تاریخ انتشار:
رئیسجمهور ایران در یک هفته هم از همتای چینیاش پذیرایی کرد و هم به میهمانی همتایان ایتالیایی و فرانسوی خود رفت
میزبان شرق میهمان غرب
اول هفته میزبان رئیسجمهور چین، وسط هفته همسفره رهبران ایتالیا و آخر هفته میهمان رئیسجمهور فرانسه؛ هفته پیش برای حسن روحانی هفته پرکاری بود.
در حالی که تنها یک هفته از رفع تحریمهای بینالمللی علیه اقتصاد ایران میگذشت، هفته گذشته رئیسجمهور ایران تجربیاتی از سر گذراند که یکی در 14 سال گذشته بیسابقه بود و دیگری در 16 سال اخیر؛ دید و بازدیدهایی با هدف اتصال هرچه سریعتر اقتصاد ایران به بازارهای جهانی. اتفاقی که سیاستمداران ایرانی را در معرض یک انتخاب بزرگ قرار داده است؛ نگاه به شرق یا چرخش به غرب؟ موضع رسمی تهران البته این است: هم حفظ روابط با شرق و هم احیای روابط با غرب. احتمالاً بر اساس همین موضع رسمی بود که در سفر «شی جینپینگ» به تهران -که 14 سال پس از آخرین سفر یک رئیسجمهور چین به ایران انجام میشد- 17 سند همکاری بین دو کشور به امضا رسید و در سفر حسن روحانی به رم، 14 سند.
رئیسجمهور ایران در رم هم با «سرجیو ماتارلا» همتای ایتالیایی خود دیدار کرد، و هم با «متئو رنتسی» نخستوزیر این کشور که رئیس دولت و عملاً قدرتمندترین مرد ایتالیاست. در دیدار اخیر بود که روحانی یک سیگنال مهم به فعالان اقتصادی ایرانی و اروپایی داد: «بخش خصوصی دو کشور کلید گشایش فصل نوین همکاریهای اقتصادی تهران-رم هستند.» علاوه بر اینها، روحانی که با هیات بزرگی از بازرگانان ایرانی همراهی میشد، در جمع تجار ایتالیایی نیز حاضر شد و یک کنفرانس مطبوعاتی هم با رسانههای این کشور برگزار کرد. در این کنفرانس مطبوعاتی، روحانی دوران تحریم را «دوران باخت-باخت برای روابط اقتصادی ایران و اتحادیه اروپا» دانست و گفت: «ما با آمریکا از همان ابتدا رابطه اقتصادی نداشتیم و همکاری اقتصادی با دیگر شرکا از جمله چین و روسیه نیز در دوره تحریم هرگز قطع نشد؛ در این میان بیشترین ضرر را اتحادیه اروپا دید.»
دیدار با پاپ فرانسیس -16 سال پس از آخرین دیدار یک مقام عالیرتبه ایرانی با رهبر کاتولیکهای جهان- و دعای این دو روحانی برای یکدیگر؛ و بازدید هیات ایرانی از «کولوسئوم» باستانی رم از دیگر بخشهای جالب توجه سفر سهروزه روحانی به ایتالیا بود.
دیدگاه تان را بنویسید