تاریخ انتشار:
موضوع مذاکره ایران و آمریکا در ۲۵ سال بعد از نگاه سردار نقدی
گمانهزنی درباره دیدار روحانی و اوباما
«عصر ایران» هم در خبری از وصیت ویژه مرحوم خزعلی خبر داد. طبق گزارش این پایگاه خبری مرحوم خزعلی توصیه کرده بود، روی سنگ مزارش عبارت «ابوالقاسم خزعلی دوستدار آیتالله خمینی» نوشته شود.
بخش عمده مناسبات ایران در نیمه شهریورماه اخیر مانند چند ماه گذشته زیر سایه مباحث هستهای و هول و هراسهای تصویب و رد برجام در ایران و ایالات متحده بود. با توجه به رسیدن تعداد موافقان برجام به 42 نفر در سنای ایالات متحده عملاً این توافق چه با رد مجلس نمایندگان و چه با تصویب آن از سوی این کشور مورد پذیرش قرار گرفته است و این روزها همه نگاهها به تصمیم دولتمردان ایرانی معطوف شده است. فارغ از این موارد برخی اقدامات دولتیها در این روزها نیز مورد توجه رسانههای داخلی و بینالمللی قرار گرفت. به طور نمونه صفحه توئیتر منسوب به حسن روحانی رئیسجمهوری اسلامی ایران در پیامی سال نوی یهودی (روش هشانا) را به یهودیان جهان تبریک گفت. به گزارش عصر ایران از سال 1392 و همزمان با ریاستجمهوری حسن روحانی، صفحه توئیتر منسوب به روحانی سال نوی یهودیان جهان (روش هشانا) را تبریک میگوید. این اقدام در فضای بینالمللی با واکنشهای مثبتی همراه شد.
پیر اصولگرایان به دیدار حق شتافت
در هفته پیش یکی از معمرین اصولگرا به دیدار حق شتافت. به گزارش خبرگزاریها چهارشنبه پیش ابوالقاسم خزعلی عضو جامعه مدرسین و نماینده مجلس خبرگان در سن 90 سالگی درگذشت. مرحوم خزعلی در سالهای اخیر از کهولت رنج میبرد. حدود یک ماه پیش مقام معظم رهبری از او عیادت کردند. این عضو سابق شورای نگهبان، مسوولیت بنیاد الغدیر را نیز برعهده داشت. «عصر ایران» هم در خبری از وصیت ویژه مرحوم خزعلی خبر داد. طبق گزارش این پایگاه خبری مرحوم خزعلی توصیه کرده بود، روی سنگ مزارش عبارت «ابوالقاسم خزعلی دوستدار آیتالله خمینی» نوشته شود.
گمانهزنی درباره دیدار روحانی و اوباما
محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت در روزهای میانی هفته پیش خبر از سفر قریبالوقوع رئیسجمهوری به نیویورک داد. سفری که پیش از سفر مهم حسن روحانی به پاریس انجام خواهد گرفت. «ابتکار» در این باره نوشت: «...حسن روحانی اولین سفر خود به نیویورک را در حالی انجام داد که نگاه جهان به ایران بعد از هشت سال دولت نهم و دهم کمی با شک و تردید همراه بود. دولت یازدهم ادبیاتی متفاوت با دولت قبل در دستور کار قرار داد، وقتی روحانی از صلح جهانی صحبت کرد و طرح waw را مطرح کرد دیگر صندلیهای خالی شاهد سخنرانی رئیسجمهور ایران نبود و البته در همان سفر اول دیدارها با مهمترین کشورها صورت گرفت. تماس تلفنی باراک اوباما، رئیسجمهوری آمریکا، در اولین سفر با روحانی و دیدار رئیسجمهوری دولت یازدهم با نخستوزیر انگلستان بهعنوان رویدادی برای اولینبار پس از انقلاب در سفر دوم از جمله نقاط قابلتوجه این سفرها بود. حال در آستانه سفر سوم، احتمال دیدار روسای جمهوری ایران و آمریکا در چارچوب دیدار سران کشورهای ایران و ۱+۵ مورد گمانهزنی قرار گرفته است.» بحث احتمال دیدار روحانی و اوباما در روزهای اخیر مورد توجه بسیاری از رسانهها قرار گرفته است.
موضوع مذاکره ایران و آمریکا در 10 سال بعد از نگاه سردار نقدی
محمدرضا نقدی فرمانده بسیج در سخنانی چالشهای ایران در 10 سال بعد را پیشبینی کرد. به گزارش «انتخاب» او در این باره تصریح کرد: «این را بدانید با توکل بر خدا، نصرت و یاری خداوند با اسلام و مجاهدان آن خواهد بود و به فرموده فرمانده کل قوا تا چند سال آینده اسرائیلی نخواهد بود که بخواهد بهانه بمب اتم را از ایران بگیرد... تا سال ۲۰۲۵ بر سر کلاهکهای هستهای که از اسرائیل به غنیمت گرفتهایم مذاکره خواهیم کرد.... با توجه به خیزشهای صورتگرفته در جهان اسلام و خارج از اسلام حتی در آمریکا و اروپا 25 سال نیز زمان زیادی است که به ادامه حیات اسرائیل داده شده است.»
