روند کاهشی قیمت تولیدکننده در چین
خواب اژدها
سرعت کاهش قیمت تولیدکننده در چین، در ماه جولای کاهشیافته و به کمترین رقم در حدود دو سال گذشته رسیده است. این موضوع میتواند یکی از معدود خبرهای خوبی باشد که این روزها از دومین اقتصاد بزرگ جهان، به گوش میرسد.
سرعت کاهش قیمت تولیدکننده در چین، در ماه جولای کاهشیافته و به کمترین رقم در حدود دو سال گذشته رسیده است. این موضوع میتواند یکی از معدود خبرهای خوبی باشد که این روزها از دومین اقتصاد بزرگ جهان، به گوش میرسد. شاخص قیمت تولیدکننده در ماه جولای نسبت به مدت مشابه سال قبل، 7 /1 درصد کاهش را تجربه کرد، این در حالی است که این شاخص در ماه ژوئن نسبت به سال قبل از آن 6 /2 درصد کاهش را نشان میداد. کارشناسان پیشبینی میکنند شاخص قیمت تولیدکننده در سال جاری میلادی وارد فاز مثبت شود، اتفاقی که در صورت وقوع در چهار سال گذشته بیسابقه خواهد بود اما در نهایت تقریباً هیچکس امیدوار نیست که حتی مثبت شدن این شاخص بتواند سرمایهگذاری بخش خصوصی را در چین رونق دهد. تورم منفی در بخش تولیدکننده، میتواند بر اقتصاد همان اثری را داشته باشد که تورم منفی دارد. یعنی با ایجاد انگیزه در تولیدکنندگان، باعث شود تا خرید کالاهای اولیه خود را حتیالامکان و با هدف استفاده از روند کاهشی قیمتها به تعویق بیندازند. در نتیجه تولیدکنندگان اولیهای را که مواد مورد نیاز تولیدکنندگان ثانویه را تولید میکنند دچار مشکل نقدینگی کند. مشکلی که در نهایت
میتواند در قالب افزایش بیکاری به اقتصاد و به شاخص قیمت مصرفکننده منتهی شود.
البته این روند افزایشی، به شاخص قیمت تولیدکننده محدود مانده و نرخ رشد تورم یا همان شاخص قیمت مصرفکننده، افزایش را نشان میدهد. تورم در ماه جولای نسبت به ماه مشابه سال قبل، 8 /1 درصد بوده است در حالی که ماه قبل از آن این رقم، 9 /1 درصد ثبت شده بود. رقم تورم در چین، همچنان کمتر از هدف سهدرصدی است که بانک مرکزی این کشور برای سال جاری میلادی تعیین کرده است. همین میزان از تورم هم بیشتر در بخش مواد غذایی (با نرخ تورم ثبتشده 3 /3 درصد در ماه جولای و 6 /4 درصد در ژوئن) رخ داده است که با توجه به سیل اتفاق افتاده در این کشور دور از انتظار نبود. تورم در بخش کالاهای غیرخوراکی، کمتر از نصف هدف اعلامشده توسط بانک مرکزی چین است. نرخ رشد تولید ناخالص داخلی چین، در سال گذشته میلادی به کمترین میزان در 25 سال گذشته رسید. اتفاقی که باعث شده تا دولتمردان این کشور روی دو سناریوی اصلاحات ساختاری اقتصادی و همچنین تصور ادامهدار بودن روند رشد یکرقمی فعلی، بسیار جدیتر کار کنند. اینکه اقتصاد چین، در آینده نزدیک چه وضعیتی پیدا خواهد کرد نهتنها برای مردم این کشور، که برای همه جهان، اهمیت فوقالعادهای خواهد داشت.
دیدگاه تان را بنویسید