نگران نباشید
تاکید رئیس جمهور بر ضرورت تقویت نشاط و سرمایه اجتماعی
حسن روحانی روز سهشنبه اول آبانماه، در دیدار با جمعی از محققان علوم اجتماعی و استادان جامعهشناسی، گفت: گاهی واقعیتها با تفسیر و احساس مردم متفاوت است و اساتید دانشگاهها به عنوان مرجع اجتماعی، در ارائه تفسیر واقعی به جامعه، مسوولند و باید در این فرآیند، مشارکت فعالتر داشته باشند.
حسن روحانی روز سهشنبه اول آبانماه، در دیدار با جمعی از محققان علوم اجتماعی و استادان جامعهشناسی، گفت: گاهی واقعیتها با تفسیر و احساس مردم متفاوت است و اساتید دانشگاهها به عنوان مرجع اجتماعی، در ارائه تفسیر واقعی به جامعه، مسوولند و باید در این فرآیند، مشارکت فعالتر داشته باشند. او با بیان اینکه باید نشاط را در جامعه امروز ایران بیش از پیش تقویت کنیم، اظهار کرد: گاهی با تفسیرهایی از واقعیتهای جامعه مواجهایم که با واقعیتها منطبق نبوده و حتی فاصله زیادی دارد. تفسیری که گاهی در جامعه از وضع و مشکلات امروز و فردا وجود دارد، بالاتر از واقعیتهاست. ما باید تلاش کنیم تا از این فاصله کاسته شود و البته این بدان معنا نیست که ما برای گسترش امید، خلاف واقع گفته یا صرفاً شعار بدهیم بلکه باید واقعیتها و مشکل را در همان حدی که هست و نه بیشتر، بیان کنیم. رئیس جمهوری بیان راهحلها همزمان با طرح مشکلات را ضروری خواند و تصریح کرد: امروز باید سرمایه اجتماعی را با تقویت اعتماد عمومی بیش از پیش افزایش دهیم چراکه کاهش سرمایه اجتماعی میتواند بزرگترین معضل جامعه باشد که البته آن هم، از کاهش اعتماد نشات میگیرد. روحانی همچنین اظهار کرد: دانشگاه باید مستقل عمل کرده و به هر نتیجهای که در تحقیقات و پژوهشهای علمی رسید، اعلام کند اما اساتید دانشگاه نباید خود را از دولت جدا بدانند و همه ما بار مسوولیت سنگینی را برعهده گرفتهایم. او با تاکید بر اینکه همانطور که علم دستوری نمیشود انتقاد هم نمیتواند دستوری باشد، گفت: ما استقلال دانشگاه و بررسیهای علمی و پژوهشی را میپذیریم اما اینکه شما کناری بایستید و بدون ارائه راهکارهای عملی، صرفاً انتقاد کنید و بگویید دولت این کار را بکند یا انجام ندهد، قابل پذیرش نیست. همه بار مسوولیت سنگینی را مشترکاً بر دوش داریم و باید برای انجام بهینه این مسوولیت سنگین، نهایت تلاش خود را به کار بگیریم.
روحانی تصریح کرد: ما کشور نیرومندی هستیم و نباید اجازه داد برخی آینده را برای مردم سیاه ترسیم کرده و آنان را نگران سازند. جامعه ما نباید نگران فردا باشد. جامعهای که بیش از امروز، نگران فردا باشد باعث میشود همین نگرانی از فردا، امروز آن را نیز برهم بزند.