بویینگ با تعویض باتریهای ۷۸۷، پروازها را از سر میگیرد
باتریهای جدید بر روی هواپیماهای قدیمی
اداره هوانوردی ایالات متحده اعلام کرد هواپیماهای بویینگ ۷۸۷، بعد از نصب سیستم جدید باتری، پروازهای خود را از سر میگیرند.
اداره هوانوردی ایالات متحده اعلام کرد هواپیماهای بویینگ 787، بعد از نصب سیستم جدید باتری، پروازهای خود را از سر میگیرند. این سازمان اعلام کرد امنیت باتریهای جدید نصبشده بر روی هواپیماها را تایید میکند؛ اگرچه علت اصلی آتش گرفتن باتریها هرگز معلوم نشد. تمام هواپیماهای 787 تولید شده توسط شرکت بویینگ در ژانویه به دنبال بروز دو مورد نقص فنی و آتش گرفتن باتریهای هواپیما، از رده پرواز خارج شدند. اولین حادثه در 7 ژانویه اتفاق افتاد که طی آن باتری یک دستگاه بویینگ 787 متعلق به خطوط هوایی ژاپن در فرودگاه بینالمللی لوگان بوستون آتش گرفت. 9 روز بعد، یک فروند هواپیمای 787 خطوط هوایی آل نیپون بعد از گرم شدن بیش از اندازه و دود کردن باتریها، مجبور شد در فرودگاهی در ژاپن فرود اضطراری داشته باشد. پس از بروز این دو حادثه، کلیه هواپیماهای 787 از پرواز منع شدند تا بالاخره در اواسط آوریل مهندسان این شرکت اعلام کردند راهحل مشکل را یافتهاند. باتریهای جدید در محفظهای استیل قرار میگیرند و با لولهای به صورت مستقیم به خارج از هواپیما اتصال دارند که این امر مانع از داغ شدن بیش از حد آنها میشود. شرکت بویینگ بسیار مشتاق
است تا پرواز این هواپیماها مجدداً برقرار شود و از این رو بیش از 300 مهندس در قالب 10 تیم به سراسر جهان اعزام کرده تا فرآیند تعویض باتریها هر چه سریعتر انجام شود. بنا به اظهارات مهندسان این شرکت نصب و راهاندازی باتریهای هر هواپیما حدود پنج روز زمان لازم دارد. FAA ماه پیش اجازه تست مجدد 787 را صادر کرد با این شرط که عایقی بین هر هشت سلول باتریها تعبیه شود تا در صورت گرم شدن از اتصال سلولها و آتش گرفتن باتری جلوگیری شود. همچنین بویینگ موظف شد علاوه بر برقراری ارتباط باتری با فضای بیرون هواپیما، محفظه عایقی را در اطراف هر باتری تعبیه کند تا در صورت آتش گرفتن احتمالی از سرایت آن به سایر بخشهای هواپیما جلوگیری شود. البته الزامات FAA شامل شش هواپیمایی میشود که در خطوط هوایی ایالات متحده پرواز دارند و در مورد هواپیماهایی که به کشورهای دیگر فروخته شده است بویینگ موظف است تامینکننده انتظارات و تضمینهای سازمانهای مسوول آن کشورها باشد، الزاماتی که اگر سختگیرانهتر ازFAA نباشند مسلماً سهلگیرانهتر نخواهند بود. اولین پرواز داخلی ایالات متحده توسط هواپیمایی یونایتد (تنها خریدار 787 در بین خطوط هوایی آمریکا)
برای 31 می برنامهریزی شده و اولین پرواز خارجی نیز در 10 ژوئن انجام خواهد شد. البته سخنگوی خطوط هوایی یونایتد اعلام کرد انجام پرواز خارجی 787 در 10 ژوئن به موفقیت تست هواپیما در پرواز داخلی بستگی خواهد داشت. همچنین خط هوایی لهستان اعلام کرد قصد از سرگیری پروازهای خود را دارد اما برای انجام این کار نیاز به تایید آژانس امنیت پرواز اتحادیه اروپا دارد و امیدوار است بتواند این تاییدیه را حداکثر تا آخر آوریل دریافت کند. بویینگ 840 سفارش برای مدل 787 خود دریافت کرده بود که البته وقوع این حادثه تحویلها را به تاخیر انداخت اما شرکت همچنان امیدوار است تا پایان سال بتواند 60 هواپیما را پس از نصب باتریهای جدید به مشتریان تحویل دهد. سخنگوی شرکت اظهار داشته بهرغم زمان زیادی که برای رفع مشکل صرف شد ما از برنامه عقب نیستیم و به تعهدات خود پایبند خواهیم ماند. ماه آینده ماه سرنوشتسازی برای این تولید جدید بویینگ خواهد بود.
دیدگاه تان را بنویسید