حق اعتراض
رئیسجمهور: هرکس حرف میزند خسوخاشاک و گاو و گوساله است؟
این چندمین باری است که رئیسجمهوری، حق اعتراض در کشور را به رسمیت میشناسد و درخواست میکند به مردم و خواستههایشان احترام بگذارند.
این چندمین باری است که رئیسجمهوری، حق اعتراض در کشور را به رسمیت میشناسد و درخواست میکند به مردم و خواستههایشان احترام بگذارند. این بار هم اختتامیه نهمین جشنواره بینالمللی فارابی فرصتی بود تا حسن روحانی از کسانی گلایه کند که در اعتراضات اخیر مردم را متهم کردهاند. او گفته «عدهای در خیابان بحق یا ناحق اعتراضاتی مطرح میکنند. اما اینکه بگوییم این فرد از جایی تحریک شده و دستور گرفته یا جاسوس بوده، باید در یک دادگاه ثالث بررسی شود. او گله کرده که این چه نوع حرفزدنی است که هرکسی در خیابان حرف میزند، یا خسوخاشاک است یا گاو و گوساله یا آشغال؟ چرا با توهین بیادبانه با جامعه خود برخورد میکنید؟ مردم حرف دارند و برای همین به خیابان آمدهاند؛ برخی حرفشان بحق است و برخی نیز از شرایط سوءاستفاده کردند؛ در همه جای دنیا نیز اینگونه است و اگر فردا در لندن و نیویورک نیز تظاهرات شود، عدهای پیدا میشوند که شیشهها را میشکنند و چند مغازه را غارت میکنند. نباید همه را به یک چوب برانیم، بلکه باید بهویژه در تریبونهای مقدس دقیق حرف بزنیم؛ چراکه ملت ما ملت بزرگی هستند.»
بخش دیگری از سخنان روحانی به مساله فیلترینگ باز میگشت. او گفت چنانچه میخواهیم فضای مجازی برای مردم مفید باشد باید ابتدا فرهنگ استفاده از آن را به جوانان آموزش دهیم و بدانیم که با فیلتر کردن کار درست نمیشود. در رژیم قبل میخواستند کسی رادیو گوش نکند؛ به همین دلیل بهجز چند کانال رادیویی سایر کانالها پارازیت داشتند. آیا رژیم گذشته در پارازیت موفق بود؟ در کشور نیز روزی گفتیم که ماهواره ممنوع است اما آیا با گفتن ما امروز کسی از آن استفاده نمیکند؟ همچنین روزی گفتیم که فضای مجازی بد است اما آیا این فضا اصلاح شد؟ اگر در جامعه از ابزاری اشتباه استفاده میشود، باید در مورد روشهای صحیح استفاده از آن آموزش داده شود. در این زمینه نیز بار مسوولیت بر دوش علوم انسانی است و فرهیختگان و استادان و دانشگاهیان باید به میدان بیایند و روش استفاده از ابزارهای مختلف توسط مردم برای رسیدن به مطلوب مورد نظر را آموزش دهند.