بریده روزنامهها (بینالملل)
دعوت از کرهشمالی برای بازگشت به میز مذاکره
ایسنا نوشت: براساس بیانیه مشترکی که پنتاگون منتشر کرد، وزیران دفاع آمریکا، ژاپن و استرالیا از کرهشمالی خواستند تا به میز مذاکرات خلع سلاح هستهای بازگردد. در این بیانیه آمده است، لیندا رینولدز، وزیر دفاع استرالیا و تارو کونو، وزیر دفاع ژاپن و مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا نشست سهجانبه مجازی در تاریخ هفتم جولای برگزار کردند. این وزیران نگرانی عمیق خودشان را از یکسری پرتابهای موشکهای بالستیک کرهشمالی که تهدید جدی امنیت بینالمللی است، ابراز کردند و نقضهای مداوم چندین قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد را محکوم کردند. این مقامها همچنین درباره اطلاعیه کرهشمالی مبنی بر اینکه دیگر خود را به توقف موقت آزمایشهای هستهای و پرتابهای موشکهای بالستیک قارهپیما ملزم نمیدانند، ابراز نگرانی کردند.
مصطفی شنتوپ بار دیگر رئیس مجلس ترکیه شد
ایرنا نوشت: مصطفی شنتوپ، نماینده استان تکیرداغ از حزب عدالت و توسعه بار دیگر بهعنوان رئیس مجلس ملی ترکیه انتخاب شد. او با کسب ۳۲۸ از مجموع ۵۵۷ رای یک بار دیگر بهعنوان رئیس جدید مجلس ملی ترکیه انتخاب شد. خلوق کوچ از حزب جمهوری خلق ۱۳۴ رای، ایرول قاطرجیاوغلو از حزب دموکراتیک خلقها ۵۱ رای، امام حسین فیلیز از حزب نیک نیز ۳۷ رای کسب کردند. شنتوپ با کسب اکثریت مطلق آرا یعنی بیش از ۳۰۱ رای در دور سوم رایگیری بهعنوان رئیس مجلس ترکیه انتخاب شد. حزب عدالت و توسعه به رهبری رجب طیب اردوغان اکثریت کرسیهای مجلس این کشور را در اختیار دارد. شنتوپ پیشتر رئیس کمیسیون قانون اساسی مجلس بود.
تقلب ترامپ برای ورود به دانشگاه
ایلنا نوشت: برادرزاده رئیسجمهوری آمریکا وی را به تقلب و کلاهبرداری پیش از ورود به دانشگاه متهم کرد. ماری ترامپ، دونالد ترامپ را متهم کرد که فرد دیگری را به جای خود برای پذیرش در امتحان دانشگاهی فرستاده است. ماری نوشت: این تقلب ترامپ به وی در ورود به دانشکده بازرگانی وارتون در دانشگاه پنسیلوانیا کمک کرد. وی در ادامه افزود که عمویش تناقضگویی دارد و از یک سو دانشکده وارتون را برترین کالج جهان توصیف میکند و از سوی دیگر همزمان نیز نمیپذیرد که برای ورود به آن تقلب کرده است. رسانههای آمریکا به انتشار گزیدههایی از کتاب ماری ترامپ ادامه میدهند. این کتاب بناست به بازار عرضه شود اما همچنان تحت رسیدگی قضایی قرار دارد.
چین پاسخ تحریمهای آمریکا را با تحریم داد
خبرگزاری فارس نوشت: وزارت خارجه چین در پاسخ به تحریمهای آمریکا علیه مقامات چینی در مورد مساله تبت، مقامات آمریکایی را که در این زمینه دخیل هستند، تحت تحریم قرار داد. چین علیه این مقامات آمریکایی محدودیتهای مسافرتی و روادیدی اعمال کرده است. وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که محدودیتهای صدور روادید برای تعدادی از مقامات چینی را که مسوول سیاست کنترل دسترسی خارجیها به منطقه خودمختار تبت هستند، در نظر گرفته است. مایک پمپئو مدعی شد: پکن بهطور سیستماتیک مانع از سفر به منطقه خودمختار تبت توسط دیپلماتهای آمریکا و دیگر مقامات، روزنامهنگاران و گردشگران میشود، این در حالی است که مقامات جمهوری خلق چین و دیگر شهروندان از دسترسی گسترده به آمریکا بهره میبرند.