بریده روزنامهها (جهان)
قرارداد محرمانه عربستان و انگلیس پس از مرگ خاشقجی
خبرگزاری مهر نوشت: انگلیس در هفتههای پس از ترور جمال خاشقجی همچنان به امضای قراردادهای تسلیحاتی با عربستان ادامه داد در حالی که لندن ترور خاشقجی را محکوم کرده بود. ایندیپندنت در گزارشی نوشت: چند مقام وزارت بازرگانی انگلیس که مسوول امضای قراردادهای تسلیحاتی هستند، همچنان به نشستهای عالیرتبه خود با همتایان سعودی برای امضای قراردادهای فروش تسلیحات و مهمات ادامه دادهاند. در این گزارش آمده است: هیاتی از دفتر دفاعی و امنیتی که وابسته به وزارت بازرگانی و مسوول صادرات سلاح است بین روزهای ۱۴ و ۲۲ اکتبر به صورت محرمانه به ریاض پایتخت عربستان سفر کرده است. «جرمی هانت» وزیر خارجه انگلیس با کلماتی شدیداللحن در پارلمان ترور خاشقجی را محکوم کرد.
یک سوپرسوسیالیست نامزد رقابت با ترامپ
دنیای اقتصاد نوشت: سناتور الیزابت وارن، از ماساچوست، منتقد تند و تیز بانکهای بزرگ و سرمایهداری بهطور رسمی روز دوشنبه اعلام کرد که قصد ورود به انتخابات سال ۲۰۲۰ ریاستجمهوری را دارد و به این ترتیب به نخستین فرد برجستهای تبدیل شد که بهطور رسمی نامزدی خود را برای انتخابات اعلام کرد. به نوشته نیویورکتایمز، اعلام نامزدی وی نشاندهنده اختلافات ایدئولوژیک در درون دموکراتهاست که قصد دارند در انتخابات آتی به رقابت با دونالد ترامپ بپردازند. رقابت بین نامزدهای جمهوریخواهان از سال ۱۹۹۲ به اینسو بسیار گسترده و داغ شده است. حزب دارای رهبری یگانه نیست و هنوز مشخص نیست که پیشتاز نامزدها برای انتخابات سال ۲۰۲۰ چه کسی است.
غلبه بدبینی در اردوی غرب
وطن امروز نوشت: افول غرب چنان هویدا شده است که حتی اکونومیست، ارگان مهم سلطهگران جهانی، سنتش برای پیشبینی روندهای جهانی در سال جدید میلادی در ویژهنامه «جهان در 2019» را به ناچار دستخوش دگردیسی واقعگرایانهای میکند که چیزی نیست جز اعترافی که پیشبینیهای نشریه روتشیلدها را بیشتر متمایل به بدبینی به آینده غرب، از انگلستان و اروپا تا آمریکا میکند. اکونومیست تلاش دارد با ژست خودزیرکانه از کنار بحرانهای عمیقی چون قیام طبقه متوسط در فرانسه علیه نظام سرمایهداری حاکم و احتمال کشیده شدنش به تمام اروپا و همچنین روندهای تقریباً قطعی یعنی چشمانداز سقوط قریبالوقوع اقتصاد بینالمللی دلارمحور یا خلع سلاح فناوری غرب در رقابت با قطبهای نوظهور تمدن کهن شرق بگذرد.
خروج آمریکا و اسرائیل از یونسکو
ایران نوشت: آمریکا و رژیم صهیونیستی همزمان با آغاز سال نو میلادی، تصمیم خود برای خروج از سازمان جهانی یونسکو را عملی کردند. واشنگتن و تلآویو سال 2017 در اعتراض به سیاستهای سازمان ملل در قبال منازعه فلسطینیان و اسرائیل، از این تصمیم خبر داده بودند. خروج آمریکا بهعنوان یکی از بنیانگذاران اصلی یونسکو، از این نهاد بینالمللی بزرگترین رخدادی است که تاکنون در این سازمان بروز کرده است. دولت دونالد ترامپ اولینبار در اکتبر 2017 بود که از خروج واشنگتن از یونسکو خبر داد و اندکی پس از آن نیز نتانیاهو از مشی رئیسجمهوری آمریکا تبعیت کرد. این تصمیم آنها پس از آن گرفته شد که یونسکو از اشغالگری رژیم اسرائیل در شرق بیتالمقدس انتقاد کرد.