تاریخ انتشار:
هیچ کس رقم بدهی شهرداری به مردم را نمیداند
هواپیمای رهاشده در قم رستوران میشود
این روزها و به ویژه پس از رسانهای شدن بسیاری از اشتباهات و ناکارآمدیهای دولت سابق، برخی از مسوولان در پی آن هستند که همه مصوبات دولت قبل را تغییر دهند و به خیال خود قطار از ریل خارجشده اداره کشور را به مسیر اصلی برگردانند.
هواپیمای رهاشده در قم رستوران میشود
به نظر میرسد وضعیت شهروندان ایرانی بسیار خوب شده است. تا همین چند وقت پیش اگر یک دوچرخه نیز در گوشه خیابان برای مدتی طولانی رها شده بود، دهها گزارش مردمی برای تعیین تکلیف آن به 110 ارسال میشد، اما مثل اینکه این روزها بعضی از عزیزان اینقدر لارج! شدهاند که حتی هواپیمای خود را در بیابان به امان خدا رها میکنند. مهر در هفته گذشته به پیگیری خبری از رها شدن هواپیمایی در اطراف قم پرداخته است. خبر عجیبی که واکنشهای جالبی در کاربران این سایتها برانگیخت. عدهای رها شدن این هواپیما را به موضوعات امنیتی کشور ارتباط دادند و عده دیگری هم از رابطه مرموز دیده شدن این هواپیما و موضوعات سیاسی روز میگفتند. بیشک حضور این هواپیما هیچ ارتباطی به فرودگاه نداشت چرا که فرودگاه قم در منطقه سلفچگان در حال ساخت است و هنوز به مرحلهای نرسیده که هواپیمایی در آن پرواز کند. از طرفی در آن محدوده خبری از باند پرواز و برج مراقبت نیست تنها چیزی که وجود دارد بوستان غدیر و بیابان است. این هواپیما در بیابانهای نزدیک به پردیسان رها شده و تنها چند سگ از آن مراقبت میکنند...برای همه سوالبرانگیز بود که دلیل توقف بیش از حد این هواپیمای مسافربری که از نوع فوکر 100 است، چیست و چرا برای انتقال آن به فرودگاهی مناسب هیچ اقدامی صورت نمیگیرد؟ حمیدرضا پهلوانی رئیس سازمان هواپیمایی در گفتوگو با یکی از خبرگزاریها به شایعات در این مورد پاسخ داد...این هواپیمای مسافری است که از رده خارج شده و متعلق به یکی از شرکتهای هواپیمایی منحلشده است... هواپیمای مذکور متعلق به فردی است که هماکنون در شهر قم در حال ساخت فرودگاه بوده و قبلاً هم ایرلاین داشته است...این گفته پهلوانی فکر هر خوانندهای را به سوی رئیس هیات مدیره و سرمایهگذار فرودگاه سلفچگان میبرد چرا که او به گفته خودش تنها سرمایهگذار فرودگاه خصوصی در کشور است. البته مدیرعامل سازمان پارکها و فضای سبز شهرداری قم این ادعا را رد و اعلام کرد: «سرمایهگذاری که این هواپیما را خریده بود، با مشکلات مالی مواجه شد و مجبور شدیم طرح را به دیگری واگذار کنیم...مالک جدید از کسانی است که در قم رستورانداری میکند و قرار است کار خود را در این هواپیمای از رده خارجشده گسترش دهد... واگذاری این امر مراحل قانونی دارد که در حال طی شدن است. آنچه مسلم است این است که این هواپیما به صورت قانونی خریداری شده و قرار است برای ساخت رستوران هوایی استفاده شود...هیچ چیز عجیبی در این موضوع نیست.»
گویا مالک کنونی این هواپیما نیز مانند بسیاری به بحرانهای مالی دچار شده و در حال حاضر توان ساخت این رستوران را ندارد.
هیچ کس رقم بدهی شهرداری به مردم را نمیداند
این روزها شورای شهر پایتخت در مقابل آزمونی جدید قرار گرفت که به نظر میرسد نتوانسته باشد از آن نمره قبولی بگیرد. اعتماد در گزارشی در این باره نوشت: «متمم بودجه شهرداری تهران، با کمترین میزان تغییرات نسبت به تغییراتی که شورای دوره سوم به متمم پارسال داده بود، به تصویب شورای شهر رسید تا شورای چهارم نشان دهد قادر نیست از کارهای مالی شهرداری، چندان سر در بیاورد و اظهارنظر کارشناسی کند. تسلیم محض شورای شهر تهران در برابر مسائل مالی شهرداری از جمله لایحه متمم بودجه 3500 میلیاردتومانی که نهایتاً به مبلغ 3449 میلیارد و 200 میلیون تومان، یعنی حتی بیش از پیشنهاد کمیسیون برنامه و بودجه به تصویب رسید، نشان داد شورای چهارم از بار تخصصی کمتر و به همین نسبت، اقتدار اداری و نظارتی کمتری نسبت به شورای سوم برخوردار است. زیرا در واپسین سال حضور شورای سوم در تهران، متمم بودجه شهرداری تهران، با تقلیلی نزدیک به 40 درصد نسبت به لایحه تقدیمی شهرداری به تصویب رسیده بود. اکنون شورای شهر با تغییری نزدیک به دو درصد، لایحه متمم بودجه شهرداری را به تصویب رساند. این در حالی است که اعضای شورای شهر میگویند حتی نمیدانند شهرداری تهران چقدر به مردم بدهکار است. به عبارت دیگر، اعضای شورای شهر تهران، پای نخستین سند مالی مهمی را که به دستشان رسیده امضا کردهاند، ولی نمیدانند شهرداری تهران، چقدر به مردم بدهی دارد و چگونه و از چه منابعی باید این بدهی را بپردازد.»
