تاریخ انتشار:
نوبت بحثفیلترینگ در شورای عالی فضای مجازی کی میرسد؟
شورای فضای مجازی پنج ماه بعد
«موضوع ساماندهی پیامکهای انبوه و خدمات ارزش افزوده پیامکی مطرح و پس از بحثو بررسی، ضرورت توجه و پرداختن به آن مورد تایید همه اعضا قرار گرفت». بر اساس این گزارش رسمی، حتی درباره همین موضوع هم «پس از طرح کلیاتی در مورد جوانب مختلف این موضوع، ادامه مذاکرات در مورد این دستور، به جلسه بعدی شورا موکول شد».
تشکیل جلسه شورای عالی فضای مجازی بعد از پنجماه وقفه، میتوانست خبر خوبی برای کسانی باشد که حرفهای دو ماه قبل حسن روحانی درباره اینترنت را جدی گرفته بودند. رئیسجمهور شهریورماه در نشست مطبوعاتی خود از سرعت پایین اینترنت انتقاد کرده و گفته بود «اگر بخواهیم مقالهای دانلود کنیم باید ساعتها بنشینیم و گاهی آدم پای اینترنت خوابش میبرد!» روحانی همانجا اضافه کرده بود که «افزودن پهنای باند اینترنت» برنامه دولت است و تصمیمات برای توسعه سرعت و کیفیت اینترنت در شورای عالی مجازی گرفته میشود. اما وقتی هفته قبل جلسه این شورا با حضور او و روسای دو قوه دیگر تشکیل شد، باز هم نوبت به اینترنت نرسید. بر اساس خبری که سایت ریاستجمهوری منتشر کرد، در جلسه شورای عالی فضای مجازی «موضوع ساماندهی پیامکهای انبوه و خدمات ارزش افزوده پیامکی مطرح و پس از بحث و بررسی، ضرورت توجه و پرداختن به آن مورد تایید همه اعضا قرار گرفت». بر اساس این گزارش رسمی، حتی درباره همین موضوع هم «پس از طرح کلیاتی در مورد جوانب مختلف این موضوع، ادامه مذاکرات در مورد این دستور، به جلسه بعدی شورا موکول شد».
جلسهای که معلوم نیست چند ماه بعد برگزار شود و تازه اگر هم برگزار شود، مشخص نیست بحث بر سر پیامکهای انبوه و موضوعات مشابه چه زمانی تمام میشود تا این شورا فرصت پیدا کند به مشکلات عینیتری همچون فیلترینگ اینترنت و شبکههای اجتماعی موبایلی یا مسائل مرتبط با نسل سوم موبایل بپردازد. رئیسجمهور البته مشغله بسیاری دارد، اما نباید فوریت موضوعاتی چون فیلترینگ نرمافزارهای ارتباطی موبایلی را -که همین دو ماه قبل باعث اولتیماتوم قوه قضائیه به وزارت ارتباطات شده بود- فراموش کرد. به ویژه از آن جهت که تجربههای قبلی نشان داده است نهادهای ذیربط برای اقدام در زمینه فیلترینگ اینگونه نرمافزارها چندان منتظر تصمیمگیری دولت نمیمانند. نامه هشدارآمیز غلامحسین محسنیاژهای در شهریورماه را به یاد آورید که از «وظایف ذاتی قوه قضائیه» در این زمینه یاد و تاکید کرده بود در صورت بیعملی وزارت ارتباطات «نسبت به مسدودسازی شبکههای اجتماعی دارای محتوای مجرمانه اقدام مقتضی به عمل آورده و با متخلفان از دستورات قضایی در هر ردهای طبق قانون برخورد خواهد کرد».
دیدگاه تان را بنویسید