بهرام سبحانی از دلایل رشد چشمگیر فروش محصولات فولادمبارکه در بازار داخل میگوید
دستیابی به رکوردهای جدید
بهرام سبحانی میگوید: بهرغم همه محدودیتها و مشکلات، فولادمبارکه با برنامهریزی، مدیریت و همت و تلاش کارکنان خود، سال ۹۵ را با توفیقات بسیار خوبی در زمینه تولید و کمک به رشد تولید ناخالص ملی سپری کرد. همواره تامین نیاز داخلی به عنوان رسالت اصلی فولادمبارکه مورد توجه بوده و در آینده نیز خواهد بود.
عرضه محصولات فولادی در بازار داخل نسبت به سال گذشته 42 درصد افزایش یافته است. اما این رشد چگونه حاصل آمده و شرکت فولادمبارکه چگونه چنین عملکردی را به ثبت رسانده است؟ آیا فولادمبارکه امسال هم موفق به ثبت رکوردهای جدید میشود؟ بهرام سبحانی، مدیرعامل شرکت فولادمبارکه معتقد است: «فولادمبارکه از ابتدای بهرهبرداری تاکنون حدود ٩٠ میلیون تن انواع محصولات فولادی تخت را به بازار عرضه کرده، که از این مقدار حدود ٨٢ درصد در اختیار بازار داخلی و تولیدکنندگان و صنایع پاییندستی قرار گرفته است، از این رو همواره تامین نیاز داخلی به عنوان رسالت اصلی فولادمبارکه مورد توجه بوده و در آینده نیز خواهد بود.» او میگوید: «هدف فولادمبارکه در سال ۹۶، بهرهبرداری حداکثری از سرمایهگذاریهای نصبشده در توسعههای شرکت فولادمبارکه است. نقش و همراهی کارکنان در تحقق این رویکرد موثر است و دستیابی به رکوردهای جدید تولید در نواحی مختلف شرکت و گروه فولادمبارکه در سال ۹۶، در گرو همین همدلی و همراهی کارکنان است که ضمن قدردانی از زحمات همه کارکنان امیدوارم این روند ادامه داشته باشد.»
♦♦♦
فولاد مبارکه در سال گذشته با رشد قابل توجهی در عرضه محصولات فولادی مواجه شد. با توجه به این امر جایگاه این شرکت را در بازار داخلی و بینالمللی چگونه ارزیابی میکنید؟
تاکنون عرضه محصولات فولادمبارکه به بازارهای داخلی و صادراتی با اقبال عمومی همراه بوده است تا جایی که دستاوردهای چشمگیر سال گذشته این شرکت، در تداوم ربع قرن فعالیت درخشان تولید فولادمبارکه و نقش سازنده و موثر آن در توسعه صنعتی و اقتصادی کشور، توانست حجم عرضه انواع محصولات از ابتدای بهرهبرداری تا پایان سال ۹۵ را به بیش از 3 /91 میلیون تن برساند که درمجموع حدود ۸۱ درصد آن در بازار داخل و در جهت ایجاد شکوفایی و توسعه صنایع پاییندستی، به صورت مستقیم در اختیار تولیدکنندگان خرد و کلان کشور قرار گرفت و ۱۹ درصد مابقی در بازارهای بینالمللی عرضه شد؛ لازم به ذکر است عرضه محصولات در بازارهای بینالمللی، با ارتقای قابلیتها و توانمندیهای تولید در کلاس جهانی و همچنین شناساندن تولید ملی در بازارهای بینالمللی همراه است. برای سال ۹۶ نیز متناسب با رشد ظرفیتهای تولید، برنامهریزی لازم برای فروش بیش از هفت میلیون تن از محصولات فولادمبارکه به عمل آمده و برای شرکتهای تابعه و زیرمجموعه نیز فروش حدود 4 /1 میلیون تن تختال و بیش از ۵۷۰ هزار تن محصولات پوششدار در دستور کار قرار دارد.
با توجه به وضعیت داخلی بازار فولاد، فولادمبارکه چگونه رشد 42درصدی را در فروش تجربه کرده است؟
همواره تامین نیاز داخلی به عنوان رسالت اصلی فولادمبارکه مورد توجه بوده و در آینده نیز خواهد بود. به دنبال فعال شدن پروژههای انتقال سیالات در سال ۹۵، رونق نسبی در بخش خودرو و سیاستگذاری صورتگرفته برای تامین ورق ضخامت زیر سه میلیمتر مورد نیاز بخش لوله و پروفیل ساختمانی، تقاضای بازار داخل با رشد نسبی همراه بود که با توجه به رسالت فولادمبارکه در تامین حداکثری نیاز صنایع پاییندستی کشور، میزان تحویل کالا در بازار داخل با رشد قابل توجه ۴۲درصدی نسبت به سال گذشته به چهار میلیون و ۷۱۸ هزار تن رسید که این امر، از محل افزایش ۲۲درصدی تولید و کاهش ۱۳درصدی حجم صادرات نسبت به سال قبل از آن محقق شد.