جزییاتی از دیدار رهبری با تیم مذاکرهکننده هستهای
جریان منتقد دولت پس از توافق ایران و قدرتهای جهانی از هر وسیلهای برای القای این امر که رهبری عالی نظام، منتقد برجام است فروگذار نکرده است. این امر سبب شده است برخی حامیان دولت نیز وارد میدان شده و برخی اخبار کمتر شنیدهشده را منتشر کنند. در این زمینه در روزهایی سیدرضا صالحیامیری رئیس کتابخانه ملی و از چهرههای نزدیک به رئیسجمهوری در گفتوگویی که در «ایران» منتشر شد، خبر داد: «...مجموعه کسانی که با توافق مخالفت داشتند، 5 /2 درصد هستند و بقیه نیز نظری نداشتند، من از این 5 /2 درصد تقاضا دارم که به جمع دریای مردم بپیوندند. ...وقتی عزیزان پنجشنبه از وین بازگشتند، دفتر رهبری این عزیزان را خواست و وقتی که به صورت خصوصی خدمت ایشان حاضر شدند، ایشان فرمودند علت اینکه شما را خواستم این بود که خواستم مراتب اخلاص را به شما اعلام کنم. رهبری تکتک این اعضا را به بغل گرفته و بعد فرمودند بروید و به خانوادههایتان برسید. رهبری فرمودند خواسته من از شما بزرگ بود و اقدام شما نیز بزرگ بود و قابل تقدیر.»
تکذیب یک ادعا
عبدالنبی نمازی نماینده ولیفقیه در کاشان در خطبههای نماز جمعه این شهر از مسالهای خبر داد که در صورت صحت، احتمالاً دستگاه دیپلماسی ایران را با چالشی بزرگ مواجه میکرد. به گزارش «انتخاب» او در این خطبهها اعلام کرد: «...رهبر معظم انقلاب به مسوولان وزارت خارجه اعلام کردهاند بعد از بسته شدن مساله برجام، وزیر امور خارجه ایران مجاز نیست تلفنی با وزیر امور خارجه آمریکا مکالمه کند، لذا تاکنون چندین بار کری تلفن زده است که با وزیر امور خارجه ایران صحبت کند، اما ظریف قبول نکرده و اعلام کرده است مجاز نیستم. کری گفته حال که شما مجاز نیستید نمایندهای تعیین کنید تا من با او صحبت کنم و به او گفته شده که این هم مجاز نیستیم.» در اینباره «انتخاب» از مجید تختروانچی معاون وزیر امور خارجه پرسوجو کرد. او در پاسخ به این اظهارات اعلام کرد: «خیر چنین چیزی درست نیست. من اطلاعی ندارم که تماسی گرفته شده و پاسخی به آن داده نشده باشد. هرچه باشد ما وظیفه داریم اطلاعرسانی کنیم و اگر چنین چیزی اتفاق میافتاد افکار عمومی را در جریان میگذاشتیم. وزارت امور خارجه قصد پنهان کردن مسائل را ندارد...»
ترور بابک زنجانی در زندان؟
اکبر ترکان مشاور عالی رئیسجمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد در بحث مفاسد اقتصادی از یکی از دغدغههای جدید دولت پرده برداشت. «جماران» در اینباره نوشت: «اکبر ترکان در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در کنار دلالان داخلی، دلالان خارجی هم در عرصه اقتصاد حضور داشتهاند یا خیر؟ گفت: بابک زنجانی یک آدم نیست، یک جریان است. مگر به قول آقای زنگنه ممکن است میلیاردها دلار نفت خام را تحویل یک آدم یکلاقبا بدهند؟! این یک زنجیرهای است که از داخل کشور ما شروع میشود و تا خارج امتداد مییابد. این زنجیره کشف نشده است؛ یعنی فردی به نام بابک زنجانی همه چیز نیست؛ شاید دستگاههای اطلاعاتی-امنیتی ما بیشترین کوشش خود را میکنند تا مبادا آن زنجیرهای که بابک زنجانی به آن وصل است، او را در زندان نزند! زیرا ما یک نقطه از این زنجیره را داریم و اگر آنها این یک نقطه را بزنند همه زنجیره گم و گور شده و باعث میشود دیگر به جایی دسترسی نداشته باشیم و پولمان گم و گور شود.»
