شناسه خبر : 14025 لینک کوتاه

همه آنهایی که به ایران نیامدند

چندهفته‌ای است که در اوج لغو کنسرت‌های گروه‌های موسیقی در گوشه ‌و کنار ایران باز هم خبر حضور یک گروه خارجی برای اجرای کنسرت به گوش می‌رسد. آن‌ هم در شرایطی که طی سه دهه گذشته تعداد ستاره‌های بین‌المللی موسیقی که در ایران حاضر شده‌اند حتی به عدد انگشتان یک‌ دست هم نمی‌رسد. اما حالا خبر می‌رسد که ممکن است در بهار امسال گروه مشهور جیپسی کینگز به ایران بیاید.

چندهفته‌ای است که در اوج لغو کنسرت‌های گروه‌های موسیقی در گوشه ‌و کنار ایران باز هم خبر حضور یک گروه خارجی برای اجرای کنسرت به گوش می‌رسد. آن‌ هم در شرایطی که طی سه دهه گذشته تعداد ستاره‌های بین‌المللی موسیقی که در ایران حاضر شده‌اند حتی به عدد انگشتان یک‌ دست هم نمی‌رسد. اما حالا خبر می‌رسد که ممکن است در بهار امسال گروه مشهور جیپسی کینگز به ایران بیاید.
گفته می‌شد بعد از «کیتارو» نوبت اجرای «جیپسی کینگز» در ایران رسیده است. از اواخر سال گذشته صحبت‌های درگوشی درباره حضور این گروه در ایران به گوش می‌خورد، با این حال بیش از یک ماه از اردیبهشت گذشته است و هنوز هیچ خبری رسمی از حضور این گروه در ایران منتشر نشده است.
نامه اجرای این گروه روی میز اماکن گذاشته شد و قرار بود این گروه اسپانیایی در تالار بزرگ وزارت کشور برنامه‌شان را از تاریخ بیستم تا بیست و ششم اردیبهشت اجرا کنند.
دکتر پیروز ارجمند مدیرکل دفتر موسیقی وزارت ارشاد درباره این اجرا گفته بود: «این گروه در ایران شناخته شده است و به هر حال نوعی از موسیقی سالم و پرطرفدار در فرهنگ شرقی است. درست است که در اسپانیا حضور دارد، اما شما در جنوب اسپانیا نشانه‌های اسلامی بسیاری را مشاهده می‌کنید که بخشی به‌صورت معماری و بخشی دیگر به‌صورت موسیقی باقی مانده و ما معتقدیم این بخشی از موسیقی ایران است که در اسپانیا باقی مانده و موسیقی جیپسی کینگز هم بخشی از آن است. حتی در تحریرهای خوانندگان و مقامات و اسامی مشترکی که با ما دارند، همان مشترکات فرهنگی ما با اسپانیا دیده می‌شود که با خیلی از کشورهای دیگر نیز این مشترکات موسیقایی‌مان خیلی بیشتر به چشم می‌خورد.»
به نظر می‌رسد مسوولان دولتی این امر در تلاش هستند این امکان را فراهم کنند ارجمند دراین‌باره معتقد است:
ما با دنیا تبادل فرهنگی داریم و این بخشی از وظیفه ماست. اتفاقاً چند برابر این گروه‌ها، گروه‌های ایرانی در خارج از ایران حضور پیدا کرده و به ترویج موسیقی ایرانی می‌پردازند. به عنوان مثال در سال گذشته چندین گروه ایرانی در اسپانیا برنامه اجرا کرده و ما همکاری‌ها و ارتباطات بسیاری خوبی با خانه آسیایی در اسپانیا داشتیم. یعنی اگر یک یا دو گروه از اسپانیا به ایران می‌آید، به ازای آن چندین گروه ایرانی در اسپانیا برنامه اجرا کردند. در بخش ارتباطات بین‌الملل ما در دفتر موسیقی در حال برنامه‌ریزی هستیم که تمرکز اصلی ما روی موسیقی شرق و موسیقی کلاسیک جهانی است، مخصوصاً موسیقی شرق و فرهنگ‌هایی که مشترکات فرهنگی و مذهبی با ما دارند، بیشتر مدنظرمان است.
اما همچنان خبری از حضور جیپسی کینگز در ایران نیست، آیا این گروه مشهور هم به سرنوشت هنرمندان مشهور دیگری که قرار بود در ایران برنامه داشته باشند و در نهایت در سکوت خبری برنامه حضورشان لغو شد، می‌پیوندد؟

