مهاجرت ۱۰ هزار نفر از کادر درمان
ضربالاجل یکهفتهای دادستان تهران به قضات درباره چیست؟
حدود دو هفته پس از آنکه غلامحسین محسنیاژهای، رئیس قوه قضائیه برای چندمینبار به مقامهای قضایی توصیه کرد تا جایی که میشود قرار بازداشت موقت صادر نکنند، دیروز خبر رسید که علی صالحی، دادستان تهران به قضات دستور داده است بهصورت فوری و در یک هفته، متهمانی را که بیش از یک ماه در بازداشتگاهها ماندهاند، تعیین تکلیف کنند. به گزارش ایسنا، دادستان تهران در جلسهای که دیروز با مدیرکل زندانهای استان تهران، معاونان دادستان و سرپرستان نواحی ۳۲گانه دادسرای تهران برگزار کرد، گفته است که در راستای تاکیدات رئیس قوه قضائیه درباره لزوم اعمال دقت و حساسیت در صدور قرار بازداشت و سایر قرارهای تامین کیفری، این موضوع باید بهصورت روزانه رصد و کنترل شده و قرارهای تامین صادره و تناسب آنها میبایست با دقت و حساسیت بررسی شود: «ضمن اینکه قرار بازداشت موقت لازم است صرفاً در موارد ضروری و در چارچوب قانون صادر شود.» او در ادامه گفت: «همکاران قضایی صرفاً پس از اخذ و جمعآوری دلایل و مستندات مکفی باید نسبت به احضار افراد اقدام کنند تا شخصی بدون دلیل بازداشت نشود. ضمن اینکه لازم است سرپرستان نواحی دادسرای تهران، عملکرد شعب را به صورت روزانه بررسی کرده تا جز در موارد ضروری و قانونی، قرار تامین منتهی به بازداشت صادر نشود و فرد بیگناهی در این زمینه در زندان نماند.» صالحی بر نقش موثر استفاده از تسهیلات ارفاقی نظیر عفو، آزادی تحت نظارت سامانههای الکترونیک (استفاده از پابند الکترونیک)، مرخصی متصل به آزادی، نظامهای نیمهآزادی، آزادی مشروط و... در کاهش جمعیت کیفری و تسهیل فرآیند بازاجتماعی شدن محکومان هم تاکید کرد و گفت که هرچند در نیمه اول سال جاری با درخواست اعطای ۷۵۸ مورد ارفاقات قانونی به زندانیان واجد شرایط موافقت شده، لکن لازم است با نظارت مستمر قضات ناظر بر زندانها و بررسی رفتار و سلوک محکومان، شناسایی و پیشنهاد ارفاقات قانونی به سایر افراد مستحق و واجد شرایط برخورداری از این تسهیلات، تداوم یابد.
آمار بالای مرگ ناشی از «تروما»
سرپرست بیمارستان شهدای هفتم تیر بهعنوان بزرگترین مرکز حوادث و تصادفات ایران با اشاره به آمار بالای مرگومیر ناشی از تروما در ایران، گفته است که در سایر نقاط دنیا سهم سکتههای مغزی و سرطانها در مرگومیر بالاتر است، اما در کشور ما چنین نیست. عبدالهادی دانشی با اشاره به اینکه هر آسیبی میتواند در دسته تروما قرار گیرد، گفت: «آسیب ناشی از یک واقعه مانند سقوط، تصادفات، اتفاقات تلخ و... در دسته تروما قرار میگیرند. این آسیبها میتواند طیف گستردهای از یک خراش کوچک تا از دست دادن اعضای بدن یا حتی مرگومیر باشد.» او ادامه داد: «در سایر نقاط دنیا سهم سکتههای مغزی و سرطانها در مرگومیر بالاتر است، اما در کشور ما چنین نیست. تروما بیشتر در افراد جوان و مشغول به کار اتفاق میافتد و همین موضوع آسیبهای بیشتری دارد. بر همین اساس خیلی از مسوولان در تلاش هستند تا به این مهم رسیدگی شود.» به گفته سرپرست بیمارستان شهدای هفتم تیر، میانگین سنی بروز ترومای ناشی از تصادفات در کشور بین ۳۰ تا ۴۰ سال برآورد میشود و در این میان مردان سهم بیشتری در آمارها دارند.
