تاریخ انتشار:
اینفوگرافی
تکاپوی رونق
آیا بازارمسکن میل به افزایش قیمت دارد؟
یکشنبه شب گذشته سمیه مردانه و سیاوش محمدپور از واحد مطالعات بازار دنیای اقتصاد به برنامه پایش رفتند و در یک جمعبندی از مطالعات صورتگرفته خود، به پیشبینی وضعیت بازار مسکن در آینده پرداختند. علاوه بر اشتباه استراتژیک سازندگان مسکن و تبعیت این بازار از دورههای رکود و رونق، شاید بحثتغییر انتظارات و میزان تاثیرپذیری بازار مسکن از مذاکرات ایران و قدرتهای بزرگ نیز جالب توجه بود.
یکشنبه شب گذشته سمیه مردانه و سیاوش محمدپور از واحد مطالعات بازار دنیای اقتصاد به برنامه پایش رفتند و در یک جمعبندی از مطالعات صورتگرفته خود، به پیشبینی وضعیت بازار مسکن در آینده پرداختند. علاوه بر اشتباه استراتژیک سازندگان مسکن و تبعیت این بازار از دورههای رکود و رونق، شاید بحث تغییر انتظارات و میزان تاثیرپذیری بازار مسکن از مذاکرات ایران و قدرتهای بزرگ نیز جالب توجه بود. از نظر مدیر و کارشناس واحد مطالعات بازار دنیای اقتصاد، بازار مسکن همیشه از خود یک رفتار چرخهای نشان میدهد که دارای چهار مرحله است. این چهار مرحله شامل بهبود، رونق، مازاد عرضه و تقاضا و رکود است که هماکنون در مرحله رکود قرار داریم و زمانی که شوک افزایش تقاضا به بازار وارد میشود تعداد خانههای خالی کاهش و قیمت مسکن افزایش پیدا میکند. بنابراین با افزایش قیمت مسکن افراد شروع به ساخت و ساز میکنند و این باعث میشود عرضه مسکن افزایش پیدا کند، بعد از اینکه عرضه جدید شروع شد قیمتها افت میکند و به پایینترین حد خود میرسد تا جایی که وارد فاز رکود میشویم. طول دوره رونق و رکود در اقتصاد ایران از نظر کارشناسان این واحد مطالعاتی به
طور متوسط دو و نیم فصل است و دوره رکود از تابستان 92 شروع شده و به احتمال زیاد، تا پایان سال 94 به پایان خواهد رسید، هرچند این رونق حاصلشده، چندان چشمگیر نیست. این کارشناسان از احتمال ثبات قیمت مسکن تا پایان سال 94 یا افزایش آن کمتر از نرخ تورم نیز خبر دادند و تصریح کردند: مواقعی که رشد قیمت حقیقی یک مترمربع واحد مسکونی مثبت است، دوره رونق شروع میشود و نرخ اجارهبها هم در این فاصله رشد مثبت دارد. بر همین اساس در سال 94 و سال بعد از آن افزایش شدید قیمت مسکن نخواهیم داشت. تحلیل این عضو مجموعه رسانهای دنیای اقتصاد اشتباهات سازندگان مسکن در ایران را نیز در بر گرفت. اشتباهی که به عقیده سمیه مردانه، به هزینه-فایده نکردن برخی از سازندگان مسکن برمیگردد.
دیدگاه تان را بنویسید