خداحافظ کریس دی‌برگ
خردادماه سال 1387 بود که حضور کریس دی‌برگ، هنرمند سرشناس ایرلندی در کشور و همراهی‌اش با گروه «آریان» سروصدای زیادی به پا کرد. محسن رجب‌پور به عنوان مدیر برنامه گروه «آریان» و زمینه‌ساز حضور دی‌برگ در ایران اعلام کرد کنسرت آریان و کریس دی‌برگ برگزار می‌شود. هنوز و پس از گذشت حدود هفت سال هیچ توضیحی درباره دلایل برگزار نشدن این کنسرت داده نشده است.

ریچارد کلایدرمن هم نیامد
تابستان سال 1390 دفتر موسیقی ارشاد مجوز اجرای «ریچارد کلایدرمن» پیانیست مشهور فرانسوی را برای اجرا در برج میلاد تهران در تاریخ‌های 9 تا 13 آبان صادر کرد اما مسوول روابط عمومی برنامه در تاریخ 19 مهرماه درباره دلایل لغو این برنامه توضیح داد: «تا همین لحظه منتظر کسب مجوز برای برگزاری نشست سخنرانی نماینده ریچارد کلایدرمن در ایران بودیم که متاسفانه این مجوز صادر نشد.»

مورات ککیلی همسایه ترک
بهار 91 خبری مبنی بر برگزاری کنسرت «همین امشب» با خوانندگی «مورات ککیلی» ترک‌ تبار و «کامران رسول‌زاده» در سالن میلاد تهران منتشر شد. قرار بود این کنسرت 22 اردیبهشت‌ماه برگزار شود اما در 19 اردیبهشت‌ماه دست‌اندرکاران اجرا اعلام کردند: «کنسرت مشترک کامران رسول‌زاده و مورات ککیلی، خواننده مسلمان ترک در سالن میلاد تهران به تعویق افتاد.»

یانی هم نیامد
قرار بود بهمن‌ماه سال گذشته یانی به ایران بیاید اما همچنان سالن 12 هزارنفری آزادی چشم‌انتظار این حضور ماند. کمی بعد تهیه‌کننده کنسرت یانی در ایران انتشار اخباری مبنی بر مشخص شدن تاریخ دقیق برگزاری کنسرت‌های این نوازنده و آهنگساز در کشورمان را تکذیب کرد. علی چراغعلی در این باره گفته است: من تاکنون با هیچ رسانه‌ای درباره تاریخ دقیق کنسرت یانی مصاحبه‌ای نکردم چرا که تا وقتی نتوانیم مجوزهای کتبی را دریافت کنیم به هیچ عنوان نمی‌شود تاریخ دقیقی را برای برگزاری کنسرت به رسانه‌ها اعلام کرد، بنابراین از دوستان رسانه‌ای می‌خواهم در اخبار خود به عنوان «شنیده‌ها» و «منابع موثق» اکتفا نکنند چون انتشار چنین اخباری واقعاً موجب ایجاد شبهه‌هایی می‌شود که مخاطبان را دچار سردرگمی می‌کند و موجب ایجاد حاشیه‌ای دیگر می‌شود.
این تهیه‌کننده تاکید کرد: ما تقریباً هر روز با مدیر برنامه‌های یانی در ارتباطیم تا بتوانیم طبق برنامه‌ریزی از قبل انجام‌شده موفق به برگزاری کنسرت در استادیوم ۱۲ هزارنفری آزادی شویم، این در حالی است که در صورت کسب مجوز کتبی از مراجع ذی‌صلاح دولتی نسبت به اطلاع‌رسانی زمان دقیق برگزاری کنسرت نیز اقدام خواهیم کرد.

دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها