تاریخ انتشار:
روحانی: مانع از آرایش خشم شویم
خاتمی: باید از خشونت پرهیز کرد
از دیگر اخبار مهم هفته گذشته برگزاری کنفرانس خبری وزیر اطلاعات پس از حدود ۹ سال بود. سیدمحمود علوی در این کنفرانس خبری به مسائل مختلفی اشاره کرد و وعده داد نظام جامع تعیین صلاحیت افراد بدون توجه به سلایق سیاسی در کشور ایجاد شود.
روزنامههای ایران در هفته گذشته مانند چند هفته اخیر تحت تاثیر درگیریهای خاورمیانه به ویژه در عراق و سوریه بود. تا حدود دو ماه پیش نام کوبانی برای اکثریت قریب به اتفاق شهروندان ایرانی، کاملاً ناشناخته بود، اما در روزهای اخیر پیگیری آخرین وضعیت این روستا در مرز سوریه و ترکیه به یکی از اولویتهای خبری بسیاری از شهروندان ایرانی بدل شده است. در هفته گذشته اکثر قریب به اتفاق رسانههای ایرانی نخستین کوهپیمایی مقام معظم رهبری پس از عمل جراحی اخیر ایشان را به صورت گستردهای پوشش دادند. ایشان در گفتوگوی کوتاهی در حین این کوهپیمایی تاکید کردند: «...بعد از عمل جراحی، این نخستین باری است که من موفق شدم بیایم کوه. این هم توصیه آقایان پزشکان بود... به من گفتند خوب است که بروید کوه و مفید است برای جسم و اینها و برای بعد از دوران نقاهت، رفتن کوه مفید است. بعد هم من دیدم دیگر هوا دارد سرد میشود چون الان نیمه مهر است دیگر... هجدهم مهر است؛ و نزدیک به هوای سرد و زمستان است که قدری کار را برای من مشکلتر میکند. این بود که امروز الحمدلله توفیق پیدا کردیم که با برادرها بیاییم کوه. انشاءالله موفق و موید باشید.»
ایشان همچنین در روز عید سعید غدیر نیز در دیدار با اقشار مختلف مردم سخنرانی کردند و در آن سخنرانی خواهان اتحاد جهان اسلام و دوری از اختلافات در تعاملات بین فرق مذهبی شدند.
متاسفانه در روزهای میانی مهرماه یک ایستگاه مرزی ایران در منطقه سراوان مورد هجوم اشرار و گروههای تروریستی قرار گرفت و تعدادی از نیروهای انتظامی ایرانی به شهادت رسیدند. در حادثهای دیگر نیز هواپیمای تیم تحقیقات درباره این رویداد در استان کرمان با سانحه همراه شد و جمعی از افسران ارشد ناجا به شهادت رسیدند.
از دیگر اخبار قابل تامل هفته گذشته میتوان به ادعاهای تاملبرانگیز یکی از یاران حلقه محمود احمدینژاد اشاره کرد. ایران در این باره نوشت: عبدالرضا داوری مشاور احمدینژاد در صفحه شخصی توئیتر خود، مرگ «علی کردان» را مشکوک و شبههدار دانست. داوری در توئیتر خود نوشته است: «مرگ مشکوک مرحوم علی کردان و اظهاراتی درباره وجود آرسنیک در خون وی، همچنان در هالهای از ابهام باقی است.» گفتنی است علی کردان یکی از وزیران کشور در دولت احمدینژاد بود که مجلس او را استیضاح و برکنار کرد. مجلس علت استیضاح را جعل مدرک دکترا از سوی کردان اعلام کرد. کردان یک سال پس از این واقعه درگذشت. طرح چنین شبههای این پرسش را طرح میکند که در صورت پذیرش این ادعا چه کسانی در ردیف اول اتهام قرار میگیرند؟ آیا افرادی از ماجرای کردان آسیب دیده یا نگران بازگو کردن اتفاقات آن چند سال بودهاند؟
از دیگر اخبار مهم هفته گذشته برگزاری کنفرانس خبری وزیر اطلاعات پس از حدود 9 سال بود. سیدمحمود علوی در این کنفرانس خبری به مسائل مختلفی اشاره کرد و وعده داد نظام جامع تعیین صلاحیت افراد بدون توجه به سلایق سیاسی در کشور ایجاد شود.
افزایش نارضایتی دولت از صداوسیما
به نظر میرسد اقدامات اخیر تلویزیون در زیر سوال بردن آمار و گزارش مراجع رسمی کشور حسابی دولتیها را کلافه و شگفتزده کرده باشد. اظهارات محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت در هفته گذشته میتواند شاهدی بر این مدعی باشد. او تاکید کرد «در یکی از برنامههای خبری که شنبه شب شاهد پخش آن بودم از رسانه ملی تعجب کردم که در یک برنامه خبری با گزارش انیمیشنی و بدون حضور کارشناسان نسبت به آمار نرخ بیکاری تردید ایجاد میکند، وقتی رسانههای غربی اعلام میکنند که نرخ بیکاری ایران در شرایط تحریم یکرقمی شده است پس اگر پیام درستی به آنها بدهیم آن هم هنگامی که نسبت به حقوق ملت ایران بیتوجهاند کار درستی است و برعکس این موضوع اینکه اگر تردیدی در این موضوع ایجاد کنیم آنها را ترغیب میکنیم که تحریم آنها بر کشورمان اثر منفی خود را گذاشته است.» روزنامه ایران ارگان دولت نیز در یادداشتی با عنوان «کمدین یا خبرنگار؟» به نقد برنامه 20:30 پرداخت و نوشت: «... سوگیریهای پررنگ اخبار 20:30 و برخی دیگر از بخشهای خبری سیما، بهویژه پس از انتخاب آقای روحانی از سوی ملت ایران، نشان روشنی از این واقعیت است که این جریان در حوزه سیاسی صداوسیما نارضایتی
خود را به اشکال گوناگون ابراز میکند و اصرار هم دارد که این احساس منفی خود را در شمار نقدهای سازنده به حساب آورد. اما سخن حتی بر سر این جهتگیریهای سیاسی نیست چرا که اتفاق تازهای به شمار نمیرود. نکته قابل تامل، شیوههای بدیع و غریبی است که گردانندگان این بخشهای خبری به کار میگیرند و با تصور نوآوری، از روشهایی استفاده میکنند که نه با اصول حرفهای همخوانی دارد و نه با اخلاق همساز است. این خبرنگاران بدعتآور و البته دبیران و مسوولان مبتکر (!) آنان، با اندیشه القای دیدگاههای سیاسی خود تلاش میکنند تا خبر را با طنز درآمیزند اما از آنجا که از هنر فاخر و اثرگذار طنز بیبهرهاند، کار به تمسخر و استهزا و توهین و به کار گرفتن عباراتی سخیف و دور از شأن رسانه میانجامد و البته این توهین و تمسخر، صرفاً دامن دولتیان و سازمانها و مقاماتی را میگیرد که گردانندگان اتاق فرمان خبر به دلیل گرایشهای خویش، دلخوشی از آنان ندارند.»
جشن تولد خاتمی
بزرگداشت آغاز هفتاد و دومین سال تولد سیدمحمد خاتمی به رسم هر ساله، توسط سیدمحمود دعایی، مدیر مسوول روزنامه اطلاعات با حضور جمعی از چهرههای فرهنگی کشور در دفتر وی برگزار شد. به گزارش اعتماد در این جلسه که در فضایی صمیمی برگزار شد، دعایی، کیک و سبدگلی با 72 شاخه گل سرخ را به همراه هدایایی از جمله کتاب خطبه حضرت زهرا (س) و ضامن آهوی استاد فرشچیان تقدیم خاتمی کرد و برخی حاضران نیز آثار هنری خود را تقدیم وی کردند. سیدمحمد خاتمی با تشکر از حاضران بیان کرد: من چون خودم را انسان کوچکی میدانم و معتقد نیستم که عمر با برکتی در بندگی خدا و خدمت به خلق خدا داشتم، خیلی ارزش برای عمر خود قائل نیستم و امیدوارم خداوند نظر لطف خود را شامل حال من کند. وی با بیان اینکه سالروز بزرگداشت تولد را برای خودم مناسب نمیدانم، گفت: ولی عنایت ویژه جناب آقای دعایی این فرصت را ایجاد میکند که در خدمت دوستان و عزیزانی که محبت و عنایت دارند و انسانهای شایستهای هستند، باشیم و این خیلی لذتبخش است. او در این مراسم عید سعید غدیر را تبریک گفت و یادآور شد: این عید سعید غدیر را باید مبنای همدلی، همراهی، پایبندی به اخلاق و عدالت قرار دهیم و
در شرایطی که اختلافات نظری و عملی در جامعه ما وجود دارد به ویژه در دورانی که چهره زشتی از اسلام در منطقه نشان داده میشود، این عید را منشاء زیبایی، همدلی، همراهی، انساندوستی و احترام به حق و حرمت انسان قرار دهیم... در کشوری که دینها و مذاهب مختلف وجود دارند، ما نیازمندیم که علی ابن ابیطالب را مبنا و معیار قرار دهیم و دلهایمان را به هم نزدیک کنیم و از کینتوزی، خشم، تعصب نابجا و ظاهرگراییها و خشونتورزی که اوجش در داعش تجلی میکند، پرهیز کنیم. خاتمی با تاکید بر ضرورت رعایت اخلاق گفت: «باید اخلاق را در زمینه رفتار فردی، روابط با یکدیگر و به ویژه در شکل دادن نظام خود، مورد توجه قرار دهیم که از برجستهترین ویژگیهای امام علی (ع) نیز همین رعایت اخلاق بود با موافق و مخالف.»
