تاریخ انتشار:
کدام جادهها ناامن هستند؟
نگذاریم احساس امنیت از جادهها برود
سرقت و زورگیری در جادههای کشور در حال حاضر نسبت به سالهای قبل تا حدودی افزایش یافته است. این مساله در بارهایی که از سمت تهران به شهرستانها میرود بیشتر دیده شده است. به همین جهت بهعنوان کانون انجمنهای صنفی کارفرمایان موسسات و شرکتهای حمل و نقل داخلی کالای کشور در این زمینه اقداماتی را انجام دادهایم تا پلیس نسبت به این مسائل بیشتر توجه و رسیدگی داشته باشد
حتی اخیراً از طریق انجمن برای سردار احمدیمقدم فرمانده نیروی انتظامی کشور نامهای با موضوع سرقت کامیونهای حامل بار در محورهای خروجی استان تهران و دیگر استانها ارسال کردیم. در نامه عنوان کردهایم که طی چند سال اخیر در راههای حوزه استحفاظی استان تهران و دیگر راههای کشور کامیونهای حامل بار اعزامی از تهران بعضاً دچار سرقت شدهاند به طوری که اشخاص از تاریکی شب استفاده کرده و با متوقف کردن کامیون و ضرب و شتم راننده و بستن دست و پای او اقدام به سرقت کامیون با محموله میکنند. متاسفانه این اواخر بر حسب اعلام واحدهای صنفی مربوطه تعداد سرقتهای مورد نظر افزایش یافته است، تا جایی که ناامنی در محورها بالاخص خروجیهای استان تهران علاوه بر نگرانی صاحبان کالا که اغلب از کسبه بازار تهران هستند، دلهره رانندگان کامیون را نیز به همراه داشته است.
سرقت از 50 شرکت حملونقلی تهران
در ششماه گذشته
از فرمانده نیروی انتظامی درخواست کردیم تا به این مساله بیشتر از گذشته توجه شود. در این راستا نیز قرار شده با همکاری پلیس کارگروهی تشکیل شود و به طور مستقیم به این مساله رسیدگی کند. به همین جهت از طریق سایت کانون انجمنهای صنفی کارفرمایان موسسات و شرکتهای حمل و نقل داخلی کالای کشور از کلیه شرکتهای حمل و نقل کشور خواستهایم آمار سرقتهای محمولههای خود را اعلام کنند. البته در برخی موارد شرکتها از اعلام آمار سرقتهای خود طفره میروند چراکه نمیخواهند اعتبار شرکتشان تضعیف شود. البته تعداد قابل توجهی از شرکتها آمارهای مربوطه را ارسال کردهاند. این آمار نشان میدهد در ششماه گذشته بیش از 50 شرکت حمل و نقل کالا با سرقت محمولههای خود مواجه شدهاند. به ویژه در خردهبارها سرقتها
بسیار بالاست.
دزدی به بهانه فیلمبرداری
در حالی که دیگر این شیوه سرقتها نخنما شده است اما باز هم تعداد بالایی را شامل میشود. در برخی موارد به ما گزارش شده است که در جادهها گروههای تبهکار به بهانه فیلمبرداری راه را میبندند و از راننده کامیون میخواهند کامیون خود را در اختیار آنها قرار دهد چراکه قصد دارند در صحنههایی از فیلم از کامیون استفاده کنند. راننده هم به این خیال که واقعاً در صحنه فیلمبرداری قرار دارد از ماشین خود پیاده میشود و کامیون را در اختیار سارقان قرار میدهد. حتی گفته شده به راننده برای پذیرایی آبمیوهای میدهند که در آن مواد بیهوشکننده بوده است. وقتی راننده بیهوش میشود سارقان بار و ماشین را با خود میبرند. در روش دیگر که فراگیرتر است عدهای تبهکار که لباس پلیس بر تن دارند به بهانه بازرسی از ماشین دست به سرقت میزنند. حتی در مواردی نیز سارقان وانمود میکنند پلیس نامحسوس هستند و به این بهانه راننده کامیون را در جاده متوقف میکنند.
