تاریخ انتشار:
بریده روزنامهها
اولویت برنامه های کوتاهمدت
نوشت: در شرایطی که دولت خود را آماده تدوین برنامه ششم توسعه میکند، بسیاری از صاحبنظران، الگوی برنامهریزی در ایران را از اساس زیر سوال میبرند و بر این باورند که برنامههای بلندمدت توسعه نیاز شرایط کنونی کشور نیست. این صاحبنظران با اشاره به «بسته خروج غیرتورمی از رکود» که اخیراً از سوی دولت ارائه و آماده اجرا شد - و برنامهای کوتاهمدت به شمار میرود- اضافه میکنند در شرایطی که مشکلات اصلی اقتصاد کشور تورم و نرخ بیکاری بالا و همزمان رشد اقتصادی پایین است، باید با تدوین برنامههای کوتاهمدت این معضلات را برطرف کرد و سپس به تدوین برنامههای بلندمدت پرداخت.
پایان وام با عقود مبادلهای؟
نوشت: وقتی شورای پول و اعتبار نرخ تسهیلات و سود سپردهها را تعیین تکلیف نهایی کرد، سقف سپرده یکساله بانکها 22 درصد، سقف تسهیلات عقود مبادلهای 22 درصد و کف تسهیلات عقود مشارکتی 21 درصد اعلام شد. کارشناسان بانکی پیشبینی میکنند، اولین تاثیر این مصوبه این است که بانکها تسهیلات عقود مبادلهای (که شامل وامهای خرد چندمیلیونی میشود؛ مانند وام خودرو، وام خرید کالا و تسهیلات تعمیر مسکن) را قطع کرده و تنها در قالب عقود مشارکتی به مشتریان وام پرداخت میکنند. تنها مدت کوتاهی پس از مصوبه شورای پول و اعتبار، بانکها پرداخت تسهیلات عقود مبادلهای را متوقف کردند.
خبرهای بد آبی
نوشت: در تاریخ هزارانساله ایران و حتی در دورههای خشکسالی، این سرزمین هیچگاه تا بدین اندازه دچار کمآبی نبوده است. خبر بدی که در تاریخ کشور سابقه نداشته این است که برداشت از منابع زیرزمینی به ذخایر استاتیک رسیده است. این مانند آن است که کشوری به حدی فقیر شود که گنجینههای ملی و پشتوانههای پولیاش را بفروشد. یک خبر بسیار بد دیگر نیز این است که همزمان با تغییرات آب و هوایی در جهان، کشور ایران به سرعت در حال تبدیل شدن به یک منطقه گرم و خشک است و متوسط بارندگی از میزان کنونی هم کمتر خواهد شد... اوضاع واقعاً وحشتناک است؛ نه تعارفی در کار است و نه مبالغهای.
دولت بی«مکتب»
نوشت: با توجه به اینکه از ابتدای فعالیت دولت یازدهم و حتی قبل از آن، صحبتهای زیادی از مکتب و مدل اقتصادی دولت میشد، اما این موضوع همچنان با اما و اگرهایی روبهرو است، چرا که بنا به اعتقاد برخی از صاحبنظران، تاکنون از الگوی خاصی در مدل اقتصادی دولت حرفی به میان نیامده است. شاپور محمدی، معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی نیز در گفتوگو با فرهیختگان عنوان میکند که دولت از الگوی خاصی پیروی نمیکند و به دنبال مکتب خاصی نیست. او همچنین تاکید میکند که مدل اقتصادی دولت مبتنی بر اصول اقتصادی است و دولت از واقعیتهای اقتصادی تبعیت میکند.
دیدگاه تان را بنویسید