شناسه خبر : 11051 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

بریده روزنامه ها

صد میلیارد دلار کجاست
در گزارشی نوشت: مقایسه درآمدهای دولت‌های نهم و دهم از محل چهار منبع اصلی درآمدهای دولتی با بودجه عمومی نشان از ۱۵۴ میلیارد دلار مازاد درآمدی دارد. بر اساس گزارش رسمی طی سال‌های 13۸۸ تا 13۹۱ سرجمع بودجه عمومی کشور رقمی معادل ۸۲۴ میلیارد دلار بوده. یعنی دولت قبلی بالغ بر 5/154 میلیارد دلار مازاد درآمد داشته‌ است.
گزارش خبر آنلاین سپس این سوال را مطرح کرده که «اکنون آن مازاد درآمد کجاست؟» و افزوده: بخشی از این مازاد درآمد باید بر اساس قانون به صندوق توسعه ملی واریز شده باشد، که رقمی بین۳۰ تا ۵۰ میلیارد دلار است، با احتساب این رقم باز هم چیزی بیش از۱۰۰ میلیارد دلار می‌ماند. خبر آنلاین در نهایت نوشته: بر اساس اظهار نظرهای تایید‌نشده ۵۰ میلیارد دلار از درآمد حاصل از فروش نفت ایران طی دو سال اخیر در کشورهایی مانند چین و حتی برخی بانک‌های اروپایی مسدود شده و عده‌ای هم در این سال‌ها با تکیه بر همین نیاز کشور توانسته‌اند به عنوان دلال ارز و نفت به درآمدهای سرشاری دست پیدا کنند ولی بسیاری از این افراد نیز در این سال‌ها برای انتقال درآمدهای ارزی کشور با مشکلاتی مواجه شده و از سوی تحریم‌کنندگان شناسایی و در نهایت و به دلایل متعدد منابع ارزی که در اختیار ایشان قرار داشته به کشور بازنگشته است.

هزینه انتقال پایتخت چقدر است؟
در یادداشتی به قلم کمال اطهاری به طرح ساماندهی و انتقال پایتخت به بهانه آلودگی هوا که در کمیسیون شوراهای مجلس تصویب شده، اشاره کرده و نوشته است: این طرح شبیه طرح مسکن مهر است که تنها عده‌‌ای پیمانکار ساختمانی از آن سود می‌برند بدون اینکه منفعتی برای ساماندهی آمایشی ایران داشته باشد. ایجاد یک پایتخت جدید با ۳۰۰ تا ۵۰۰ هزار نفر جمعیت حداقل ۳۰۰ میلیارد دلار هزینه دارد که این مبلغ تماماً خرج ساختمان‌سازی خواهد شد. در صورتی که ساماندهی آمایشی کشور نیاز به قطب‌های جدید صنعتی دارد و این قطب‌های جدید با ساماندهی و جذب جمعیت، اشتغال کافی به‌ویژه در مناطق محروم ایجاد می‌کنند. اطهاری اضافه کرده: هر مکان جدیدی که به وجود می‌آید همان مشکلاتی را ایجاد می‌کند که همواره برای رفع آن کوشش شده است، یعنی شرایط محیط زیست، مشکلات از دست دادن زمین‌های کشاورزی و هزینه‌های گزافی که برای تجهیزات این انتقال صورت می‌گیرد. انتقال پایتخت سیاسی در واقع حذف سرمایه‌های اجتماعی موجود در شهر تهران از تصمیم‌گیری‌های سیاسی است. در واقع از دوران مشروطه سرمایه اجتماعی اداره جامعه در تهران به وجود آمد. انتقال پایتخت سیاسی به نوعی جدا کردن سیاستمداران از اندیشمندان و روشنفکران و وجوهی که به آنها می‌تواند به صورت دانش مستقیم طرز اداره جامعه را بیاموزد، است.

