نجفی قتل عمد همسرش را رد کرد
افشاگریهای وزیر بهداشت از فساد در حوزه بهداشت و درمان کشور
دومین دادگاه محمدعلی نجفی متهم به قتل همسرش میترا استاد، روز چهارشنبه برگزار شد. در این جلسه وکیل خانواده استاد اتهامات کیفرخواست را مطرح کرد و البته در جاهایی به دلیل استفاده از واژههایی مثل ناجوانمردانه و... مورد انتقاد و تذکر قاضی واقع شد. قاضی کشکولی بعد از استماع سخنان وکیل خانواده استاد از جهانشاه صفری پدر مهیار صفری فرزند میترا استاد خواست در جایگاه قرار بگیرد. قاضی از او پرسید مهیار چند ساله است، گفت متولد ۱۱ شهریور ۸۲ است. سپس قاضی از مهیار صفری خواست تا در جایگاه حاضر و خود را معرفی کند. او گفت: من متولد ۱۱ شهریور ۸۲ هستم، فرزند جهانشاه صفری. قاضی پرسید تحصیلات شما چقدر است؟ مهیار گفت: سیکل هستم. قاضی پرسید شکایتی دارید؟ مهیار گفت تقاضای قصاص خون مادرم را دارم. وی در پاسخ به سوال رئیس دادگاه درباره اختلاف مادرش با متهم، نجفی گفت: بله، آنها اختلاف داشتند و چند بار تهدید کرد که با همین اسلحه مادرم را خواهد کشت. قاضی کشکولی از او پرسید آیا شما اسلحه را در منزل دیدید که مهیار صفری گفت: خیر، آقای نجفی گفت که اسلحه را در منزل همسر اولش نگهداری میکند. در ادامه جلسه دادگاه نجفی با حضور در جایگاه و پس از معرفی خود در پاسخ به سوال قاضی درباره اینکه آیا اتهامات خود را قبول دارید یا خیر؟، در دفاع از خود گفت: آنچه اتفاق افتاده را قبول دارم و توضیح میدهم اما اتهام قتل عمد را به هیچ عنوان قبول ندارم و دلایل خود را عرض میکنم. وی گفت: خدمت ریاست محترم دادگاه و مستشاران و حضار محترم عرض سلام دارم و تشکر میکنم از این وقتی که به من دادید. در ابتدای سخن میگویم از این حادثه دردناک بنده هم بسیار متاثر هستم و مجدداً به خانواده استاد تسلیت عرض میکنم. وی افزود: امیدوارم آنچه اینجا میگویم موجب روشنتر شدن ماجرا شود تا قضات بتوانند بر اساس شرع و قانون حکم عادلانهای صادر کنند.
روایت نجفی از روز وقوع قتل
نجفی در مورد روز حادثه گفت: ساعت ۸ صبح بود که بیدار شدم و حدود ۸ و نیم مهیار را بیدار کردم که به مدرسه برود و در طول یکسال سعی کردم وظایف پدریام را انجام دهم. حتی مرحومه جلوی من به خانوادهاش میگفت کارهایی که میکند بیشتر و سنگینتر از پدر اصلیاش است. ساعت ۹ شده بود که مهیار رفت و ایشان بیدار شد و مجدد ادامه بحثهای شب قبل را مطرح کرد. خواستم پاسخ ندهم. ساعت ۹ و نیم شده بود که گفت میروم به حمام و پس از آن بیرون میروم. گفتم کجا؟ گفت خودم میدانم. این موضوعی بود که خیلی بین ما بحث شده بود. از آن لحظه به بعد خیلی عصبانی شدم و همه ماجرا دو تا سه دقیقه طول کشید و نفهمیدم چه شد. عصبانیت و خشم مرا فرا گرفت.
عنوان مهدورالدم را بازپرس میخواست در دهان من بگذارد
نجفی گفت: بهنظرم رسید متنی بنویسم و بخشی از داستان زندگی مشترکم با او را بنویسم. به خواست آن مرحوم شش ماه ارتباطی با خانوادهام نداشتیم. آنچه نوشتم با عجله بود و بعضی چیزها بهصورت غیردقیق نوشته شد. من در دفاعیاتم عنوان مهدورالدم را بیان نکردم. بازپرس پرونده میخواست آن را در دهان من بگذارد و میگفت که قبول داشتی که مهدورالدم است که این عنوان اصلاً آن زمان مطرح نبود و بعداً مطرح شد.
