شناسه خبر : 21317 لینک کوتاه

بریده روزنامه‌ها

تحریم‌ها هزار بیمار هموفیلی را معلول کرد

به نقل از احمد قویدل، مدیرعامل کانون هموفیلی ایران، نوشت: قبل از برداشتن تحریم‌ها به صورت روزانه و جدی دچار کمبود دارو بودیم که عوارض این مشکل ایجاد معلولیت‌های مختلف برای بیماران هموفیلی بود. بیماران دچار معلولیت دست‌وپا می‌شدند و این در حالی است که امکان پیشگیری از این مساله وجود داشت ولی متاسفانه اقدامی نشد. در دولت گذشته بالغ بر هزار نفر از بیماران شدید هموفیلی دچار معلولیت‌های حرکتی مختلف شدند و محدودیت‌های مختلف حرکتی در آنها به وجود آمد. زنان دچار اختلالات انعقادی دچار خونریزی ماهیانه پردرد و پررنجی شدند. در دولت کنونی اوضاع دگرگون شد و منافع حاصل از برجام در حوزه بهداشت و درمان نمود پیدا کرد.

♦♦♦

آفتابه بازدارنده است؟

نوشت: آفتابه انداختن بر گردن متهمان و مجرمان پدیده غیرقانونی و شومی است که چند روز پیش این رخداد در حق چند متهم در شهرستان «دهلران» انجام شد. بر اساس قانون آیین دادرسی کیفری در تحقیقات مقدماتی، افشای اطلاعات متهمان از طریق بازپرس و وکلای مدافع ممنوع است و نیز انتشار اسامی مجرمان پس از صدور حکم قطعی تنها در مواردی خاص و احصا‌شده مجاز است. وقتی قانونگذار تا این میزان به حریم شخصی و آبروی متهمان و مجرمان اعتنا کرده، بی‌آبرو کردن ایشان، با وضعی ناشایست مذموم است. البته شاید به‌زعم آنها که دست به چنین اعمالی می‌زنند، آفتابه نقش بازدارندگی قضایی و اجتماعی داشته باشد! دیدن این قبیل رفتارهای غیرقانونی نه زیبنده نظام اسلامی و نه شایسته مردم ایران است.

♦♦♦

پیشنهادهای جادویی در فوتبال

نوشت: بعد از قهرمانی یک تیم تهرانی در لیگ برتر برای نخستین‌بار بحث جادوگری در فوتبال ایران مطرح شد. چند نفر از بازیکنان آن تیم ادعا می‌کردند اتفاقات خاصی در محل تمرین تیم‌شان رخ می‌داده و سرمربی از آنها درخواست‌های عجیبی داشته است. حتی پای برخی پرنده‌ها هم به تمرینات این تیم باز شده بود و تقریباً اکثر بازیکنان متوجه شدند که مربی‌شان اعتقادات خاصی دارد. از این نمونه‌ها در فوتبال ایران زیاد است که فقط برخی از آنها رسانه‌ای و به اصطلاح جادوگری نامیده می‌شود... حتی دیده شده که یک مربی سرشناس قبل از شروع بازی اطراف نیمکت آب می‌ریزد و باز هم ورد می‌خواند. برخی جادوگران هم پیشنهاد می‌دادند که ادرار همه بازیکنان با هم مخلوط شود و روی خط دروازه ریخته شود!

♦♦♦

زندگی با هویت مردگان

نوشت: مسوول دبیرخانه کمیسیون فاقدان شناسنامه و مشکوک‌التابعین شورای تامین سیستان و بلوچستان گفته است: بر اساس آمار غیررسمی ۱۰۰ تا ۱۵۰ هزار نفر غاصب شناسنامه در استان وجود دارند که با شناسنامه افراد دیگر زندگی می‌کنند. آمار رسمی غاصبان شناسنامه در سیستان و بلوچستان بر اساس اعلام ثبت‌احوال، ۶۶۲ نفر است. غاصبان شناسنامه کسانی هستند که شناسنامه افراد دیگر را با روش‌های مختلف از جمله سرقت، اجاره یا استفاده از شناسنامه فرد مرده غصب کرده باشند. بازار خریدوفروش شناسنامه افراد متوفی یا در برخی موارد افراد زنده در استان سیستان و بلوچستان داغ است. بسیاری از افراد نیازمند حاشیه شهر اقدام به فروش شناسنامه مردگان خود می‌کنند.

 

دراین پرونده بخوانید ...

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها