تاریخ انتشار:
وحدت در استراتژی، کثرت در تاکتیک
حسین کنعانیمقدم دبیر کل حزب سبز ایران در یادداشتی در نامهنیوز به دلایل تفرق و تشتت جبهه اصولگرایی و آسیبشناسی آن پرداخته و منحیثالمجموع کثرت در تاکتیکها را باعثناکام ماندن «تمامی اقدامات و تصمیمگیریهایی که در جهت وحدت اصولگرایی انجام شده» دانسته است.
«همه اصولگرایان از نظر خطمشی، مبانی ایدئولوژیک و استراتژی با یکدیگر وحدت دارند، اما از نظر تاکتیکها با هم اختلاف نظر دارند که این اختلاف نظر باعث شده است طیف جریان اصولگرایی بسیار وسیع باشد و در یک اقلیم نگنجند.» حسین کنعانیمقدم دبیر کل حزب سبز ایران در یادداشتی در نامهنیوز به دلایل تفرق و تشتت جبهه اصولگرایی و آسیبشناسی آن پرداخته و منحیثالمجموع کثرت در تاکتیکها را باعث ناکام ماندن «تمامی اقدامات و تصمیمگیریهایی که در جهت وحدت اصولگرایی انجام شده» دانسته است. به اعتقاد این فعال سیاسی «در مسائل استراتژیک، همه اصولگرایان از یک رهبری تبعیت میکنند و این خود نقطه مثبت جریان اصولگرایی است. طیف و جریان اصولگرایی دو نوع مرجعیت را در ساختار خودشان پذیرفتهاند، یکی مرجعیت دینی و دیگری مرجعیت سیاسی. گاهی اوقات این دو مرجعیت را در یک فرد میتوان مشاهده کرد؛ مانند امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری، بعضی مواقع افراد فقط مرجعیت دینی دارند و بعضی دیگر هم فقط مرجعیت سیاسی. مردم هم در مسائل مختلفی مانند انتخابات یا مسائل دینی به آنان مراجعه میکنند.» این عضو جبهه ایستادگی از تشکلهای نزدیک به محسن رضایی در ادامه
یادداشت خود با این پیشبینی که «در انتخابات مجلس آینده جریان اعتدالی، چه در طیف اصولگرا و چه در طیف اصلاحطلب، استقبال بیشتری را در میان مردم خواهند داشت و آرای حداکثری را نیز از آن خود میکنند» بهترین راه ایجاد همگرایی میان جریان اصولگرا را ایجاد وحدت رویه میان «مرجعیت دینی و سیاسی» خوانده تا این مرجع واحد بتواند در مسائل مهمی که در نظام مطرح میشود، با راهنماییهای دقیق، راه را برای مشارکت حداکثری مردم باز کند. گرچه عملکرد چند سال گذشته اصولگرایان از نوعی تکثر تاکتیکی حکایت میکند که اختلافهایی در میان افکنده اما این اختلافات را صرفاً نمیتوان به عامل تاکتیکی تقلیل داد.
دیدگاه تان را بنویسید