نجفی ادامه داد: زمانیکه راننده آمد به او گفتم کیف را بالا بیاور و قصد داشتم نامه را داخل یکی از آن دو کیف که به او داده بودم بگذارم تا او نتواند نامه را بخواند. بعد به قم و زیارت حضرت معصومه (س) و مزار پدر و مادر رفتم. گفتم به آنجا بروم و تصمیم بگیرم که خود را به پلیس معرفی کنم یا اینکه تصمیم دیگری بگیرم. اسلحه را با خود برده بودم زیرا گفتم اگر بخواهم خود را به پلیس معرفی کنم بهتر است که اسلحه را تحویل دهم. پیش خودم گفتم اگر قرار باشد خودم را سر مزار پدرم بکشم باز هم باید اسلحه همراهم باشد.
کشف هفت پالت داروی تاریخگذشته در گمرک طی هفت ماه
وزیر بهداشت با اشاره به ماموریت چراغ خاموش اکیپهایی برای پیگیری تخلفات ارزی در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی گفت: عدهای تخلفاتی در این حوزه انجام دادهاند که در حال پیگیری آنها هستیم و در این رابطه متاسفانه برخی افراد در سازمان غذا و دارو که با این افراد همراه بودهاند، بازداشت شده و در حال بازجویی هستند.
دکتر سعید نمکی تاکید کرد: متاسفانه مواردی هم ارز دولتی برای واردات دارو یا تجهیزات پزشکی دریافت کردهاند اما داروهای تاریخگذشته وارد کردهاند که برخورد با آنها در دستور کارمان است. یا اینکه این افراد بهجای استنت قلبی، کابل برق آوردند و بعد هم فرار کردهاند، اما بنده این قول را میدهم که با تمام وجود از اعاده حقوق بیتالمال از هیچ چیز کوتاهی نخواهم کرد.
وی در ادامه با بیان اینکه پیش از این کسانی که برای واردات دارو و تجهیزات پزشکی ارز دولتی دریافت میکردند، قابل ردیابی نبودند، گفت: در حال حاضر خوشبختانه در حوزه تجهیزات پزشکی تا یکی دو ماه آینده سامانه بهروزی خواهیم داشت که مشخص میکند هر فرد چقدر ارز گرفته و چه چیزی را باید وارد کند و هر روز این موضوع رصد خواهد شد. وی ادامه داد: ما طی روزهای اخیر هفت پالت داروی تاریخگذشته در گمرک گرفتیم که قرار بود به عنوان داروی بدنسازی به جوانان این مملکت تزریق شود. این سم است. اینها را از کجا میآورند با چه کسانی هماهنگ هستند. چرا امروز نباید به یکدیگر کمک کنیم و این شبکه مافیایی را که خوره نظام است از بین ببریم؟
چرا شورای نگهبان لایحه حمایت از محیطبانان را تایید نکرد؟
در پی تایید نشدن لایحه حمایت از محیطبانان در شورای نگهبان، مدیرکل حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست یکی از دلایل این تصمیم را مغایرت این لایحه با ماده ۷۵ قانون اساسی ذکر کرد. به گزارش ایسنا، سوم تیرماه، لایحه حمایت از محیطبانان با تغییر نام به لایحه حمایت قضایی و بیمهای یگانهای دستگاههای اجرایی به تصویب مجلس شورای اسلامی رسید و برای تایید نهایی به شورای نگهبان ارسال شد اما شورای نگهبان با دو ایراد از تایید این لایحه خودداری کرد. معصومه حسینپور مدیرکل حقوقی و امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست اظهار کرد: وی با اشاره به اینکه ایراد اصلی شورای نگهبان مربوط به مغایرت دو ماده از لایحه حمایت از محیطبانان با ماده ۷۵ قانون اساسی است، تصریح کرد: لایحه تهیهشده که در سال ۹۵ برای تصویب به مجلس شورای اسلامی ارسال شد، صرفاً در مورد حمایت از محیطبانان و جنگلبانان بود اما در کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس تصمیم بر آن شد که یگان حفاظت سایر دستگاههای اجرایی نیز در این لایحه مورد اشاره قرار گیرند و از مزایای این لایحه بهرهمند شوند. حسینپور افزود: بعد از تغییرات اعمالشده در کمیسیون قضایی مجلس، عنوان لایحه به لایحه حمایت قضایی و بیمهای ماموران یگان حفاظت دستگاههای اجرایی تغییر کرد و در محتوا هم به همین ترتیب پیش رفت و پس از بررسی در صحن علنی مجلس به تصویب رسید.
وی در ادامه با بیان اینکه بر اساس قانون حمایت قضایی و بیمهای ماموران یگان حفاظت دستگاههای اجرایی، همیاران محیط زیست نیز دارای مزایای قانونی خواهند بود، گفت: شورای نگهبان اعلام کرده است که در لایحه به بار مالی این موضوع اشاره نشده و به نحوه تامین آن از سوی دولت تصریح نشده است که همین مورد هم مغایر با اصل ۷۵ قانون اساسی است. همچنین شورای نگهبان مطرح کرده که برای اصطلاحات همیار محیط زیست یا داوطلب مردمی تعریف قانونی وجود ندارد.
