تاریخ انتشار:
بریده روزنامهها
وام 80 میلیونی برای مجردها
نوشت: بانک عامل وام 80 میلیونی خرید مسکن، با حذف سه شرط از مسیر ثبتنام متقاضیان، امکان ورود «مجرد»ها و خانوارهای دارای «سابقه مالکیت یکی از اعضا» را به صندوق پسانداز مسکن «یکم» فراهم کرد. پیشتر، پرداخت وام سه سقفی صندوق «یکم» فقط به «خانهاولی»ها و واحدهای «نوساز» مجاز بود؛ اما هماکنون این تسهیلات به آپارتمانهای تا 15 سال ساخت نیز تعلق میگیرد. در همین حال، نتایج چکاپ پاییزی بازار مسکن از پیشبینی کارشناسان درباره «افزایش دمای معاملات» در زمستان حکایت دارد و مشخص میکند هر نوع تغییر سطح قیمت مسکن تا حد تورم نقطهای خواهد بود.
حبس آماری چرا؟
نوشت: محاسبه رشد سهماهه اول سال 94 آنگونه نبوده که بتوان از آن برای سخنرانیهای مسوولان سیاسی و اقتصادی استفاده کرد... بانک مرکزی رشد اقتصادی سال 93 را ظرف 86 روز محاسبه و منتشر کرد، اما با گذشت بیش از 110 روز از بهار هنوز خبری از رشد اقتصادی سهماهه اول سال جاری نیست. چه چیزی عوض شده که این اختلاف زمانی به وجود آمده است؟ آیا اداره آمارهای اقتصادی تعدیل نیرو داشته؟ آیا کارشناسان معاونت اقتصادی به خانه رفتهاند؟ خیر، همه چیز سر جای خود قرار دارد و تنها چیزی که تغییر کرده، نرخ رشد اقتصادی است؛ نرخی که بر اساس محاسبات صندوق بینالمللی پول، نزدیک به صفر یا زیر صفر است.
نتیجه کمپین تحریم خودرو
نوشت: کمپین «نه به خودرو بیکیفیت» دارد کار خودش را میکند. خودروسازان داخلی که تا چندی قبل بر تولید محصولات بیکیفیت اصرار داشتند، اینک وعدههای جدیدی میدهند؛ وعدههایی که اگر محقق شوند، خواست مردم ایران درباره دسترسی به خودرو باکیفیت محقق خواهد شد. اخیراً ایرانخودرو اعلام کرده در حال مذاکره با شرکتهای ایتالیایی و کرهای است تا بتواند با همکاری آنها به صورت «جوینتونچر 50-50» به تولید خودرو در ایران بپردازد و 30 درصد از تولیدات را صادر کند... آیا در آینده نزدیک شاهد آن خواهیم بود که خودروسازان خارجی در ایران حاضر شوند و مردم ایران هم خودروهای روز دنیا را به قیمت منصفانه سوار شوند؟
دو راه کاهش دوره رکود مسکن
در یادداشتی به قلم «محمد کوثری» با اشاره به وضعیت رکودی بازار مسکن نوشت: سیاستگذار بیش از هر چیز باید به خاطر داشته باشد که ادوار تجاری و چرخههای رونق و رکود مسکن، از ماهیت این بازار نشأت گرفته و غیرقابل اجتناب هستند... بنابراین سیاستگذار باید با اتخاذ همزمان دو راهکار، در جهت یک هدف مهم که کوتاه شدن دورههای رونق-رکود و خفیفتر شدن شدت آنهاست، قدم بردارد: راهکار اول اطلاعرسانی و سیگنالدهی صحیح به عرضهکنندگان و متقاضیان و در کل فعالان این بازار است و راهکار دوم متنوعسازی ابزارهای مالی و تخصصیسازی نهادهای سرمایهگذاری و همچنین وامدهی در بخش مسکن.
دیدگاه تان را بنویسید