بریده روزنامهها (اجتماعی)
سه علت گرانی سفرهای داخلی
نوشت: «نبود زیرساختها»، «عدم توزیع تعطیلات و فصلی بودن سفر» و «نرخ غیرواقعی ارز» باعث شده سفر داخلی برای گردشگران گران تمام شود یا نسبت به سفرهای خارجی گران به نظر برسد. کمبود زیرساختهای گردشگری موجب شده رقابتی در این زمینه صورت نگیرد و عدم توازن بین عرضه و تقاضا اجازه نمیدهد قیمتها کمتر شود. غیرواقعی نگه داشتن نرخ ارز باعث شده سفرهای خارجی نسبت به سفرهای داخلی ارزانتر بهنظر برسد و گردشگر تصور کند با مبلغی که در نظر گرفته میتواند یک سفر خارجی با کیفیت بهتر و فارغ از محدودیتهای اجتماعی نسبت به سفر داخلی داشته باشد. توزیع نامتوازن تعطیلات به فصلی شدن سفر انجامیده و باعث شده سفر در ایام اوج سفر برای مردم گران تمام شود.
♦♦♦
اولین نسل کهنسالان هموفیلی در ایران
به نقل از احمد قویدل، مدیرعامل کانون هموفیلی ایران، نوشت: دولت ما توانسته با توجهی که به بیماریهای خاص داشته است، کاری کند که اکنون بیمار هموفیلی کهنسال و میانسال داشته باشیم. این موضوع به معنای افزایش امید به زندگی در بیماران هموفیلی است که به میزان امید به زندگی مردم عادی، نزدیک شده است. این حاصل دسترسیهایی است که وزارت بهداشت برای بیماران فراهم کرده است؛ به طوری که در حال حاضر میزان دسترسی بیماران به دارو در کشور ما 5 /2 واحد بینالملل است که در مقایسه با کشورهای با درآمد ناخالص مشابه ایران، وضعیت درخشانی محسوب میشود. خوشبختانه اولین نسل کهنسالان هموفیلی در جهان ایجاد شده و ما هم این نسل را در کشورمان داریم.
♦♦♦
انگار اینجا انقلاب نشده
نوشت: بزرگراه فتح، احمدآباد مستوفی، شهریار و خیابانهای فرعیاش با باغهای خلوتی که در میان آنها جا خوش کردهاند، حالا به ظرفیت اقتصادی قوی و جدید تبدیل شدهاند. غروب به بعد اینجا آدمهای زیادی میآیند و میروند و سروصدایشان در میان دیوارهای باغ گم میشود. اینجا منطقه خودمختاری است که انگار قوانین خاص خودش را دارد و هیچ گشتی از آنجا عبور نمیکند تا بفهمد باغستانهای این منطقه با ساختمانهای مجللی که در آنها برپا شده، محل برگزاری مراسمهای جشن و پایکوبی هستند؛ جشنهایی از جنس مهمانیهای مختلط شبانه به همراه گروههای ارکستر زنده و شاید هر چیزی که برگزارکنندگان این مراسمها اراده کنند. انگار اینجا انقلاب نشده شاید هم خیلی بیسر و صدا «انقلاب» شده باشد.
♦♦♦
مازندران از شیرابه زباله پاک میشود
نوشت: محمد اسلامی، استاندار مازندران، با اشاره به تولید حدود 3000 تن زباله در روز در این استان گفت: تا پایان امسال عمده مشکل زباله مازندران رفع خواهد شد و در هیج جای استان این مساله را که شیرابه زباله به زمین نفوذ کند، نخواهیم داشت. طرح تفکیک زباله از مبدأ در استان آغاز شده است. مشکل پسماند مازندران قرار است با ایجاد دو نیروگاه زبالهسوز در شهرهای ساری و نوشهر و احداث کارخانه کمپوست و زبالهسوز در هفت منطقه دیگر حل شود. زبالههای تولیدی مازندران در حال حاضر در 27 نقطه دفن یا انباشت میشود، روشهایی که با توجه به محیط زیست شکننده مازندران به مثابه روشن نگه داشتن آتش کنار انبار ذخیره بنزین است.