مانع از آرایش خشم شویم
حسن روحانی، رئیسجمهوری کشورمان در ساعات پایانی عید غدیر در پنجمین گفتوگوی زنده تلویزیونی خود با مردم به تشریح فعالیتهای دولت در عرصههای مختلف پرداخت. او در این برنامه تاکید کرد: «...اولین بخشی که از رکود خارج شد نفت بود؛ چرا که در سال 91 رشد ما منفی 8/6 بود و در سال 92 منفی 9/2 درصد. در گردشگری رشد دو برابری، در بخش صنعت و معدن 10 درصد، در تولید خودرو 80 درصد در سهماهه اول سال نسبت به پارسال، در پتروشیمی و مواد خام نیز رشد داشتهایم. در بخش کشاورزی شاهد 3/3 درصد رشد در سهماهه اول سال بودهایم.» او با اشاره به پرونده هستهای کشور نیز اعلام کرد: «یک معضل 12ساله در مساله هستهای را نمیتوان یکروزه و یکماهه حل کرد. ما امروز در کلیات موضوع به اتفاقنظر با 1+5 رسیدهایم. امروز 1+5 قبول کرده موضوع هستهای ایران و حق ایران را به رسمیت بشناسد و در مورد این مساله جای هیچ بحثی وجود ندارد، حال مانده اینکه برای چند سال، ایران باید چه مسائل و چه شرایطی را، آن هم محدود بپذیرد. در مورد لزوم برداشته شدن تحریمها هیچ اختلافنظری وجود ندارد. در نطنز باید غنیسازی صورت بگیرد و فردو یک مرکزی برای ایران است، هیچ بحثی
وجود ندارد. امروز درباره اینکه ما در اراک یک نیروگاه نیاز داریم نیز هیچ بحثی وجود ندارد. موضوع هستهای بازگشتناپذیر است و اینکه در 40 روز باقیمانده چه میشود، اراده ما بر این است و فکر میکنیم در 40 روز باقیمانده مساله قابل حلوفصل نهایی باشد. در مساله هستهای حتماً دو طرف به تفاهم خواهند رسید. به ملت بزرگ ایران میگویم که امروز دنیا قبول کرده است که ایران باید دارای فناوری هستهای باشد و این تفاهم برد-برد خواهد بود.» او در ادامه گفت: «دولت به مردم وعده داده است که هر چه واقعیت است به مردم بگوید؛ ممکن است ما گاهی اشتباه کنیم و در این زمان نیز حتماً به مردم خواهیم گفت که اشتباه کردهایم و از مردم به صراحت عذرخواهی میکنیم و به این عذرخواهی خود نیز افتخار میکنیم.»
توضیح یک مقام دولتی درباره نقلقول رئیسجمهوری
در حالی که الهام امینزاده معاون حقوقی رئیسجمهوری با اشاره به سخن حسن روحانی، تکرار کرده بود که «هیچ روزنامهنگاری در کشور بهدلیل روزنامهنگاری دستگیر نشده است»، معاون ارتباطات و اطلاعرسانی دفتر رئیسجمهوری در نوشتهای تاکید کرد سخنان حسن روحانی در مصاحبه با کریستین امانپور در ایران به درستی ترجمه و منعکس نشده است. پرویز اسماعیلی در وبلاگ شخصی خود نوشت: «...سوال خانم کریستین امانپور مشخصاً در خصوص چند روزنامهنگار دو تابعیتی (از جمله روزنامهنگاران واشنگتنپست و به ویژه جیسون رضاییان) بود و چنانچه مشاهده میشود پاسخ رئیسجمهور نیز دقیقاً در همین جهت است و اشاره میشود: افرادی که شما نام بردید یا افراد دیگری که مورد اتهام هستند...، البته دو تابعیتیها از نظر ما ایرانی محسوب میشوند...»
اسماعیلی بعد از این توضیحات پرسیده است که آیا از این عبارت که «من فکر نمیکنم فردی (از افراد ذکرشده در سوال) به خاطر روزنامهنگاری یا به خاطر فعالیت رسانهای دستگیر شده باشد»، میتوان چنین نتیجه گرفت و تیتر زد که «روحانی: در ایران روزنامهنگار زندانی نداریم» باید دید جناب رئیسجمهور به این دو تفسیر متناقض از سخنان خود توسط تیمش چه واکنشی نشان خواهد داد؟
دیدگاه تان را بنویسید