تاریخ انتشار:
اعضای هیات نمایندگان اتاق تهران به آمریکا دعوت شدند
در بسته یک اتاق
مهرماه سال گذشته و همزمان با نخستین سفر روحانی به نیویورک بود که زمزمههایی مبنی بر تشکیل نخستین اتاق بازرگانی ایران و آمریکا که راهبریکننده سیاستهای اقتصادی دو کشور باشد، شنیده شد.
مهرماه سال گذشته و همزمان با نخستین سفر روحانی به نیویورک بود که زمزمههایی مبنی بر تشکیل نخستین اتاق بازرگانی ایران و آمریکا که راهبریکننده سیاستهای اقتصادی دو کشور باشد، شنیده شد. اینطور عنوان میشد که فردی به نام اکرام منافزاده در ملاقات با محمد نهاوندیان ضمن معرفی خود به عنوان یکی از بزرگترین بازرگانان آمریکایی ایرانیتبار اینطور عنوان میکند که میتواند اتاق بازرگانی ایران و آمریکا را در ایالات متحده تاسیس و مناسبات اقتصادی و بازرگانی دو کشور را ترمیم کند. او همچنین با طرح این ادعا که ارتباط گستردهای با نمایندگان مجلس آمریکا دارد از رئیس دفتر رئیسجمهور دعوت میکند تا ریاست و عضویت در هیات مدیره این اتاق را بپذیرد. دعوتی که هیچگاه واکنش مثبت نهاوندیان را به همراه نداشت.
تشکیک در یک دعوت
حالا با گذشت بیش از یک سال از تشکیل این اتاق یکطرفه، نامههایی با تمبر آمریکایی و لوگوی «اتاق بازرگانی ایران و آمریکا» برای اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران ارسال شده و از آنها برای عضویت در این NGO دعوت به عمل آمده است. سایت خبری اقتصادنیوز با پردهبرداری از ارسال این نامهها نوشت: نامههای مورد اشاره بیش از دو ماه پیش برای تمامی اعضای هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران ارسال شده است اما به لحاظ مباحث سیاسی و امنیتی هیچیک از اعضا تمایلی به افشای مندرجات آن نداشتهاند. حمیدرضا صالحی یکی از اعضای هیات نمایندگان اتاق تهران که نامه مذکور را دریافت کرده است، میگوید: این نامهها از طرف یک NGO تازهتاسیس در آمریکا برای تمامی فعالان اقتصادی و تمامی کسانی که دستکم یکبار با آمریکاییها به مراوده تجاری و بازرگانی پرداختهاند، فرستاده شده است. او میافزاید: NGO مورد اشاره به دنبال تشکیل یک بانک اطلاعاتی از نام، حوزه فعالیت و تخصص افراد و بازرگانانی است که به مراودات اقتصادی با آمریکاییها میپرداختند اما بعد از اعمال تحریمها از این امکان محروم شدند. این عضو هیات نمایندگان اتاق تهران با طرح این موضوع که
تجار آمریکایی بر آن هستند تا پس از توافق ایران و 1+5 بتوانند به سرعت با ایران وارد معامله شوند، متذکر میشود: فعالان اقتصادی آمریکا و اعضای این اتاق لابی بسیار قوی در کنگره این کشور دارند و با ابراز امیدواری نسبت به لغو تمامی اشکال تحریمها برای ازسرگیری رابطه با ایران تلاش میکنند؛ به نظر میرسد احتمال دستیابی به توافق جامع هستهای بسیار قوی باشد که آمریکاییها با اطمینان خاطر نسبت به این موضوع برای رابطه با ایران وارد عمل شدهاند، اقدامی که بسیار محتمل است.
بانی تعامل اقتصادی ایران و آمریکا
Iran America Chamber of Commerce یا اتاق بازرگانی آمریکا و ایران که توسط اکرام منافزاده در ایالت مریلند آمریکا تاسیس شده است یک شرکت کاملاً خصوصی (سهامی خاص) است و هیچیک از بازرگانان ایرانی یا آمریکایی در تاسیس آن مشارکت و دخالتی نداشتهاند. این شرکت خصوصی امیدوار است پس از توافق نهایی هستهای بتواند در مناسبات اقتصادی دو کشور دستی داشته باشد و از فرصت مهیاشده پس از آن سود برد هرچند که با توجه به درهمتنیدگی تحریمهای هستهای ایران با موضوعاتی چون حقوق بشر، نقش ایران در منطقه یا مباحثی چون روند صلح خاورمیانه به نظر میرسد این تلاش در آینده نزدیک شدنی نباشد. علاوه بر این نمایندگان جدید آمریکا عمدتاً از جنس جمهوریخواهان جنگطلبی هستند که از همین حالا در برابر حسن نیت ایرانیها در بهبود مناسبات با جهان شمشیر بستهاند.
دیدگاه تان را بنویسید