دولت چین منابع مالی به سیستم بانکی تزریق میکند
قلک بانک مرکزی چین شکست
دولت چین، در تلاش برای جلوگیری از بحران پول نقد، اقدام به وارد ساختن مقادیر زیادی پول به سیستم مالی خود کرده است.
دولت چین، در تلاش برای جلوگیری از بحران پول نقد، اقدام به وارد ساختن مقادیر زیادی پول به سیستم مالی خود کرده است. ترکیب فرارسیدن تعطیلات سال نو در این کشور که مهمترین تعطیلات سالانه در این کشور محسوب میشود، با جریان خروج عظیم سرمایه که از سال 2014 شروع شده و در حال شدت گرفتن است، باعث شده احتمال بحران پول نقد در این کشور افزایش یابد.
تعطیلات سال نو چینی که در فوریه است، هرساله فشاری بر سیستم مالی کشور وارد میآورد چون مردم برای سفر، خرید هدیه و مواد غذایی نیاز به پول نقد دارند. تزریق پول نقد به نظام بانکی کشور، کاری است که البته در مقادیر کمتر هرساله توسط بانک مرکزی چین انجام میشود چون در غیر این صورت، تقاضای بالای پول نقد باعث فشار بر سیستم و اضافه تقاضای بالایی میشود. ایجاد چنین وضعیتی همیشه میتواند مشکلاتی را برای سیستم مالی کشورها ایجاد کند اما در حال حاضر با توجه به کاهش نرخ رشد اقتصادی چین و کاهش ارزش پول این کشور در مقابل دلار، این خطر شدیدتر است و علاوه بر اینکه نیاز به پول نقد بیشتری برای ایجاد تعادل وجود دارد، کوچکترین عدم تعادل در بازار میتواند باعث هراس بیشتر از آینده اقتصادی چین شده و فرار سرمایهها را قوت بخشد.
سال 2015، رکورد جدیدی در زمینه فرار سرمایه در چین به ثبت رسید. سرمایهگذاران داخلی و خارجی در تلاش برای یافتن جایی امنتر با بازده بیشتر برای سرمایههایشان، از بازار چین خارج شدند. تا در نهایت مبلغ کل خروج سرمایه از چین در سال 2015 به 676 میلیارد دلار برسد. این وضعیت باعث شد بانک مرکزی این کشور اعلام کند 440 میلیارد ین، 67 میلیون دلار پول به سیستم بانکی تزریق میکند. این بالاترین مبلغ اعلامشده طی حدوداً سه سال گذشته است. اما بهرغم این اعلام، باز هم ارزش سهام در بازار اصلی سهام این کشور حدود شش درصد سقوط کرد. بسیاری از اقتصاددانان اعتقاد دارند این روش تزریق پول نقد به بازار به نوعی استفاده از روش تسهیل مالی است بدون اینکه الزامی به استفاده از روشهای سنتی برای این کار داشته باشد. بانک مرکزی چین، در ماههای اخیر به دفعات از سیاست تسهیل پولی استفاده کرده و شاید استفاده مجدد از آن با فاصله زمانی کم از نظر اقتصادی مناسب نباشد و به همین دلیل، مقطع زمانی حاضر، میتواند فرصت خوبی برای بانک مرکزی چین باشد تا بدون استفاده رسمی از سیاستهای پولی انبساطی، تزریق پول به بازار را انجام دهد.
این کار به نظر اغلب کارشناسان مقداری زمان برای بانک مرکزی چین خواهد خرید، اما در نهایت این نهاد باید روشی پیدا کند تا با توجه به رشد جدید اقتصادی این کشور و سیاستهای پولی نرمال، کشور را مدیریت کرده و از فرار بیشتر سرمایه جلوگیری کرده و علاوه بر آن چین را دوباره به خانهای امن برای سرمایههای خارجی تبدیل کند.
دیدگاه تان را بنویسید