سهم صنایع مختلف از محصولات این شرکت چقدر بوده است؟
۲۸ درصد محصولات فولادمبارکه به تولیدکنندگان لوله و پروفیل ساختمانی تخصیص داده شده و سهم خودروسازان ۱۵ درصد، صنایع فولادی و فلزی ۱۴ درصد، لولههای انتقال سیالات ۱۰ درصد و تجهیزات سنگین هشت درصد بوده است که این شرکتها به عنوان بزرگترین مشتریان فولادمبارکه مطرح هستند.
عملکرد فولادمبارکه در زمینه صادرات چگونه بوده است؟ چقدر رشد صادرات محصولات فولادی داشتهاید؟
در بخش صادرات نیز تداوم حضور موثر در این بازار، با هدف تامین نیازهای ارزی طرحهای توسعه مورد توجه قرار گرفته و ضمن ایجاد و حفظ توازن با بازارهای داخلی، ورود به بازارهای جدید صادراتی هدفگذاری و عملیاتی شد و بیش از یک میلیون و ۵۵۳ هزار تن معادل حدود ۲۵ درصد محصولات، در این بازار عرضه شد. توجه به تولید محصولات ویژه و با ارزش افزوده بالا، یکی دیگر از استراتژیهای فولادمبارکه است. در سال گذشته توسعه سبد محصولات با تمرکز بر فروش محصولات ویژه (ارزش افزوده بالا) همانند سنوات قبل به عنوان یکی از اهداف استراتژیک شرکت مطرح بود؛ در این راستا حجم فروش این محصولات نظیر انواع ورقهای API مورد نیاز صنایع نفت و گاز، ورقهای کیفی ساختمانی، ورقهای IF و میکرو آلیاژی مورد نیاز صنعت خودرو و... به یک میلیون و ۴۲۰ هزار تن رسید که این میزان معادل ۲۷ درصد از کل فروش محصولات مطابق سفارش بوده است.
فولاد مبارکه چه برنامهای در جهت افزایش تولید و توسعه ظرفیت در سال جاری دارد؟
بهرغم همه محدودیتها و مشکلات، فولادمبارکه با برنامهریزی، مدیریت و همت و تلاش کارکنان خود، سال ۹۵ را با توفیقات بسیار خوبی در زمینه تولید و کمک به رشد تولید ناخالص ملی سپری کرد. این دستاوردها در حالی به دست آمد که این شرکت به موازات رشد تولید، توانست با بهرهبرداری بخشی از طرحهای توسعه خود، 8 /1 میلیون تن به ظرفیت تولید فولاد کشور اضافه کند.
افزایش تولید به معنای افزایش اشتغال مولد است، تولید و اشتغال همان موضوع مدنظر مقام معظم رهبری است؛ بنابراین باید این مهم در کشور نهادینه شود، چراکه جامعه ایران جوان است و برای کاهش هرچه بیشتر نرخ بیکاری لازم است طرح توسعههای هدفمند را اجرا کرده و با بهرهبرداری از آنها درآمد ملی را افزایش دهیم. به خاطر داشته باشیم که در توسعه و تولید هدفمند نباید هیچوقت متوقف و محدود شویم، همیشه باید اهداف بلند ولی واقعی را تعریف و به آن سمت حرکت کنیم. افزایش ظرفیت تولید و جهش از 4 /5 میلیون تن به 2 /7 میلیون تن فولاد خام، پروژه پنج میلیون تنی کنسانتره و پنج میلیون تنی گندله در معادن سنگان و به بهرهبرداری رساندن واحد احیای مستقیم فولاد سفیددشت چهارمحال و بختیاری، و بهرهبرداری از طرح توسعه ظرفیت فولادسازی و نورد پیوسته سبا از 750 هزار تن به یک میلیون و 600 هزار تن اقدامات بسیار بزرگی در سطح کشور است و کسب این افتخارات، از آثار اجراییشدن اقتصاد مقاومتی در گروه فولادمبارکه است.
آیا فولادمبارکه امسال هم موفق به ثبت رکوردهای جدید میشود؟
هدف فولادمبارکه در سال ۹۶، بهرهبرداری حداکثری از سرمایهگذاریهای نصبشده در توسعههای شرکت فولادمبارکه است. نقش و همراهی کارکنان در تحقق این رویکرد موثر است و دستیابی به رکوردهای جدید تولید در نواحی مختلف شرکت و گروه فولادمبارکه در ابتدای سال ۹۶، در گرو همین همدلی و همراهی کارکنان است که ضمن قدردانی از زحمات همه کارکنان امیدوارم این روند ادامه داشته باشد.