واکنش حناچی به نامه سازمان بازرسی در مورد انتخابات شورایاری
شهردار تهران درباره تکلیف انتخابات شورایاریها با توجه به نامه رئیس سازمان بازرسی کل کشور به روسای قوای سهگانه و وزیر کشور گفت: با توجه به مصوبه دولت ما طبق برنامه انتخابات شورایاریها را برگزار میکنیم. پیروز حناچی درباره انتخابات شورایاریها گفت: در خصوص قانونی یا غیرقانونی بودن این انتخابات نمیتوان قطعی صحبت کرد، چون پنجمین دوره است که برگزار میشود و مصوبه دولت را هم دارد. وی گفت: در قانون اساسی انجمنها زیرمجموعه شورای شهر دیده شده است اما با این حال شهرداری تهران و شورای شهر تابع قانون هستند. شهردار تهران تاکید کرد: اگر همه مسوولان ذیربط نظرشان این باشد که این انتخابات برگزار نشود، برگزار نمیکنیم اما در شرایط فعلی و با توجه به مصوبه دولت ما طبق برنامه انتخابات شورایاریها را برگزار میکنیم. رئیس سازمان بازرسی کل کشور روز 16 تیرماه در نامهای به روسای قوای سهگانه و همچنین وزیر کشور برگزاری انتخابات شورایاریها را تا زمان وضع مبانی قانونی برای برگزاری آن، غیرقانونی دانسته و خواستار جلوگیری از برگزاری این اقدام غیرقانونی شده است.
کاهش ۷۵درصدی اسقاط خودروهای فرسوده
رئیس مرکز شمارهگذاری و تعویض پلاک پلیس راهور ناجا از کاهش ۵۶درصدی شمارهگذاری خودروهای نوشماره و ۷۵درصدی اسقاط خودروها در سال جاری خبر داد. سرهنگ علی محمدی در تشریح این خبر اظهار کرد: بر اساس آمارها نقل و انتقال خودروها در سال جاری سه درصد کاهش داشته است. وی به خودروهای نوشماره اشاره کرد و گفت: امسال حدود دو هزار و ۱۰۰ دستگاه خودرو وارداتی شمارهگذاری شده که این رقم نسبت به سال گذشته ۷۱ درصد کاهش نشان میدهد. رئیس مرکز شمارهگذاری و تعویض پلاک پلیس راهور ناجا افزود: در بخش شمارهگذاری خودروهای نوشماره داخلی نیز با کاهش ۵۶درصدی مواجه بودیم به شکلی که سال جاری حدود ۱۵۲ هزار دستگاه خودرو داخلی در کشور شمارهگذاری شده که بیشترین آنها به ترتیب پراید ۱۳۱، پژو ۲۰۶، پژو ۴۰۵، تیبا ۲ و ساینا بودهاند. به گفته وی در مجموع در بخش خودروهای نوشماره اعم از داخلی و وارداتی امسال ۵۶ درصد کاهش داشتهایم.
اثرپذیری چهار استان در صورت فوران دماوند
از سوی محققان سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی نقشههای بیست و پنجهزارم آتشفشان دماوند به عنوان یک آتشفشان خفته تهیه شده است و به گفته آنها این نقشهها با رویکرد بررسی مخاطرات تهیه شده است؛ چراکه در صورت فوران دماوند، چهار استان که یکچهارم جمعیت کشور را در خود جای دادهاند، تحت تاثیر قرار میگیرند. حمیده رشید، مجری طرح تهیه نقشههای زمینشناسی آتشفشان دماوند در سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اقدامات این سازمان در زمینه تهیه نقشههای یکصدهزارم افزود: تهیه این نقشهها در اوایل دهه ۸۰ به پایان رسید و بعد از آن از سوی سازمان زمینشناسی تهیه نقشههای زمینشناسی آتشفشان دماوند در دستور کار قرار گرفت. وی تهیه نقشههای بیستوپنجهزارم آتشفشان دماوند را از اهداف این پروژه نام برد و یادآور شد: برای این منظور تحقیقات زیادی از سازمانهای زمینشناسی دنیا آغاز شد تا ببینیم تهیه نقشههای بیستوپنجهزارم بهتر است یا پنجاههزارم که در نهایت تهیه نقشههای بیستوپنجهزارم در دستور کار قرار گرفت. به گفته وی، نقشههای بیست و پنج هزار نقشههایی هستند که دقت آنها از نقشههای قبلی بیشتر است و میتوان از آنها در کارهای عمرانی استفاده کرد و در زمره نقشههای کاربردی به شمار میروند.