تاریخ انتشار:
خودروسازان با ۲۰۰ میلیارد تومان چه کاری میتوانند انجام دهند؟
پولتوجیبی به خودروسازان
. نوبخت که این روزها سرگرم تهیه و تدوین برنامه ششم توسعه و بودجه سال ۱۳۹۵ کل کشور است، در حالی با خودروسازان ملاقات کرد که کاهش تقاضا در بازار سبب شده تا از میزان فروش آنان کاسته شود.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور، هفته گذشته به همراه وزیر صنعت، معدن و تجارت راهی کیلومتر 14 جاده مخصوص کرج شد تا ضمن بازدید از خطوط تولید خودرو، در جریان مسائل و مشکلات خودروسازان قرار گیرد. نوبخت که این روزها سرگرم تهیه و تدوین برنامه ششم توسعه و بودجه سال 1395 کل کشور است، در حالی با خودروسازان ملاقات کرد که کاهش تقاضا در بازار سبب شده تا از میزان فروش آنان کاسته شود.
آنگونه که رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور به خودروسازان خبر داده، دولت حدود 200 میلیارد تومان یارانه برای تولید در نظر گرفته که بخشی از آن را به صنعت خودرو ارائه خواهد داد. در ادبیات مالی خودروسازان ارقامی مانند 200 میلیارد تومان برای دو یا سه روز بیشتر کفایت نمیکند و چنین مبلغی بار زیادی را از روی دوش خودروسازان بر نخواهد داشت. دو شرکت بزرگ خودروساز کشور ماهانه 200 میلیارد تومان را فقط به عنوان حقوق به کارکنان خود میپردازند تا 96 هزارنفری که به طور مستقیم در دو کارخانه ایرانخودرو و سایپا مشغول کارند، بتوانند سروقت حقوق و مزایایشان را دریافت کنند. بر اساس آمار اعلامشده از سوی خودروسازان هماکنون در شرکت ایرانخودرو 56 هزار نفر و در سایپا 40 هزار نفر به طور مستقیم مشغول کارند که با در نظر گرفتن تعداد نمایندگیهای این دو شرکت در سراسر کشور، تعداد کارکنان دو خودروساز به بیش از 100 هزار نفر هم میرسد.
از سوی دیگر فقط در شرکت ایرانخودرو، روزانه 40 میلیارد تومان به قطعهسازان داخلی و خارجی، پرداخت میشود تا قطعات مورد نیاز خطوط تولید تامین شود. با فرض اینکه اگر تمامی 200 میلیارد تومان یارانه گفتهشده در اختیار دو خودروساز قرار گیرد، چنین مبلغی فقط میتواند نقدینگی لازم برای سه روز آنها را تامین کند.
یک حساب سرانگشتی نشان میدهد که هر کدام از خودروسازان کشور ماهانه حدود 1200 میلیارد تومان از حساب خود برداشت کرده و بابت تامین قطعات، خرید تجهیزات و همچنین پرداخت حقوق به کارکنان خود هزینه میکنند. با این ارقام شاید اختصاص مبالغی مانند 200 میلیارد تومان به عنوان یارانه کمی طنز به نظر برسد.
آنچه در این میان میتواند به خودروسازان بیش از هر چیز دیگری کمک کند، ارائه برخی کمکهای نرمافزاری است تا تولید خودرو در فضایی آرام و بدون حاشیه صورت گیرد. به عنوان مثال بهتر است تا دولت از نقش خود به عنوان پدرسالار این صنعت پا پس بکشد و کمترین دخالت را در امور روزانه و اصول بنگاهداری آنان کند. در این صورت شاید آنان بتوانند در سایه کاهش دخالت دولت و فشار برخی نمایندگان مجلس با آرامش بیشتری به تولید خودرو بپردازند و خود بتوانند با ارائه طرحهایی برای جلب نظر مشتریان، برای تامین نقدینگیاش تلاش کنند.
دیدگاه تان را بنویسید