حل مشکل شیرخشک؟
رئیس سازمان غذا و دارو با اشاره به رفع مشکل کمبود شیرخشک تا یک ماه آینده گفته است که فعلاً محدودیتی در عرضه شیرخشک به هر کد ملی نوزاد، وجود ندارد. حیدر محمدی در اینباره گفت: «ارز موردنیاز واردات مواد اولیه شیرخشک در حال حاضر تخصیص داده شده و در چند ماه گذشته در زمینه انتقال ارز به مشکل خورده بودیم که ناشی از مشکلات حاصل از تحریم بوده و این موضوع در حال حاضر رفع شده است؛ ما به تولیدکنندهها اعلام کردیم که تاخیر ایجادشده در انتقال ارز را جبران کنند تا نیاز به واردات نداشته باشیم.» او ادامه داد: «برای بخشی از محصولات شیرخشک که دچار کمبود شده بودند مجوز موقت واردات صادر کردهایم که میزان آن زیاد نیست. واردات موقتی و کوتاهمدت خواهد بود و با کمک تولیدکنندهها مشکل را مرتفع میکنیم و برآوردمان این است که تا یک ماه آینده مشکل کمبود شیرخشک برطرف خواهد شد.» محمدی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا محدودیتی در تعداد شیرخشک عرضهشده بهازای هر کدملی وجود دارد، گفت: «خیر؛ فعلاً محدودیتی وجود ندارد و با کمک متخصصان اطفال و تغذیه در حال ارزیابی شرایط هستیم.»
جریمه خودروهای فاقد معاینه فنی
معاون عملیات پلیس راهور پایتخت گفته است که پلیس راهنمایی و رانندگی برای بهبود وضعیت آلودگی هوای تهران در اجرای قانون، نسبت به خودروهای فاقد معاینه فنی اقدام میکند کمااینکه از ابتدای سال بیش از دو میلیون برگه جریمه برای خودروهای فاقد برگه معاینه فنی صادر شده است. سرهنگ رازقی در یک برنامه رادیویی درباره طرح جدید پلیس برای ابطال معاینه فنی گفت: «یکی از معضلات اصلی شهر تهران در کنار ازدحام و شلوغی و تصادفات، بحث آلودگی شهر تهران است که به سبب تردد خودروها و وضعیت ترافیکی در نیمه دوم هر سال تشدید میشود.» او با اشاره به اجرای طرح جدید ابطال معاینه فنی وسایل نقلیه دودزا و دارای نقص ایمنی گفت: «قبلاً هر وسیله نقلیهای که برگه معاینه فنی دریافت میکرد تا یک سال خیالش راحت بود و کسی هم کاری به آن وسیله نداشت، اما از دو ماه قبل این امکان را برای افسران پلیس راهنمایی و رانندگی فراهم کردیم تا بتوانند نسبت به ابطال برگه معاینه فنی خودروهای دودزا و خودروهای دارای نقص ایمنی اقدام کنند.» سرهنگ رازقی ادامه داد: «خودروهایی که برگه معاینه فنی آنها ابطال میشود باید رفع نقص کرده و به مراکز معاینه فنی مراجعه کنند و مجدداً برگه معاینه فنی بگیرند، در غیر این صورت روزانه مبلغ ۵۰ هزار تومان جریمه میشوند.» معاون عملیات پلیس راهور تهران بزرگ با بیان اینکه افسران پلیس راهنمایی و رانندگی دسترسی مستقیمی به سامانه سیمپا دارند، گفت: «وقتی برگه معاینه فنی ابطال میشود در سامانه مرکزی ثبت میشود که وسیله نقلیه فاقد معاینه فنی است و برای مالک وسیله نقلیه هم پیامک میشود که برای دریافت برگه معاینه فنی و رفع نقص وسیله نقلیه اقدام کند.»
شناسایی یک گروه خونی نادر
ایرج شکوهی، مدیرکل انتقال خون استان کرمان، از شناسایی یک گروه خونی نادر در این استان خبر داد. ایرج شکوهی در اینباره گفت: «پس از دریافت گزارش عدم سازگاری خونهای کراسمچشده برای تزریق خون اورژانسی به نوزاد یکروزه در بانک خون یکی از بیمارستانهای استان کرمان، نمونه خون نوزاد با هموگلوبین شش و همچنین نمونه خون مادر نوزاد به اداره کل انتقال خون استان ارسال شد.» او ادامه داد: «پس از شش ساعت کار فشرده و انجام آزمایشهای تخصصی بر روی نمونه خون مادر و نوزاد در واحد سرولوژی اختصاصی انتقال خون، مشخص شد که گروه خون مادر از نوع گروه خون نادر و کمیاب O+(D--) است.» مدیرکل انتقال خون استان کرمان در ادامه گفت که با توجه به جواب آزمایشهای تعیین فنوتایپ و آنتیبادی اسکرینیگ نمونه خون نوزاد تنها گروه خون قابل تزریق به نوزاد فقط خون مادر نوزاد تشخیص داده شد. او ادامه داد: «یک مورد خون O+(D--) که فراوانی آن در ایران «یک در سه میلیون نفر جمعیت» تخمین زده شده و تاکنون هشت نفر در ایران شناسایی شده و جزو خونهای نادر است، از مادر نوزاد شناسایی شد که میتواند در آینده بهعنوان خون نادر در مرکز بانک خونهای نادر در ستاد مرکزی سازمان انتقال خون ذخیره شود.»
از هر هشت نفر یک نفر دارای بیماری روان
پنجمین گزارش از «بررسی جهانی شواهد در مورد بهداشت و مهاجرت» (GEHM) نشان میدهد که تقریباً از هر هشت نفر در سراسر جهان، یک نفر دارای بیماری روانی است. این گزارش که در روز جهانی بهداشت روان منتشر شد در عین حال آخرین شواهد جهانی در مورد عوامل موثر بر بهداشت روانی پناهندگان و مهاجران و همچنین دسترسی آنها به مراقبتهای بهداشتی را نشان میدهد. به گزارش ایسنا، آخرین مطالعات در مورد سلامت روان پناهندگان و مهاجران در مناطق مختلف دنیا نشان داده است که این افراد بیشتر در معرض خطر ابتلا به اختلالات روانیاند و در عین حال، کمتر به مراقبتهای بهداشتی دسترسی دارند. در این گزارش آمده است: «پناهندگان و مهاجران بهویژه در برابر مشکلات روحی و روانی آسیبپذیرترند چون بیشتر احتمال دارد که در معرض عوامل استرسزا و چالشهای مختلف قرار گیرند که بر سلامت روان و رفاه آنها هم در طول فرآیند مهاجرتشان و هم در بدو ورود آنها به کشوری دیگر تاثیر میگذارد.» به گزارش آناتولی، «سانتینو سورونی» که ریاست دپارتمان بهداشت و مهاجرت سازمان جهانی بهداشت (WHO) را بر عهده دارد در اینباره گفت: «سلامت و رفاه، حق همه افراد از جمله پناهندگان و مهاجران است.» او گفت که اختلالات روانی رایج مانند افسردگی، اضطراب و اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) در بین مهاجران و پناهندگان در هر کشوری بیشتر از جمعیت میزبان است. این گزارش نشان میدهد که دختران و زنان مهاجر و پناهجو در مناطق مختلف جهان بیشتر در معرض افسردگی و اضطراباند.
مهاجرت ۱۰ هزار نفر از کادر درمان
یک نماینده سابق مجلس گفت: «سالی ۱۰ هزار نفر از مجموعه کادر پزشکی (پزشک، پرستار، ماما) از کشور مهاجرت میکنند.» عوض حیدریپور، نماینده سابق مجلس، متخصص بیهوشی و مدرس دانشگاه به خبرآنلاین گفت: «متاسفانه وضعیتی در کشور حاکم شده که موجی از مهاجرت راه افتاده است و این موج به جامعه پزشکی هم کشیده شده است.» حیدریپور ادامه داد: «تقریباً هر روز میشنویم یک استاد یا دانشیار از دانشکدههای علوم پزشکی کشور به اروپا، کانادا و کشورهای حاشیه خلیجفارس مهاجرت کردهاند.» او تاکید کرد: «عدد و رقمهای مهاجرت وحشتناک است، هر هفته که سراغ یکی از همکاران را میگیریم باخبر میشویم مهاجرت کرده است. سالی ۱۰ هزار نفر از مجموعه کادر پزشکی (پزشک، پرستار، ماما) از کشور مهاجرت میکنند. الان برای پزشکان پیامک ارسال میشود که اگر ۵۵ سال به بالا نداشته باشند بهراحتی در آلمان پذیرش میشوند، پزشکی که ۵۵ سال سن داشته باشد تقریباً ۲۰ سال تجربه کار دارد، آنوقت یک تجربه اینچنینی به راحتی گیر کشورهای دیگر میافتد.»
♦♦♦
ایرنا: حسین فاضلیهریکندی، رئیس کل دادگستری استان البرز، در رابطه با آخرین وضعیت پرونده قتل داریوش مهرجویی و همسرش گفت: «کارگروه ویژه پیگیری این پرونده با مسوولیت رئیس کل دادگستری استان البرز و با عضویت فرمانده فراجا و رئیس پلیس آگاهی استان البرز، دادستان مرکز استان، معاون پیگیری پروندههای خاص دادگستری کل استان البرز، رئیس دادگستری و دادستان فردیس و بازپرس ویژه پرونده تشکیل شد.»
فارس: نرجس سلیمانی، رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر تهران، ضمن انتقاد از صدور سه حکم همزمان برای «محسن هرمزی» از سوی شهردار تهران و انتصاب وی بهعنوان معاون حملونقل شهرداری، سرپرست سازمان حملونقل و ترافیک و سرپرست شرکت متروی تهران، گفت: «مگر در شهرداری قحطالرجال است یا طاعون مدیریتی آمده که سه جایگاه مدیریتی را همزمان به یک نفر سپردهاند؟»
ایسنا: علی فتحیآشتیانی، رئیس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور، گفت: «درصدی از خانوادهها مشاوره پیش از ازدواج میگیرند اما این امر کفایت نمیکند. این درصد خیلی کم، شاید دو تا سه درصد و در خوشبینانهترین حالت ۱۰ درصد است.»
مهر: 540 فعال مدنی، روزنامهنگار، هنرمند، دانشگاهی، وکیل و پزشک در بیانیهای با مهاجران و پناهندگان افغانستانی، اعلام همبستگی کردند. در بخشی از این بیانیه آمده است: «متاسفانه شاهد شکلگیری جریانی علیه مهاجران افغانستانی هستیم که با فرافکنی و بزرگنمایی و انتشار مطالب خلافواقع و نیز گاهی با رفتارها و گفتارهای نژادپرستانه کوشش میکنند مهاجران را عامل مشکلات معیشتی و امنیتی جامعه معرفی کنند و تاثیری منفی بر افکار عمومی بگذارند.»
ایسنا: علی رضایی، وکیل صالح نیکبخت، از محکومیت موکل خود در دادگاه بدوی به تحمل یک سال حبس به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام خبر داد. او در اینباره گفت: «متاسفانه دادگاه بدون توجه به دفاعیات اینجانب و موکلم صالح نیکبخت، او را به حداکثر مجازات این اتهام محکوم کرد. تعیین حداکثر مجازات قانونی برای او که در ۷۳سالگی به سر میبرد، جای تعجب دارد.»