پایان داستان اینترنت ملی
از قول نصرالله جهانگرد، معاون وزیر ارتباطات، از «پایان داستان اینترنت ملی» خبر داده است. جهانگرد با تاکید بر اینکه «چیزی به نام اینترنت ملی نداریم و اینترنت، اینترنت است»، گفته است: «طرحی تحت عنوان شبکه ملی اطلاعات خواهیم داشت که برنامه آن در حال تدوین است و پس از تصویب مراجع قانونگذاری در این حوزه اعلام عمومی می‌شود.» جهانگرد با اشاره به مراحل تصویب سیاست‌ها و چارچوب کلی حاکم بر شبکه ملی اطلاعات، همچنین گفت: «معماری مفهومی این شبکه انجام شده و در مراحل کارشناسی و بررسی در دبیرخانه شورای عالی فضای مجازی است که در نشست بعدی این شورا مورد بررسی و تصویب اعضا قرار می‌گیرد و این مصوبه سرلوحه اجرای شبکه ملی اطلاعات در سطح ملی خواهد شد.»

راه کمک به زنان سرپرست خانوار
در یادداشتی به قلم امان‌الله قرایی‌مقدم، جامعه‌شناس، نوشت: بین طلاق و زنان بی‌سرپرست یک همبستگی مثبت معنی‌دار وجود دارد. هرچه بر میزان طلاق که در کشور هم فراوان است، افزوده شود، میزان زنان بی‌سرپرست هم افزایش پیدا می‌کند. علاوه بر آن همان‌طور که آمار نشان می‌دهد در برخی مناطق کشور تفاوت سنی مردان و زنانی که با یکدیگر ازدواج می‌کنند به حدی زیاد است که به‌عنوان مثال مردان به‌ دلیل پیری زود می‌میرند و دختران نرسیده به سن 30سالگی بی‌سرپرست می‌شوند. بنابراین یک آسیب اجتماعی جدی در کمین این قشر از جامعه است. انواع آسیب اجتماعی به‌دلیل سرپرست خانوار بودن این زنان و نبود شغل در انتظار این زنان است. باید مسوولان کار ایجاد کنند. جاهایی باشد که از این زنان نگهداری کنند.

دیگر ظرفیت پمپاژ پول نداریم
از توافق مجلس و دولت برای تبدیل «یارانه نقدی» به «بن کالا» خبر داده و از قول یک عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس نهم نوشته است: «حاکمیت نیز به سمت هدفمند کردن کمک‌های یارانه‌ای حرکت می‌کند.» غلامعلی جعفرزاده ‌ایمن‌آبادی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اعلام خبر «توافق دولت و مجلس بر سر جایگزینی روش توزیع بن کالا با یارانه نقدی» تاکید کرده است که «تصمیم دولت، حذف پرداخت یارانه نقدی است». این عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با اشاره به برگزاری جلسات متعدد دولت و مجلس با محوریت بررسی موضوع حذف یارانه نقدی گفته است: «سال آینده پرداخت یارانه به‌ صورت غیرنقدی خواهد بود»، چرا که «با توجه به اثرات مخرب پرداخت یارانه نقدی که باعث افزایش حجم نقدینگی و کاهش ارزش پول ملی می‌شود و همچنین اینکه یارانه در محلی که باید مصرف نمی‌شد، تصمیم کارشناسان مجلس و دولت بر این است که در نوع پرداخت این یارانه بازنگری شود». جعفرزاده درباره نحوه اجرای این طرح هم گفته است: «می‌توان از کارت‌های اعتباری یا سیستم‌های الکترونیکی استفاده کرد، گرچه هنوز در مورد نوع پرداخت صحبتی نشده است.» «شرق» با اشاره به اینکه این نماینده مجلس «احتمال افزایش مبلغ یارانه پرداختی به افراد در قالب بن کالا را رد نکرده است»، از قول جعفرزاده نوشته است: «کشور ما دیگر ظرفیت پمپاژ پول را ندارد.»







دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها