شناسه خبر : 27740 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

تب‌وتاب تعلیق

رئیس‌جمهور برای مجوز ورود زنان به ورزشگاه‌ها دستور داد

حسن روحانی در پاسخ به نامه مسعود سلطانی‌فر، وزیر ورزش و جوانان، که بازتاب اجتماعی حضور زنان در ورزشگاه برای تماشای پخش زنده مسابقات جام جهانی را «بسیار مناسب» خوانده بود نوشته است: «این حضور به نحو مناسب و با همکاری وزارت کشور ادامه یابد».

حسن روحانی در پاسخ به نامه مسعود سلطانی‌فر، وزیر ورزش و جوانان، که بازتاب اجتماعی حضور زنان در ورزشگاه برای تماشای پخش زنده مسابقات جام جهانی را «بسیار مناسب» خوانده بود نوشته است: «این حضور به نحو مناسب و با همکاری وزارت کشور ادامه یابد». به گزارش خبرگزاری ایرنا، دفتر ریاست‌جمهوری ایران و همچنین وزارت ورزش توضیحاتی درباره اجرای این دستور حسن روحانی نداده‌اند و مشخص نیست که این دستور مربوط به حضور زنان در مسابقات ورزشی است یا تنها برنامه‌هایی نظیر پخش زنده مسابقات فوتبال تیم ملی ایران را شامل می‌شود.

مساله ورود زنان به ورزشگاه‌ها ابعاد بین‌المللی دارد

همچنین در ادامه رسانه‌ای شدن این خبر، پروانه سلحشوری، رئیس فراکسیون زنان مجلس، در گفت‌وگو با خبرگزاری خانه ملت تصریح کرد: در حال حاضر مساله ورود بانوان به ورزشگاه‌ها یک مساله داخلی نیست بلکه ابعاد بین‌المللی پیدا کرده است و در بازدید جیانی اینفانتینو رئیس فیفا نیز بر حضور بانوان در ورزشگاه‌ها تاکید شد؛ بنابراین نباید اجازه داد که فوتبال ایران به چنین دلیلی تهدید و تعلیق شود. نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: رئیس فیفا در نخستین اظهار نظرش پس از حضور در ایران در رسانه‌های بین‌المللی عنوان کرد که چنانچه فوتبال ایران مساله ورود بانوان به ورزشگاه‌ها را جدی نگیرد، از ابزارهای نظارتی مانند تعلیق استفاده خواهیم کرد؛ لذا باید این مساله جدی گرفته شود.

به خاطر ورود زنان به ورزشگاه برکنار شدم

ماجرا البته ابعاد بیشتری نیز پیدا کرد و ناصر محمودی‌فرد مدیر برکنارشده ورزشگاه آزادی می‌گوید به خاطر ورود زنان به ورزشگاه حکم برکناری‌اش صادر شده است. او به خبرآنلاین گفته است: «یک بحثی بود که می‌گفتند برکناری بنده به دلیل مشکلاتی بود که در زمینه شرکت برهان مبین به میان آمد. شاید بخشی از مشکلات مربوط به آن بود چون می‌خواستند وسایل این شرکت را بیرون ببرند که بنده خواستار حکم قضایی شدم. اینها بهانه بود و مشکل اصلی به همان ورود بانوان به ورزشگاه برمی‌گشت. همه اینها در کمتر از یک ساعت اتفاق افتاد. باید متوجه می‌شدم کاری که کردم هزینه دارد. البته مجوز اصلی را شورای تامین داد.» محمودی‌فرد گفته است که از طریق رسانه‌ها از صدور حکم برکناری‌اش باخبر شده و هرگز کسی در این مورد با او صحبتی نکرده بود. در واکنش به این خبر، حسن کریمی، رئیس شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی، ادعای محمودی‌فرد را رد کرد و گفت: «علت برکناری محمودی‌فرد از مدیریت ورزشی آزادی، اختلاف نظر اجرایی و کاری درباره شرکت «برهان مبین» بود و بعد از این وی به عنوان مشاور من در خدمت شرکت توسعه و نگهداری اماکن ورزشی کشور خواهد بود.»

پخش تصاویر نامتعارف رئیس‌جمهوری کرواسی از رسانه ملی

یکی دیگر از جنجال‌های خبری از قضا مربوط به ورزش و ماجرای پخش تلویزیونی تصاویر رئیس‌جمهور زن کرواسی از تلویزیون کشور بود که واکنش عجیب روزنامه کیهان و انتقادش از فردوسی‌پور را به دنبال داشت. روزنامه کیهان با انتقاد از شیوه پخش اختتامیه جام جهانی مدعی شد که این برنامه با دستور عادل فردوسی‌پور روی آنتن رفته است. در گزارش این روزنامه آمده است؛ هنگام پخش مراسم اهدای جام جهانی از شبکه سه که طی آن «کیتاروویچ» رئیس‌جمهوری زن کرواسی به طرز نامعمولی همه مردانی را که روی صحنه می‌رفتند در آغوش کشیده و می‌بوسید (از بازیکنان تیم‌های فرانسه و کرواسی گرفته تا خود رئیس‌جمهوری فرانسه!) ابتدا مسوولان شبکه سه طبق قوانین صداوسیمای جمهوری اسلامی، از نمایش صحنه‌های فوق خودداری کردند اما پس از چند لحظه‌ای با زیر پا گذاشتن قوانین، به نمایش بقیه صحنه‌های فوق پرداخته و حتی نماهای نزدیک رفتار هنجارشکنانه و نامتعارف «کیتاروویچ» را تمام و کمال پخش کردند! اما پس از اتمام این صحنه‌ها و به سخن آمدن عادل فردوسی‌پور که به خاطر نمایش همین تصاویر، به شدت از مدیران پخش شبکه سپاسگزار و ممنون بود، معما حل و گفته شد که برخی از مدیران سیما هنگام پخش مسابقه فینال جام جهانی، مهمان ویژه ‌برنامه 2018 بوده و پشت صحنه حضور داشتند که عادل فردوسی‌پور از آنها می‌خواهد صحنه‌های اهدای جام را به هر شکل و شمایل، کامل پخش کنند و مدیران هم منفعلانه، قواعد و قوانین پخش و بالاتر از آن، باورها و اعتقادات خود و مردم را نادیده گرفته و به درخواست فردوسی‌پور تن در می‌دهند.

به فردوسی‌پور باشد، کشتی کچ زنان آمریکایی را هم پخش می‌کند

کیهان در جای دیگری از گزارش انتقادی‌اش نوشت: به نظر می‌آید اگر حضرات متولی رسانه ملی بخواهند تحت تاثیر برنامه‌سازان‌شان باشند، حتماً مسابقات شنا و کشتی کچ زنان آمریکایی را نیز پخش کرده و حتماً جناب فردوسی‌پور توصیه می‌کند که با پخش این مسابقات همه پای تلویزیون مملکت‌شان می‌نشینند و لذت برده و هیچ اتفاقی هم نخواهد افتاد! بعد از آن هم می‌توانند فیلم‌های خارجی را بدون جرح و تعدیل و با تمامی صحنه‌های غیراخلاقی و مبتذل پخش کنند که حتماً با آن صحنه‌ها هم هیچ اتفاقی نخواهد افتاد!

