آغوش قانون
مجلس با کلیات لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان موافقت کرد
سرانجام پس از کش و قوسها و انتقادات بسیار، هفته گذشته نمایندگان مجلس بررسی لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان را در دستور کار قرار دادند و با کلیات آن موافقت کردند.
سرانجام پس از کش و قوسها و انتقادات بسیار، هفته گذشته نمایندگان مجلس بررسی لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان را در دستور کار قرار دادند و با کلیات آن موافقت کردند. روزنامه «شرق» در گزارشی درباره این اتفاق با یادآوری اینکه فعالان حوزه کودکان و نوجوانان نزدیک به 10 سال در انتظار تصویب لایحه حمایت از حقوق کودکان و نوجوانان بودند، نوشت: «به دلیل خلأهای قانونی موجود در زمینه حقوق کودکان، قوه قضائیه لایحهای با عنوان حمایت از کودکان و نوجوانان در 22 اردیبهشت سال 88 در قالب 54 ماده تقدیم دولت کرد؛ لایحهای که باید تحولی جدی در بحث حقوق کودک ارائه کند. پس از ارسال لایحه حمایت از کودکان و نوجوانان به دولت، مواد این لایحه به 49 ماده کاهش یافت و در تاریخ 10 مرداد 1390 در کمیسیون لوایح دولت دهم به تصویب رسید و در 28 آبان همان سال، به مجلس ارسال شد و حالا در دورهای که مردم بیش از پیش خبر آزار کودکان را میشنوند و قوانینی که درباره آزار کودکان سکوت کرده بودند، توانایی محافظت از آنها را نداشتند، کلیات لایحهای تصویب میشود که در این نزدیک به 10 سال انتظار، اعتراضهای زیادی را به دنبال داشت... بر اساس گفته نمایندگان مجلس در حمایت از کودکان، دو اصطلاح «کودکآزاری» و «آزار و اذیت کودکان و نوجوانان» در ماده 5 و 2 این لایحه مرکز توجه قانونگذار قرار گرفته است. به مواردی مانند هرگونه صدمه و اذیت و آزار کودکان، شکنجه جسمی و روحی کودکان، نادیدهگرفتن عمدی سلامت و بهداشت روانی و جسمی کودکان، ممانعت از تحصیل کودکان، هرگونه خریدوفروش کودکان، بهرهکشی از کودکان، بهکارگیری کودکان برای ارتکاب اعمال خلاف و مواردی دیگر توجه و دقت شده است و در صورت تصویب، بخش زیادی از مشکلات اجتماعی و البته این آسیب اجتماعی برطرف میشود.»
پخش اعترافات مائده هژبری هماهنگشده بود
واکنشهای انتقادی به پخش اعترافات تلویزیونی مائده هژبری که فیلمهایی از رقص خود در اینستاگرام منتشر میکرد، با وجود گذشت چند هفته از آن ماجرا همچنان ادامه دارد. اولین واکنشها را کاربران شبکههای اجتماعی با انتقاد از صداوسیما و هشتگهای «مائده هژبری» و «برقص تا برقصیم» نشان دادند و یکی از آخرین واکنشها نیز توضیحات رئیس عقیدتیسیاسی نیروی انتظامی بود. علیرضا ادیانی با اشاره به انتشار مصاحبه تلویزیونی «مائده هژبری» گفت: آنچه من اطلاع دارم، این کار با هماهنگی صورت گرفته بود، اما به شخصه این کار را نمیپسندم و به نظر من این کار اشاعه فحشاست. ما نباید منکر را در جامعه ترویج کنیم. او با تاکید بر اینکه «من به عنوان یک طلبه این کار را پسند نمیکنم»، افزود: بعد از پخش این مصاحبه حدود یکمیلیون هشتگ در این رابطه زدند و به همین دلایل به عنوان یک شهروند این کار را نمیپسندم.
عوارض تحریم بر تامین داروی بیماران خاص
یکی از اولین مسائلی که در پی تحریم و نوسانات ارزی مردم را نگران میکند افزایش قیمت و کمبود دارو به ویژه برای بیماران خاص است. برای کاهش بخشی از این نگرانیها، هفته گذشته رئیس مرکز مدیریت پیوند و امور بیماریهای وزارت بهداشت از تلاش وزارت بهداشت و اتخاذ تدابیر لازم برای تولید و تامین داروهای بیماران خاص و کاهش تاثیر نوسانات ارزی و تحریمهای احتمالی بر زنجیره تامین دارو خبر داد. البته مهدی شادنوش تاثیر نوسانات ارزی و تحریمها بر تامین داروی بیماران خاص و قیمت این داروها را انکار نکرد و گفت: نوسانات ارزی در حوزه داروهای بیماران بیتاثیر نیست. متاسفانه تحریمهای ظالمانهای که به صورت یکجانبه از سوی آمریکا تبلیغ میشود، در جهتگیری برخی شرکتهای دارویی تغییراتی ایجاد کرده و بعضی از آنها به دلیل حواشی که احتمال دارد به دلیل تحریمها اتفاق افتد، شاید در اعلام قیمتها غیرمنطقی برخورد کنند، اما امیدوارم با الگو قرار دادن اقتصاد مقاومتی و با توجه به تولیدات خوبی که در کشور انجام میشود، بتوانیم نیازهایمان را برطرف کنیم. او با تاکید بر ضرورت توجه بیشتر تولیدکنندگان داخلی دارو به کیفیت اقلامشان گفت: در حوزه دارو کنترل بر تولیدات دارویی بیشتر است. زیرا نهادهای مختلفی در این حوزه نظارت میکنند و یقیناً کیفیت کار حفظ میشود. آنطور که خبرگزاری ایسنا گزارش داده، این مقام مسوول در وزارت بهداشت همچنین اظهار کرد: با بهبود مدیریتهایمان میتوانیم از بروز مشکل در حوزه داروهای بیماران خاص در صورت بروز تحریم جلوگیری کنیم. امیدوارم بتوانیم عوارض و آسیبهای این تحولات را در حوزه داروی بیماران خاص به حداقل برسانیم.
در خبری دیگر همین خبرگزاری درباره اخبار نگرانکننده مربوط به داروی «والسارتان» به نقل از نایبرئیس انجمن داروسازان ایران نوشت: بیمارانی که احیاناً داروی «والسارتان» ریکال شده از سوی وزارت بهداشت را مصرف کردهاند، نگرانی نداشته باشند. بر اساس این گزارش علی فاطمی، داروساز و متخصص فارماکولوژی، در پاسخ به سوالی درباره مصرف احتمالی داروی والسارتان که وزارت بهداشت دستور جمعآوری آن را صادر کرده، گفت: ماده اولیه داروی والسارتان که از چین وارد شده، به ماده «دی متیل نیتروزآمین» آلوده بوده که یک سم کبدی و سرطانزا به شمار میرود، اما مقدار NDMA شناساییشده در ماده اولیه اشارهشده، بسیار کمتر از میزانی است که بخواهد باعث ایجاد مسمومیت یا اثر تجمعی بعد از چند بار مصرف در بیماران شود؛ از اینرو کسانی که این دارو را مصرف کردهاند نگران نباشند.
کمبود داروی هپاتیت ربطی به تحریم ندارد
موضوع دیگری که هفته گذشته در زمینه دارو مطرح شد، مربوط به داروی هپاتیت بود. رئیس شبکه هپاتیت ایران گفت: در حال حاضر داروی ایمونوگلوبولین به اندازه کافی وجود ندارد تا با کمک آن نوزادان از مادران مبتلا به هپاتیت بی، سالم به دنیا آیند. این دارو از کشور ایتالیا وارد میشود و ارزان است. نامههای زیادی نیز درباره این موضوع به وزارت بهداشت نوشتهایم. بر اساس گزارش ایسنا، موید علویان همچنین از مشکلات تامین داروی هپاتیت سی خبر داد: تامین داروی بیماران هپاتیت سی در حال روبهرو شدن با مشکل است؛ چراکه کارخانههای تولید داروی هپاتیت سی به دلیل کمبود نقدینگی یکی پس از دیگری در حال تعطیل شدن هستند. این موضوع ارتباطی به تحریم ندارد؛ بلکه به دلیل کمبود اعتبار و مشکل در گردش مالی این کارخانههاست. باید مراقب باشیم؛ اگر دارو نباشد جان بیماران به خطر میافتد. الان از موجودی انبارها استفاده میکنیم، اما چند ماه دیگر کم میآوریم. به گفته رئیس شبکه هپاتیت ایران در حال حاضر حدود 186 هزار نفر در کشور مبتلا به هپاتیت «سی» هستند که بیشتر آنها را افراد آسیبپذیر مانند معتادان تزریقی، افراد بیخانمان، کودکان کار، زنان آسیبپذیر و... تشکیل میدهند.
بر تن معتادان متجاهر کت و شلوار برند بپوشانیم
هفته گذشته اظهارنظر عجیبی از رئیس شورای شهر تهران درباره مواجهه با معتادان متجاهر منتشر شد که انتقادهایی را به دنبال داشت. محسن هاشمی گفت: حدود شش هزار نفر معتاد متجاهر در تهران داریم که میتوانیم لباس شیک برای آنها تهیه کنیم و لباس برند بر تنشان بپوشانیم و آنها را تر و تمیز کنیم، حتی ریششان را بتراشیم. آنطور که خبرگزاری مهر گزارش داده، هاشمی در جلسه شورای اجتماعی کشور با اشاره به وجود معتادان متجاهر در تهران، اظهار کرد: تعداد اینها مقداری نیست که نتوانیم مساله را حل کنیم. معتادان متجاهر میتوانند در سطح شهر بچرخند اما تمیز باشند. میتوانیم ظاهر تهران را حفظ کنیم. میتوانیم یک سرویس ویژه به معتادان بدهیم. مساله معتادان متجاهر رها شده است و شهرداری هم ابزار قانونی لازم را ندارد. این معتادان را از جایی در بزرگراه آیتالله هاشمی کوچ میدهند، میروند خیابان یک آیتالله دیگر و حالا در هرندی پخش شدهاند.