کدام جادهها ناامنترند؟
متاسفانه در حال حاضر رانندگان کامیون در جادهها با تبهکاران مواجهاند. حتی در اتوبانهای اطراف تهران سرقت بار کامیون بسیار بالاست. در اتوبان قم ما بیشترین گزارش سرقت را داشتهایم. یا در اتوبان ساوه اخیراً این دزدیها و راهزنیها بیشتر شده است. بنابراین سرقت و راهزنی تنها مختص جادههای جنوب و مرزی کشور نیست که کنترل آنها به علت بزرگی و نبود شهرها در اطرافشان سختتر است و وقوع این حوادث اجتنابناپذیر است. مساله در مواردی نیز حادتر است چراکه ممکن است راننده مقاومت کند و در این صورت سارقان حتی مرتکب قتل نیز میشوند. حتی بنده به تازگی شنیدهام یک راننده کامیون به دلیل مقاومت بر سر سرقت کشته شده است.
از طرف دیگر احساس ناامنی در جادهها باعث شده تا رانندگان برای آنکه دچار غفلت نشوند تمام مسیر را رانندگی کنند. این مساله نیز عواقب دیگری دارد. راننده خسته میشود و ممکن است بر اثر خستگی و خوابآلودگی تصادف کند. باید پلیس در این زمینه چارهاندیشی کند و حس امنیت را در جادهها برقرار کند.
تجهیز کامیونها برای کنترل بیشتر
در حال حاضر با رایزنیهایی که انجام دادهایم قرار است کلیه کامیونها جیپیاس نصب کنند. خوشبختانه روی کامیونهای جدید این سیستم نصب شده اما کامیونهای قدیمی هم باید به این سیستم مجهز شوند تا بتوان از این طریق کلیه کامیونهای کشور را که در جادهها در حال ترد هستند، کنترل کرد. در حال حاضر پلیس شبکه اتوبوس را به همین شکل کنترل میکند. لازم است در زمینه بار نیز اینگونه کنترلها را داشته باشیم تا هم ایمنی حفظ شود و تصادفات کامیون کاهش یابد و هم از نظر امنیتی وقتی اتفاقی برای کامیون رخ میدهد به سرعت بتوان به این مساله رسیدگی کرد. نصب این سیستم در کاهش جرم و جنایت در جادهها تاثیر دارد چراکه سارقان آگاه خواهند شد که کامیون تحت کنترل است و به همین سادگی نمیتوانند اقدام به سرقت کنند. خوشبختانه با صحبتهایی که انجام دادهایم پلیس نیز نظارتهایش را نسبت به قبل افزایش داده است. حتی گشتهای پلیس در جادههایی که سرقت بیشتر انجام میشود افزایش یافته است.
توصیه به کامیونداران
بخشی از کاهش زمینههای سرقت نیز به هوشیاری رانندگان برمیگردد. به رانندگان هشدار دادهایم سعی کنند در ساعاتی که احتمال میرود سرقتها افزایش یابند در مسیرهای مربوطه تردد نکنند. یا مراقب باشند هرکسی که در جاده از آنها به شکلی درخواست کرد توقف کنند این کار را انجام ندهند. تنها در مواردی که برای راننده محرز شود پلیس دستور توقف داده است باید متوقف شوند. چراکه تعداد پلیسنماها در جاده افزایش یافته است و اغلب سرقتها به همین شیوه انجام میشود. البته در اغلب موارد مکان استقرار پلیس مشخص است و راننده قبل از سفر میتواند این مسائل را شناسایی کند. حتی در جادهها بنرهای هشداردهنده نصب کردهایم تا رانندگان آگاه باشند و در دام سارقان نیفتند.
تبعات ناامنی
وقتی ناامنی در جادهها افزایش یابد علاوه بر آنکه رانندگان با خسارات مالی و جانی مواجه میشوند بیاعتمادی به شرکتهای حمل و نقل نیز افزایش مییابد. در نتیجه چرخه جابهجایی کالا در جادهها با چالش مواجه میشود. بنابراین میبایست تمام نیروهای امنیتی در این زمینه به کمک بخش حمل و نقل بیایند و با افزایش نظارتها زمینه کاهش این جرائم را فراهم کنند تا احساس امنیت از جادهها رخت برنبندد. از طرفی نیز باید آموزشهای لازم به رانندگان و متصدیان حمل داده شود تا هوشیارانه عمل کنند. از طرف دیگر درست است که بارها بیمه هستند اما ممکن است با افزایش اینگونه سرقتها شرکتهای بیمه تمهیدات دیگری را در نظر بگیرند. حتی دیده شده در برخی مواقع شرکتهای بیمه با توجه به بالا بودن دامنه خسارت با مساله سرقت مانند وقوع حوادث طبیعی برخورد کردهاند.
دیدگاه تان را بنویسید