بریده روزنامهها (سیاسی)
نه تو مانی و نه من!
سازندگی به نقل از سعید حجاریان نوشت: در انتخابات دوره دهم مجلس، با عرض معذرت از نمایندگان تهران، عملاً تیم دستهدوم منسوب به جریان اصلاحات امکان ورود به پارلمان را پیدا کرد. این نیروها دوز خفیف اصلاحطلبی بودند اما توانستند در تهران اصولگرایان را 30 به صفر شکست دهند. جریانی که تا این حد گلخانهای است و تاب دوز خفیف اصلاحات را هم ندارد، در صورت وجود دوز قوی سرنوشتی نامشخص خواهد داشت. اگر شرایطی به وجود بیاید و مانند کشورهای دموکراتیک پلاستیک گلخانه را بردارند، انتخابات شفاف شود و هیچگونه حمایتی صورت نگیرد، نه تو مانی و نه من! نه اصولگرایی باقی میماند و نه اصلاحطلبی. حال باید از اصولگرایان پرسید آیا میخواهند شرایط گلخانهای را ادامه دهند؟
فکر میکنید رهبری نتوانستند جلو برجام را بگیرند؟
ایران نوشت: شبکه افق و برنامه معروف آن «جهانآرا» دوشنبهشب از سوی محمدرضا باهنر، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، به چالش کشیده شدند. باهنر که خود از چهرههای شاخص اصولگراست، با اشاره به نقل قول مجری برنامه درباره مخالفت اصولگرایان با برجام گفت: من این را که میگویید جریان اصولگرایی با برجام مخالف بوده است، قبول ندارم. فکر میکنید اگر برجام مخالف جدی در سطح بالای نظام داشت اصلاً کسی اجازه داشت آن را امضا کند؟ فکر میکنید رهبری با برجام مخالف بودند اما نتوانستند جلو آن را بگیرند؟ فکر میکنید اگر در مملکت رهبر معظم انقلاب نهایتاً تصمیمی بگیرند کسی هست که بتواند خلاف آن عمل کند؟ ناراضی بودن با مخالف بودن خیلی فرق میکند.
تحریم جنونآمیز
تسنیم نوشت: سردار قاسم سلیمانی، فرمانده سپاه قدس، در وزارت امور خارجه حاضر شد و با ظریف دیدار کرد. سردار سلیمانی در این دیدار، اقدام آمریکا در خصوص وزیر امور خارجه ایران را جنونآمیز و نشانه شکست قطعی کاخ سفید دانست. وی خطاب به وزیر امور خارجه اضافه کرد: این اقدام آمریکا ثابت کرد که جنابعالی بهعنوان مسوول سیاست خارجی کشور، تاثیری عمیق بر افکار عمومی و بهویژه مردم آمریکا نسبت به جهالت رهبران این کشور دارید. سردار سلیمانی دفاع از منافع ملی و صداقت در بیان را از خصوصیات ویژه آقای ظریف دانست و افزود: به شما تبریک میگویم که بهدلیل انتساب به رهبر معظم و فرزانه عالم اسلام و جهان، مورد غضب و دشمنی آمریکا قرار گرفتهاید.
حساب عربستان و امارات جداست
جمهوری اسلامی نوشت: علی ربیعی، سخنگوی دولت، درباره تغییر رویکرد امارات و کاهش تنشهای منطقه گفت: ما همیشه از حسن همجواری و فعالیت برای مناسبات کشورهای همسایه استقبال کردیم و اعلام میکنیم حساب امارات و عربستان را از آمریکا جدا میدانیم و معتقدیم کشورهای منطقه امنیت منطقه را میتوانند تامین کنند. از اظهارات مقامات دولت عربستان استقبال میکنیم و منتظر اقدامات عملی آنها نیز هستیم. از موافقتنامههایی که برای امنیت صیادی صورت میگیرد و سایر موافقتنامههایی که برای پیشرفت روابط دوجانبه باشد استقبال میکنیم. اگر برنامهای برای امنیت کشتیرانی در منطقه وجود دارد در آن مشارکت میکنیم و خود را مسوول امنیت خلیج فارس و آبراههای منطقه میدانیم.