محمد سالاری عضو شورای شهر در یادداشتی در این باره مدعی شد: «متاسفانه آمار دقیقی درباره بدهی شهرداری تهران نداریم. در گزارشی که آقای پورزرندی، معاون مالی شهرداری و آقای قالیباف در ابتدای ورود اعضای جدید به شورای شهر دادند، گفتند ما همه بدهیهای گذشته شهرداری را کلاً پرداخت و تسویه کردهایم. ولی اکنون شاهد این هستیم که برخی میگویند هفت یا هشت هزار میلیارد تومان بدهی در شهرداری وجود دارد. اطلاعاتی که از جاهای مختلف میرسد، ولی سند مسلم و مستندی در این باره وجود ندارد. آقای پورزرندی میگوید بدهیهای شهرداری تا سال 1390 بوده است، ولی آیا واقعاً این دیون تا سال 1390 هم تسویه شده؟ بعضاً برخی از اعضای شورای شهر اطلاعاتی را دارند که نشان میدهد پیمانکاران از سالهای گذشته، طلبکار بودهاند و همینطور طلبها مانده است. همچنین اطلاع دقیقی از میزان مجوزهای تراکم که به ازای طلبهای مردم و پیمانکاران از سوی شهرداری صادر شده نیز نداریم.» با این اوضاع به نظر میرسد افراد و احزابی که این چهرهها را برای اشغال کرسیهای شورای شهر به مردم معرفی کردهاند دستکم برای جلوگیری از خسران بیشتر برای آنان کلاسهای تقویتی برپا کنند، شاید در سالهای بعد بتوانند تا حدودی به مقابله با تخلفات احتمالی دستگاههای اجرایی بپردازند.
درگیری هلال احمر با زلزلهزدگان
در روزهای گذشته متاسفانه هموطنانمان در گیلانغرب با خشم زمین مواجه شده و در این سرما برخی از آنان سرپناه خود را از دست دادهاند. در این میان به نظر میرسد امدادرسانی به زلزلهزدگان به صورت مناسب به انجام نرسیده و موجب خشم اهالی منطقه شده است. بنا به گزارش ایرنا شمار زیادی از شهروندان گیلانغرب برای گرفتن چادر از هلال احمر در مقابل ساختمان این جمعیت تجمع کرده بودند، پس از ساعتها معطلی، خشمگین شده و اقدام به شکستن شیشه دربها و پنجرههای این ساختمان اداری کردند. در این حادثه، مردم به تحریک برخی افراد اقدام به سنگپرانی به سمت ساختمان جمعیت هلال احمر گیلانغرب کرده و تعدادی از شیشههای این ساختمان را شکستند...وقتی مردم با ممانعت امدادگران برای ورود به ساختمان مواجه شدند به زور متوسل شده و با وارد کردن خسارت به درب ورودی و کنار زدن امدادگران به داخل محوطه جمعیت هلال احمر هجوم بردند...برخی از تجمعکنندگان دلیل اعتراض خود را تبعیض قائل شدن امدادگران جمعیت هلال احمر در توزیع چادر میان مردم اعلام کرده و معتقدند: آنها به جای اینکه عادلانه نسبت به توزیع چادر اقدام کنند بیشتر به دنبال جلب رضایت دوستان و آشنایان خود هستند. این افراد همچنین تحویل چند تخته چادر به هر یک از اعضای شورای شهر گیلانغرب را اقدامی نادرست از سوی جمعیت هلال احمر دانستند چون این افراد چادرها را در مقابل منازلشان نصب کردهاند نه در اردوگاههای اسکان اضطراری.
پرندگان از آسمان اصفهان خداحافظی کردند
دیگر داریم عادت میکنیم که زایندهرود را تنها در فیلمها و مجموعههایی مانند «گنج قارون»، قصههای مجید و ...به یاد بیاوریم. چند سالی است که اژدهای فیروزهفامی که از دل نصف جهان عبور میکرد به قصهها پیوسته است. گویی حتی پرندگان نیز دریافتهاند که زایندهرود دیگر تنها یک خاطره دور اما دلچسب است. ایسنا در گزارشی به پیامدهای خشکی زایندهرود پرداخته و مینویسد: «امسال دومین سال متوالی است که زایندهرود، پاییز و زمستان را خالی از آب پشت سر میگذارد و این خشکی متوالی موجب شد تا پرندگان مهاجری که سالیان متوالی برای زمستانگذرانی اصفهان و زایندهرود را انتخاب میکردند از خشکسالی سال گذشته عبرت گرفته و امسال حتی بر فراز شهر اصفهان هم پرواز نکنند...این روزها جستوجوی اصفهانیها برای دیدن پروازهای دسته جمعی پرندگان در آسمان اصفهان بیهوده است زیرا بیتدبیریها، سفره سخاوت زایندهرود در مقابل پرندگانی که از کیلومترها دورتر پرواز میکردند تا به او سلامی دوباره کنند را خالی کرده است.»
دیدگاه تان را بنویسید