واکنش مطهری به پخش تصویر رئیس‌جمهور کرواسی

ماجرای فوتبال و تلویزیون و پخش تصاویر رئیس‌جمهوری کرواسی زیر باران از تلویزیون البته به اینجا ختم نشد و نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی نیز وارد گود انتقاد شد و با پخش حواشی فینال جام‌جهانی از سوی تلویزیون ایران مخالفت کرد. به گزارش جماران، علی مطهری با اشاره به نمایش در آغوش کشیدن تیم ملی کرواسی و فرانسه و داوران از سوی رئیس‌جمهور کشورشان، گفت: ایشان با یک حس مادرانه این کار را انجام داد و این آغوش، جنسی نبود، البته که پخش آن نباید انجام می‌شد. علی مطهری نایب‌رئیس مجلس شورای اسلامی که درباره اظهار نظر دیگری پیرامون بازیکنان سیاه‌پوست تیم ملی فرانسه که گفته بود، فرانسه از مهاجران و غول‌های آفریقایی استفاده کرده، مورد انتقاد واقع شده بود، تاکید کرد: تیم ملی فرانسه، برای فرانسه نیست، معتقدم این مشکل باید حل شود که افرادی از ملیت‌های دیگر در تیم ملی یک کشور شرکت می‌کنند، این کار عدالت را بر هم می‌زند.

تذکر به صداوسیما برای پخش مستند «بی‌راهه»

ماجرای مائده هژبری و پخش اعترافات او از تلویزیون به دلیل اینکه زیر سن قانونی بوده با واکنش‌های زیادی مواجه شد تا در هفته گذشته تلویزیون و مدیریت پخش برنامه‌هایش همچنان محل چالش برای رسانه‌های چپ و راست باشد. در ادامه انتقادها مصوبه شورای نظارت بر صداوسیما در خصوص پخش مستند «بی‌راهه» منتشر شد. به گزارش ایسنا به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شورای نظارت بر سازمان صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، جلسه ۴۴۹ شورای نظارت بر سازمان صداوسیما روز دوشنبه ۲۵ تیر ۹۷ به ریاست حجت‌الاسلام‌والمسلمین محسنی‌اژه‌ای و با حضور نمایندگان قوای سه‌گانه در محل دبیرخانه شورا برگزار شد و در خصوص پخش مستند بی‌راهه در سازمان صداوسیما تصمیماتی اخذ شد. در این جلسه پس از بررسی و استماع گزارش‌های واصله، مصوبات زیر در خصوص پخش مستند «بی‌راهه» به تصویب رسید: 1- جریانی فعال و هدایت‌شده از خارج از کشور وجود دارد که حرمت‌شکنی، هنجارستیزی و اباحه‌گری در فضای واقعی و مجازی را در دستور کار خود قرار داده است. شورای نظارت، سازمان صداوسیما را موظف به روشنگری و تنویر افکار عمومی نسبت به وجوه مختلف و ابعاد متنوع این پدیده می‌داند و از رویکرد این سازمان در مواجهه منطقی و حرفه‌ای با مفاسد اجتماعی سازمان‌یافته حمایت می‌کند. 2- در موضوع مستند اخیر «بی‌راهه» بررسی شورای نظارت نشان داد که پخش این برنامه بدون هماهنگی با قوه قضائیه بوده است؛ از این جهت به سازمان تذکر لازم داده می‌شود. 3- به سازمان توصیه می‌شود در پرداختن به موضوعاتی که دارای ابعاد اجتماعی، فرهنگی و قضایی است از مشاوره‌های لازم بهره‌مند شود و هماهنگی‌های لازم را با نهادهای ذی‌ربط انجام دهد.

حکم ناظم مدرسه معین صادر شد

از جمله خبرهای با ارزش خبری بالایی که رسانه‌ها منتشر کردند ماجرای صدور حکم برای ناظم مدرسه‌ای بود که به تعرض به دانش آموزان متهم شده بود. تسنیم در گزارشی نوشت: شعبه ۱۰۹۱ مجتمع قضایی ارشاد حکم ناظم مدرسه معین را صادر کرد. به گزارش خبرگزاری تسنیم، ناظم مدرسه معین که به کودک‌آزاری و تشویق به فساد و فحشا متهم است، از سوی دادگاه به حبس و شلاق محکوم شده است. هفتم خردادماه امسال بود که یکی از سایت‌های خبری، از آزار و اذیت تعدادی از دانش‌آموزان مدرسه‌ای در غرب تهران از سوی ناظم مدرسه خبر داد؛ خبری که به ‌سرعت در فضای مجازی پیچید و به دنبال آن، فیلم‌هایی از ناظم مدرسه منتشر شد.

