تاریخ انتشار:
بریده روزنامهها
انتخابات و انسانهای بیسایه
نوشت: در آستانه انتخابات مجلس هستیم. تشکیل یک مجلس «سیاستی» که بر مسائل اصلی کشور نظیر مسائل محیط زیستی، بحران آب، بحران صندوقهای بازنشستگی، اشتغال، کنترل آسیبهای اجتماعی و بهطورکلی بر کاهش فقر، فساد و تبعیض تمرکز داشته باشد، میتواند تضمینکننده حرکت کشور به سمت پیشرفت و توسعه باشد. برای نیل به این هدف، ضروری است هم آنان که در جستوجوی رای هستند و هم آنان که رای میدهند، نقش خود را بهدرستی ایفا کنند تا مانع از آن شوند که «کاسبکاران سیاسی» با وعدههای بیپشتوانه راهی مجلس شوند. مانع مهم برای شکلگیری مجلس سیاستی این است که رایدهندگان بهمثابه «انسان بیسایه» عمل کنند. انسانهای بیسایه فرافکنی میکنند.
حق انتخاب، دستاورد بزرگ انقلاب
نوشت: در انقلاب برخاسته از اندیشه امام، مردم محور تحولاند و رای مردم قوامبخش نظام است. این اندیشه امروز در کلام رهبری معظم انقلاب متجلی است که مشارکت حداکثری مردم را ضامن بقا و دوام نظام اسلامی میدانند و صیانت از صندوق رای و انتخاب مردم نزد ایشان از چنان اهمیتی برخوردار است که آن را در زمره «حقالناس» برمیشمرند. سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی با معیار قرار دادن خط امام و عمل به سیره او شیرینتر میشود و با همین رویکرد میتوان در تداوم جشن ۲۲ بهمن، جشن هفتم اسفند را به انتظار نشست. چنان که پیش از این شادی ملت را در ۲۴ خرداد ۹۲ شاهد بودیم. به شرط آنکه دایره یاران انقلاب را محدود نکرده و به مردم اجازه انتخاب نه از بین گزیدهها که از میان گزینهها داده شود.
به صندوق رای امیدواریم
نوشت: رد صلاحیت اصلاحطلبان و تعداد زیادی از افراد خوشنام را چگونه باید جبران کرد؟ قطعاً نباید از فضای موجود ناامید شد. اکنون کاندیداهایی با سابقه سیاسی کمتر و با پشتوانه علمی در میدان رقابتها حضور دارند. هنوز هم با توجه به پایگاه اجتماعی اصلاحطلبان میتوان با همین گزینههای حداقلی پیروز شد و سیستم گردش نخبگان را در کشور فعال کرد. نخبگانی که شاید سابقهشان به افرادی که رد صلاحیت شدهاند نرسد اما میتوان با حمایت و پشتیبانی این افراد زمینه را برای پیروزی بر جریان محافظهکار فراهم کرد. از سوی دیگر با توجه به شرایط امروز کشور به ویژه تکیه بر اتفاقات مجلس نهم رویکرد اصلی اصلاحطلبان حتماً و قطعاً خارج کردن تندروها از فضای تصمیمسازی خواهد بود.
اخذ تعهد از اصولگرایان؟
نوشت: در خبرها آمده که شورای ائتلاف اصولگرایان از کاندیداهای خود خواسته تعهدنامهای را امضا کنند که بر مبنای آن متعهد شوند در صورت ورود به مجلس و در روز تعیین ریاست مجلس دهم به آقای حدادعادل رای دهند. آنچه مشخص است اینکه خبر مذکور از شدت غیرمعقول و غیرمنطقی بودن کذب است. چرا که مساله تعیین ریاست مجلس ساز و کار خاص خود را دارد و منوط به مشخص شدن ترکیب مجلس آتی است. در مجلس فعلی آقای حدادعادل هر سال به این جهت که آقای لاریجانی ریاست مجلس را بر عهده گیرند، از رقابت با ایشان کنار کشیدند در حالی که میتوانستند در صحنه بمانند. در مجلس هشتم هم جز در سال اول چنین بوده بنابراین چنین خبری قرین صحت نمیتواند باشد.
دیدگاه تان را بنویسید