تسنیم: احمد قیومی، فرماندار شهرستان تهران، با اشاره به تشکیل تیمهای مشترک فرمانداری تهران و سازمان تعزیرات گفت: «مصوبهای برای افزایش قیمت نان نداشتهایم بنابراین هر نانوایی که مرتکب تخلف کمفروشی و گرانفروشی شود، برخورد جدی و پلمب در انتظارش خواهد بود.»
♦♦♦
آنفلوآنزا شایعتر از کرونا
ایسنا نوشت: احمد طباطبایی، عضو کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا، ضمن تشریح چرایی افزایش عفونتهای تنفسی بهویژه در یکی، دو هفته اخیر در کشور گفت: «در حال حاضر آنفلوآنزا نسبت به کرونا شایعتر است؛ با وجود این تاکید میشود که هنوز کرونا وجود دارد و افراد و خانوادهها رعایت موارد بهداشتی را جدی بگیرند. در هفته اخیر عفونتهای تنفسی نسبت به هفتههای قبل افزایش یافته و این موضوع تحت تاثیر عواملی همچون حضور در مدارس، دانشگاهها و شکلگیری مجامع عمومی است.»
ضربالاجل دادستانی به «تپسی»
هممیهن نوشت: شرکت تپسی با پیگیری دادستانی تهران مکلف شد که طی یک هفته مشکلات سرویس مدارس را رفع کند. بهمنظور بررسی و رفع مشکلات پیشآمده در خصوص نحوه ارائه خدمات سرویس مدارس به دانشآموزان از سوی شرکت تپسی، مدیرعامل این شرکت و نمایندگان شهرداری تهران و آموزشوپرورش به دادستانی تهران فراخوانده شدند. در این جلسه تاکید شد که فعالیت پیمانکاران در حوزه حملونقل دانشآموزی منوط به اخذ گواهی صلاحیت از مرجع ذیصلاح است.
فقر حرکتی ۵۶ درصد مردم
اعتماد نوشت: حسین اوجاقی مدیرعامل سازمان ورزش شهرداری تهران بر ضرورت اولویتدهی به ورزش در قرارگاه تعلیم و تربیت شهرداری تهران تاکید کرد و گفت: سرانه فعالیت بدنی در کشور ما ۱۳ دقیقه است. با توجه به زندگی مدرنیته از هر سه کودک یک کودک چاق است. وی افزود: امروزه کمتحرکی یکی از آسیبهای بزرگ است. سرانه ورزش در جهان 5 /2 مترمربع است؛ اما در تهران ۵۷ سانتیمترمربع برای فضای بسته و در فضای باز حدود یک متر است. اوجاقی ادامه داد: ورزش تعلیم و تربیتی، ورزش همگانی، ورزش قهرمانی و ورزش حرفهای چهار دسته ورزش است. ۵۶ درصد مردم دچار فقر حرکتی هستند.
راهحلهایی برای گذر از آلودگی هوا
شرق نوشت: آلودگی هوا درحالحاضر نهتنها بهعنوان یک موضوع زیستمحیطی؛ بلکه بهعنوان یک مساله جدی بهداشتی مطرح است. کیفیت پایین هوا میتواند چشمها، بینی و گلو را تحریک کند، باعث تنگی نفس، تشدید آسم و دیگر بیماریهای تنفسی شود و بر سیستم قلبی-عروقی تاثیر بگذارد. راهحلهای پیشنهادی: در منزل بمانید و در و پنجرهها را ببندید. سیگار نکشید. در فضای باز ورزش نکنید. از ماسک مناسب آلودگی استفاده کنید. از آلوده کردن بیشتر هوا بپرهیزیم. مصرف انرژی را مدیریت کنیم. مراقب سالمندان و افراد حساس باشیم.