تاکید وزیر بهداشت بر لزوم آماده بودن در برابر تحریم‌ها

حرف‌های وزیر بهداشت درباره ماجراهای تحریم و تاثیر آن بر دسترسی به داروها از جمله خبرهای جنجالی هفته گذشته بود. به گزارش ایلنا، دکتر سیدحسن هاشمی با تاکید بر لزوم آماده بودن در برابر تحریم‌ها و با بیان اینکه امروز وقت گلایه نیست وقت کار کردن است، از روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی درخواست کرد که ضمن کنترل هزینه‌ها، کارها و ساخت و سازهای غیرضرور را متوقف کنند. وزیر بهداشت در اجلاس روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور با اشاره به دستاوردهای طرح تحول نظام سلامت طی پنج سال گذشته اظهار کرد: تاکنون اقداماتی مانند راه‌اندازی شش هزار کلینیک ویژه، تربیت پزشک خانواده، تکمیل نظام شبکه بهداشت،‌ پرونده الکترونیک سلامت و پایداری منابع انجام شده است. مجلس و دولت نیز تا حدودی در این زمینه کمک کردند و شرایط مانند دو یا سه سال قبل نیست. همه این اقدامات برای استقرار نظام ارجاع انجام شده است. امیدواریم همه کمک کنند تا این امر مهم به صورت واقعی و نه نمایشی اجرا شود. نباید در این زمینه شتابزده عمل کرد. همچنین چشم و هم‌چشمی‌ها نیز نباید باعث شود نپخته و بیگدار به آب بزنیم. مهم است از ناکامی‌های گذشته درس بگیریم و نظام ارجاع را که به کنترل هزینه‌ها و مردم به‌خصوص نیازمندان کمک می‌کند، مستقر کنیم. حسن هاشمی البته پیشتر با اشاره به اینکه بعد از آبان‌ماه اوضاع ایران نگران‌کننده خواهد بود، گفت: روز مبادا همین روزهاست. موضوع تحریم‌ها جدی است و باید باور کرد که طوفان نزدیک است. باید بحران را باور کنیم تا آمادگی آن را داشته باشیم و با کسانی که می‌توانند تدبیر کنند، صحبت کنیم.

پرونده قربانیان اسیدپاشی‌های اصفهان مختومه شد!

از سوی دیگر رسانه‌ها در حالی از مختومه شدن پرونده قربانیان اسیدپاشی خبر دادند که هیچ کسی در این زمینه دستگیر نشد! وکیل مدافع قربانیان اسیدپاشی‌های اصفهان از پرداخت دیه قربانیان این حادثه از صندوق دیه بیت‌المال خبر داد و گفت: پرونده مختومه شد. حسین عباس‌علیزاده در گفت‌وگو با ایسنا گفت: موکلانم مطالبه دیه کرده بودند و دادگاه نیز با توجه به پیدا نشدن متهم یا متهمان پرونده حکم به پرداخت دیه از محل صندوق دیه بیت‌المال داد.

وی افزود: این صندوق براساس گزارش پزشکی قانونی مبنی بر جراحات وارده به موکلانم و رای دادگاه و تلاش‌های دادستان دیه را پرداخت کرده است.

عباس‌علیزاده با بیان اینکه وکیل مدافع چهار نفر از قربانیان این حادثه بوده است، گفت: البته اگر زمانی متهم یا عاملان این فاجعه شناسایی و دستگیر شوند، رسیدگی قضایی انجام خواهد شد. سال 93، چهار نفر از زنان و دختران در اصفهان مورد اسیدپاشی قرار گرفتند که یکی از آنها مرضیه ابراهیمی بود که پس از این حادثه ازدواج هم کرد. 

دراین پرونده بخوانید ...

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها