بریده روزنامهها (جهان)
دومینوی تظاهرات از الجزایر به سودان رسید
دنیای اقتصاد نوشت: تظاهرات در سودان وارد مرحله تازهای شده است. این روزها دهها هزار نفر از معترضان در برابر مراکز فرماندهی ارتش در خارطوم تجمع کرده تا خواستار خروج عمر البشیر از قدرت شوند؛ مردی که سه دهه است در مسند قدرت حضور دارد. «جوزف گلدشتاین»، در گزارش ۷ آوریل نوشت که در اقدامی غیرمنتظره برخی سربازان از معترضان حمایت کرده و پشت آنها قرار گرفتند. سه معترض یکشنبه غروب ۱۸ فروردین به نیویورکتایمز گفتند این سربازان پیش روی معترضان قرار میگرفتند تا مانع برخورد نیروهای امنیتی دیگر با آنها شوند. با این حال، طی روزهای اخیر شاهد تیراندازی و شلیک گاز اشکآور نیروهای امنیتی سودان به تحصنکنندگان در خارطوم هستیم.
فرار آمر با مجازات نرم عاملان
ایران نوشت: بالاخره پس از چند ماه انفعال و حتی حمایت؛ لابهلای خبرهای رسانههای جهان خبری هم از نخستین اقدام عملی آمریکا علیه عاملان قتل جمال خاشقجی، روزنامهنگار منتقد سعودی منتشر شد. وزارت خارجه آمریکا ورود 16 عامل این قتل از جمله سعود القحطانی، یکی از نزدیکترین مشاوران ولیعهد سعودی و بستگان درجه یک این 16 نفر را به آمریکا ممنوع کرده است. اقدامی که از نظر بسیاری از تحلیلگران و ناظران داخلی و خارجی تنبیه بسیار ناچیزی است و امکان ندارد بتواند از انتقادها علیه دولت واشنگتن به خاطر حمایتش از ریاض بکاهد. بهویژه به این خاطر که وزارت خارجه آمریکا باز هم نامی از ولیعهد سعودی نبرده و او را در فهرست ممنوعالورودیها به آمریکا قرار نداده است.
امیر قطر، نشست اتحادیه عرب را ترک کرد
جوان نوشت: امیر قطر نشست سران اتحادیه عرب به میزبانی تونس را در اعتراض به سخنان «ابوالغیط» ترک کرد. «تمیم بنحمد» طی پیام تلگرافی از «باجی قائد السبسی»، رئیسجمهوری تونس به دلیل میزبانی این کشور از نشست اتحادیه تقدیر و تشکر کرده است. دبیر کل اتحادیه عرب طی سخنرانی خود در سیامین نشست سران این اتحادیه ایران و ترکیه را به «مداخله در امور داخلی کشورهای عربی» متهم کرد. او مدعی شد: «دخالتهایی از سوی همسایگان بهویژه ایران و ترکیه در منطقه [عربی] ما صورت میگیرد. به همین دلیل، این مساله باعث پیچیدهتر و طولانی شدن بحرانها شده و دستیابی به راهحل را سخت کرده است. ما به مفهومی جامع برای مشخص کردن اولویتهای امنیت ملی عربی نیاز داریم.»
نوری المالکی و حیدر العبادی در دو قدمی ائتلاف
جمهوری اسلامی نوشت: بعد از نشست اعضای دفتر مرکزی حزب الدعوه اسلامی عراق با حضور «نوری المالکی» و «حیدر العبادی» نخست وزیران اسبق و سابق عراق، برخی گزارشها از احتمال ائتلاف بین دو فراکسیون «النصر» و «دولت قانون» در پارلمان عراق خبر دادند. دو تن از اعضای این دو ائتلاف پارلمانی در اظهاراتی، احتمال ائتلاف مشترک النصر به رهبری حیدر العبادی و ائتلاف دولت قانون به رهبری نوری المالکی را جدی تلقی کردهاند. کارشناسان پیشبینی کردهاند که در صورت ائتلاف این دو گروه پارلمانی، سهم مشترک دو فراکسیون در پارلمان عراق بالارفته و احتمالاً این ائتلاف جدید فراتر از «سائرون» مورد حمایت «سید مقتدا صدر» و «الفتح» نزدیک به «الحشد الشعبی»، با قریب 70 کرسی بزرگترین فراکسیون پارلمان شود.