روزنامه جوان در انتقاد از این سخنان رئیس شورای شهر تهران نوشت: این نوع از نگاه ظاهرگرایانه به مسالهای همچون اعتیاد که به گفته آقای هاشمی شش هزار نفر از جمعیت تهران را به صورت بسیار حاد دستخوش خیابانگردی و کارتنخوابی کرده است در حالت خوشبینانه شوخیای بوده است برای رفع خستگی ناشی از سخنرانیهای مکرر جلسه شورای اجتماعی کشور و در حالت بدبینانه درک ناقص رئیس شورای شهر تهران نسبت به مساله آسیبهای اجتماعی را میرساند. معتادی که لنگ نخستین نیازهایِ الزامیِ انسانی است نشان داده حتی حاضر است بچه خودش را هم به اندک قیمتی بفروشد تا خرج نشئگی خود کند، چه برسد به کت و شلوار! ریش هم که خواه ناخواه چند روزی نگذشته در خواهد آمد و باز همان آش است و همان کاسه! مگر آنکه آقای هاشمی در نظر داشته باشند ریشها را از ته بسوزانند و کت و شلوار را با چسب به بدن معتادان بچسبانند و شاید هم به دنبال افزایش آمار اشتغال به فکر ایجاد فرصتهای شغلی همچون نگهبان کت و شلوار معتادان هستند! این نوع نگاه سطحی و احساسی همچون تلاشی بیهوده برای فرو کردن کوه یخ به زیر آب است که هرچه هم زور بزنیم نهایتاً بیشتر از پیش بیرون خواهد زد.
در همین حال آمار دیگری از تعداد معتادان متجاهر اعلام شد. خبرگزاری ایسنا به نقل از عیسی فرهادی، فرماندار تهران، از وجود 10 هزار معتاد متجاهر در کمپهای تهران خبر داد و نوشت: برابر قانون این افراد باید تنها سه ماه در کمپها نگهداری شوند اما بهرغم هزینهای که دارند معتادان متجاهر تا 9 ماه در کمپها نگهداری میشوند.
کاشت چمن در تهران ممنوع شد
ممنوع شدن کاشت چمن در تهران یکی دیگر از خبرهای مربوط به این شهر بود. با توجه به بحران کمآبی و افزایش دمای هوا در تهران، در شرایطی که به نظر میرسد حساسیت شهروندان هم نسبت به مصرف بیرویه آب و نحوه آبیاری فضای سبز شهری تا حدودی بیشتر شده، سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران با صدور بخشنامهای کاشت چمن در این شهر را ممنوع اعلام کرد. آنطور که خبرگزاری ایلنا گزارش داده، حجت نظری، عضو شورای شهر تهران، با اعلام خبر صدور این بخشنامه، گفت: نحوه آبیاری فضای سبز تهران و گیاهانی که برای کاشت در فضای سبز تهران انتخاب میشوند، همواره انتقادات بسیاری را از سوی کارشناسان و شهروندان برانگیخته است. تعداد زیادی از کارشناسان و شهروندان نسبت به این مساله اعتراض دارند. در همین راستا از همان روزهای اولیه تابستان در این خصوص به مدیرعامل سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران تذکر دادیم و از ایشان خواستیم در مورد کاشتِ گیاهانِ نامتناسب با اقلیم تهران به ویژه چمن تجدیدنظر شود و آبیاری این فضاها نیز در زمانهای مناسبی صورت گیرد. نظری با اشاره به دو بخشنامهای که علیمحمد مختاری به شهرداران مناطق، مدیرعامل سازمان بهشت زهرا، مدیرعامل سازمان میادین میوه و ترهبار و مدیریت مجموعه اراضی عباسآباد در خصوص نحوه آبیاری فضای سبز ارسال کرده است، گفت: بر اساس این بخشنامه، آبیاری فضای سبز از سوی پیمانکاران شهرداری از ساعت ۱۸ تا 6 صبح روز بعد باید انجام شود تا از تبخیر آب و هدررفت آن جلوگیری شود و با پیمانکاران متخلف برخورد میشود. بر اساس این بخشنامه کاشتِ چمن در سطحِ شهر ممنوع شد. همچنین در این بخشنامه تاکید شده که از گیاهان متناسب با اقلیم تهران استفاده شود و دیگر در تهران چمن کاشته نشود. در این بخشنامه مقرر شده با پیمانکاران متخلف برخورد شود.