بریده روزنامهها (اجتماعی)
عرضه قلیان در قهوهخانهها قانونی نیست
ایرنا نوشت: عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس گفت: قهوهخانهها بر اساس قانون جزو اماکن عمومی محسوب میشوند و عرضه قلیان در این اماکن قانونی نیست، اما قهوهخانهدارها به دنبال این هستند که بگویند این اماکن، عمومی نیست و در نتیجه عرضه قلیان در آنجا مشکلی ندارد. حیدرعلی عابدی درباره طرح یکفوریتی استفساریه قانون جامع کنترل و مبارزه ملی با مصرف دخانیات مبنی بر خروج قهوهخانهها از اماکن عمومی افزود: موضوع این استفساریه بحث مفصل و چندگانهای دارد. بر اساس قانون جامع مبارزه با دخانیات، استفاده از دخانیات در اماکن عمومی ممنوع است. از طرفی قهوهخانهها جزو اماکن عمومی محسوب میشوند و در نتیجه عرضه قلیان در این اماکن ممنوع است.
حکم «نجفی» بدون نقص است
خبرگزاری فارس نوشت: رئیس شعبه نهم دادگاه کیفری یک استان تهران گفت: رای دادگاه به ارتکاب قتل عمد از سوی نجفی به درستی صادر شده و بدون نقص است. محمد محمدیکشکولی، قاضی رسیدگیکننده به پرونده شهردار اسبق تهران گفت: رای دادگاه ابلاغ شده است. وی در مورد اظهارات وکیل نجفی مبنی بر اعتراض به دیوان عالی کشور افزود: حقشان است که نسبت به رای دادهشده اعتراض و اعلام فرجامخواهی کنند. قاضی کشکولی گفت: دادگاه قتل را عمد دانسته و نظرات هیات کارشناسی نیز درست بوده، بنابراین رای دادگاه بر اساس ادله موجود و به درستی صادر شده و تحقیقات پرونده نقصی نداشته است. وی افزود: در واقع رای دادهشده منطبق با نظریه جدید کارشناسان است.
واکنش وزیر علوم به مرگ مشکوک دانشجویان در اهواز
ایلنا نوشت: وزیر علوم، تحقیقات و فناوری درباره مرگهای مشکوک دانشجویان در اهواز گفت: برای پیگیری از همکارانمان در خوزستان خواستیم سوابق تحصیلی این دانشجویان را در حیطه مسائل شخصی خاص یا مسائلی که عمدتاً مربوط به دوستانشان بوده است مورد بررسی قرار دهند، تا ببینیم مسالهای که موجب نگرانی و ناراحتی شده، چه بوده است. منصور غلامی گفت: طی چند وقت اخیر مراکز مشاوره دانشجویی فعالتر شدهاند. سعی شده محیطهای دانشجویی پایش شوند، نه اینکه مراکز صرفاً برای مراجعه صرف باشد. وقتی میگوییم شیوه مراکز مشاوره دانشجویی به شکل پایشی است، یعنی حتی مسوولان دانشگاه، استادان، خانواده و دوستان این دانشجو باید از مشکلات یا نگرانیهای آن شخص مطلع باشند تا بتوان به او کمک کرد.
جمعیت محیطبانهای ایران؛ یکهشتم استاندارد جهانی
خبرآنلاین نوشت: مقایسه آمار تعداد محیطبانان ایران و جهان نشان میدهد که تعداد افراد محافظ محیطزیست در ایران بسیار کمتر از متوسط و استاندارد جهانی است. سرهنگ جمشید محبتخانی گفت: ۳۴۰۰ محیطبان داریم که ۲۷۰۰ نفر از آنها در پاسگاهها هستند و آنها در ۶۰۴ پاسگاه در مساحتی حدود ۱۹ میلیون هکتار کار میکنند، نسبت به چارت سازمان محیطزیست باید حدود هفت هزار محیطبان داشته باشیم. نسبت به استاندارد جهانی هم تعداد محیطبانهای ما باید هشت برابر شود. فرمانده یگان حفاظت محیط زیست افزود: برای اینکه اهمیت محیطزیست جا نیفتاده است تعداد اصلاً افزایش پیدا نکرده است، درخواست برای محیطبانی بسیار زیاد است اما باید مجوز استخدام بدهند. حالا تلاش شده دولت برای ۱۰ سال، سالی ۳۰۰ نفر استخدام کند.