعث شده تهیه زیورآلات و وسایل تزئینی که با آن درست میشوند به نسبت طلا، برای بخش وسیعتری از جامعه ممکن باشد. اگر این لقب را بگذاریم به نظر میرسد سال 2016، حداقل تا اینجا، بیشتر سال فقرا بوده است تا ثروتمندان. نقره از ابتدای سال 2016 تاکنون، حدود 22 درصد رشد قیمت را تجربه کرده است. درصدی که آن را در زمره سودآورترین سرمایهگذاریهای سال 2016 قرار میدهد. در همین بازه زمانی طلا رشدی 18درصدی داشته است. تنها در روز 19 آوریل، نقره 5 /4 درصد رشد داشت و به بالاترین رقم در 11 ماه گذشته رسید. اگرچه قیمت نقره، همیشه تنها کسری از ارزش طلا بوده است، اما هفتهها و شاید ماههاست که کارشناسان بازار طلا و فلزات گرانبها، تاکید میکنند خرید نقره میتواند سرمایهگذاری بسیار عالی در شرایط فعلی محسوب شود.
کارشناسان بازار، یکی از مهمترین دلایل رشد قیمت نقره را وضعیت اقتصادی چین اعلام کردهاند. برقراری ثبات نسبی در اقتصاد چین باعث شده انتظارات در مورد افزایش تقاضای نقره بالا رفته و موجب افزایش قیمتها شود. در واقع بهرغم مقایسه همیشگی طلا و نقره به عنوان فلزات گرانبها و زینتی، تقاضای این دو فلز بسیار متفاوت است. نقره، در صنعت و دستگاههای صنعتی مصرف زیادی دارد و در نتیجه هر نوع رشد در بخش صنعت، باعث افزایش تقاضای آن میشود. اما از نظر نقش حفظ ارزش پول، تقاضای طلا و نقره از یک منبع واحد نیرو میگیرد. فقط نقره معمولاً برای افراد با سرمایههای کمتر جذاب بوده و طلا، سرمایههایی با رقم بالاتر را به خود جذب میکند. از این جنبه، تقاضای طلا و نقره نشاندهنده دیدگاه خوشبینانه یا بدبینانه سرمایهگذاران به عنوان نمایندگان اجتماع، نسبت به وضعیت اقتصادی جهان است. به طور خلاصه، هر چقدر نسبت به آینده اقتصاد (در هر مقیاسی) بدبینتر باشید، لازم است طلا و نقره بیشتری داشته باشید، تا در دوران رکود تمام دارایی خود را از دست رفته نبینید. اما نکته مهم اینجاست که در حال حاضر، بهرغم رونق نسبی دوباره در بازارهای بورس جهان، قیمت
نقره و در مرحله بعد طلا در حال افزایش است. احتمالاً دلیل این موضوع نرخ بهره منفی در ژاپن و اتحادیه اروپاست. این دو منطقه هنوز در خطر بروز تورم منفی قرار دارند و در نتیجه سرمایهگذارانی با مقیاس متوسط و کوچک، که انگیزهای برای خارج کردن سرمایه خود از منطقه ندارند، در تلاشاند با خرید نقره و طلا، سرمایه خود را از خطر تورم منفی نجات دهند.
در حال حاضر هر اونس نقره 17 دلار و هر اونس طلا 1254 دلار ارزش دارد. آخرین باری که قیمت نقره، روند افزایشی تقریباً به این شدت را تجربه کرد، سال 2011 بوده است. در حال حاضر احتمال افزایش قیمت بیشتر هم وجود دارد، افزایش فعلی قیمتها تازه باعث شده توجه سرمایهگذاران به این بازار جذب شود.
دیدگاه تان را بنویسید