واکنش ظریف به ادعاهای جلیلی
در دو هفته گذشته بخش عمده وقت جلسات کمیسیون برجام مجلس به سخنرانیها و ادعاهای تیم سابق مذاکرهکننده هستهای اختصاص یافته است، ادعاهایی که در صدا و سیما نیز دست و دلبازانه وقت پخش میگیرند. این روند اما با نارضایتی بسیاری از موافقان توافق مواجه شده است و یادداشتها و گفتوگوهای فراوانی در این زمینه در روزهای اخیر منتشر شده است. یکی از مهمترین پاسخها در این زمینه از سوی محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ارائه شد. او پس از خارج شدن از جلسه کمیسیون ویژه برجام در گفتوگو با «واحد مرکزی خبر» در پاسخ به این پرسش که به گفته برخی از مقامات تیم سابق هستهای اسنادی وجود دارد که باید در مجلس در مورد آنها توضیح داده شود، گفت: «اگر سند مربوط به گذشته است، باید دوستانی که در گذشته مذاکره میکردند مانند سند آلماتی و سایر اسنادی که ادعا شده حول رفع تمام تحریمها توافق شده ارائه دهند تا ما هم آنها را ببینیم و خوشحال میشویم. ناراحت هم میشویم از این جهت که چرا از آن فرصتها استفاده نشده است. سندهایی که من دیدم متاسفانه هیچ یک از اینها را ندارد...»
علیاکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی هم در این باره با حضور در کمیسیون ویژه برجام، به برخی از ادعاها پاسخ داد. به گزارش «انتخاب»، او تصریح کرد: «...من در مذاکرات بودم. آقای جلیلی بهگونهای صحبت کردند که ما 20 درصد را کنار میگذاریم. رآکتور اراک را ما به کمک روسها شروع کردیم. چینیها رآکتوری مشابه ما دارند که تبدیل به موزه شده است. ما استدلال کردیم پلوتونیومی که تولید میشود برای ساخت سلاح نیست... این حالت ایدهآل بود که غنیسازی 20 درصد بود، آب سنگین اراک بود، آنها هم میآمدند از ما عذرخواهی میکردند و تحریمها را هم برمیداشتند. اگر شما میتوانید بیایید مذاکره کنید...میگویند حق غنیسازی و فلان و فلان را ما گرفتیم، خب اگر اینطور است، سند را امضا هم میکردید دیگر و کار را تمام میکردید.» او در ادامه به امنیت بخشهای هستهای کشور نیز پرداخت و تاکید کرد: «...ممکن است فردا شجاعی پیدا شود که برود قلب رآکتور اراک را سرجایش بگذارد و با زن و بچهاش برود آنجا زندگی کند، آخر که چی؟ مگر شجاعت به این مسائل است، میخواهند 80 میلیون نفر را به خاطر اینکه بگویند شجاع هستند، به خطر بیندازند. مسائل ایمنی در هستهای با
ایمنی در ایرانخودرو فرق دارد. اگر در ایرانخودرو اتفاقی بیفتد همان شعاع خود را تحت تاثیر قرار میدهد. شما اتفاقهایی مثل چرنوبیل را دیدهاید....»
دموکراسی محتوایی ضد اسلام است
علی سعیدی نماینده ولیفقیه در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، در بیست و یکمین مجمع سراسری فرماندهان و مسوولان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با بیان اینکه ما در سپاه سه رسالت اصلی داریم، گفت: «نخست پاسداری از خودمان است چون اگر نتوانیم از خودمان حفاظت کنیم نمیتوانیم از اهداف انقلاب و اسلام نیز حراست و حفاظت کنیم. رسالت دوم، پاسداری از سپاه و رسالت سوم نیز پاسداری از انقلاب اسلامی است.» به گزارش «تابناک» او در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آسیبشناسی فضای سیاسی کشور گفت: «یک دموکراسی شکلی و قالبی و یک دموکراسی محتوایی داریم که دموکراسی محتوایی ضداسلام است و دشمنان درصدد این هستند که ما به سمت دموکراسی محتوایی پیش برویم.» سعیدی همچنین به بحث اعتدال اشاره کرد و افزود: «اعتدال در معیشت مصرف و تغذیه و تعامل با مردم خوب است اما با هرگونه اعتدال در حق و باطل، ایمان و کفر و حلال و حرام مخالفیم.»
آیا شعار رفع تحریم ضدارزشی است؟
اعتماد در هفته پیش یادداشتی از سیدکاظم اکرمی نماینده سابق مجلس منتشر کرد. در بخشی از این یادداشت آمده است: «محمدتقی مصباحیزدی در سخنرانی با جمعی از بسیجیان مازندران شعار رفع تحریم را شعاری انتخاباتی و ضدارزشی دانستهاند و بنده نمیدانم چرا مقام معظم رهبری برخلاف فرموده ایشان در مورد برجام تاکید اکید دارند که تحریمها باید از ابتدای عمل به توافق ایران و ۱+۵ برداشته شود، آیا تحریمها اثری بر زندگی بسیاری از مردم و از جمله اکثریت قریب به اتفاق کارمندان دولت، بهویژه معلمان عزیز نگذاشته است؟ آیا حضرت استاد از تعداد مردمی که در اثر تحریم موفق به استفاده از داروهای خاص نشده و روزها و شبهایی را در رنج به سر برده و تعداد قابلتوجهی از بین بیماران به علت بیدارویی جان به جانآفرین تسلیم کردهاند، اطلاعی دارند؟...»
دیدگاه تان را بنویسید