ایستگاه آخر
لایحه CFT از سد مجلس گذشت و به شورای نگهبان رسید
طلسم شکست. بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون بینالمللی مبارزه با تامین مالی تروریسم در دستور کار مجلس قرار گرفت و نمایندگان در نهایت به آن رای دادند. این آخرین لایحه از لوایح چهارگانه و جنجالی بود که برای پیوستن ایران به FATF در مجلس تصویب شد.
طلسم شکست. بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون بینالمللی مبارزه با تامین مالی تروریسم در دستور کار مجلس قرار گرفت و نمایندگان در نهایت به آن رای دادند. این آخرین لایحه از لوایح چهارگانه و جنجالی بود که برای پیوستن ایران به FATF در مجلس تصویب شد. این مصوبه به شورای نگهبان رفت تا در صورت رای موافق این شورا، قانون شود و در غیر این صورت سرنوشت مبهمی بیابد. ماجرای تصویب CFT در مجلس اما به این سادگی نبود. بعد از مسکوت ماندن چند ماهه این لایحه و تلاش برای به تعویق انداختن بررسی آن، بالاخره به صحن آمد. 15 مهرماه مخالفان این لایحه از هیچ تلاشی برای رد آن دریغ نکردند. از جلسه غیرعلنی دوساعته گرفته تا تجمع در خارج از مجلس و پاره کردن آییننامه داخلی توسط محمدجواد ابطحی در پشت تریبون مجلس و طومارنویسی مجدد.
پیش از آغاز بررسی این لایحه از ساعت 6 صبح به مدت دو ساعت مجلسیها و مقامات دولتی به درخواست طیفهای مخالف FATF در صحن بهارستان جلسه غیرعلنی تشکیل داده بودند. پشت دیوارهای پارلمان هم از ساعت 8 به بعد، کمکم معترضان و مخالفان لایحه دولت تجمع خود را آغاز کردند و علیه لایحه شعار دادند.
در مجلس هنگام دفاع وزیر امور خارجه صدای مخالفان از هر جا شنیده میشد و هنگام رایگیری هم طومارها در مجلس پخش شد و هم مخالفان جلوی صحن تجمع کردند و علامت دو را به نشانه مخالفت نشان دادند و حتی علی لاریجانی را به نقض خواسته مقام معظم رهبری محکوم کردند. تا جایی که علی لاریجانی مجبور شد نظر مقام معظم رهبری درباره این لایحه را بخواند و صراحتاً بگوید ایشان تصمیمگیری را بر عهده دولت و مجلس گذاشته است.
تلاشها به نتیجه نرسید و لایحه با 143 رای موافق، 120 رای مخالف و پنج رای ممتنع تصویب شد. اما دولت خوب میداند که کارشکنیهای مخالفان به زودی آغاز میشود. پس پیش از رایگیری تاکید کرد: ما تضمین نمیکنیم با پیوستن به این کنوانسیون مشکلات حل شود، اما تضمین میدهیم با نپیوستن به آن، آمریکا بهانه مهمی برای افزایش مشکلات پیدا خواهد کرد.