شناسه خبر : 674 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

آزمون ربیعی در «حوادثکار» و «اتفاقات یارانه‌ای»

دفاعیاتی که جواب داد

علی ربیعی سه‌شنبه اخیر به مجلس رفت تا به سوال‌های حسین طلا، نماینده مجلس درباره حوادثناشی از کار به خصوص چند حادثه اخیر در معادن و همچنین نحوه تعاملش با تشکل‌های کارگری پاسخ دهد.

هفته پایانی اردیبهشت‌ماه امسال هفته متفاوتی برای وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بود. از سویی پاسخ دادن به منتقدان در مجلس و از سوی دیگر پاسخگویی به معترضان حذف یارانه. در اولین موضوع پرونده مختومه شد و در دومی همچنان پرونده مفتوح مانده است. علی ربیعی سه‌شنبه اخیر به مجلس رفت تا به سوال‌های حسین طلا، نماینده مجلس درباره حوادث ناشی از کار به خصوص چند حادثه اخیر در معادن و همچنین نحوه تعاملش با تشکل‌های کارگری پاسخ دهد. در مورد حوادث ناشی از کار او یکسری آمار ارائه داد و یکسری دیگر حسین طلا که در نهایت طلا در مورد این تفاوت آمارها گفت: «دلیل این تناقض آماری می‌تواند زنگ هشداری برای بازار کار غیررسمی باشد که به دلیل تحت پوشش نبودن بیمه تامین اجتماعی در گزارش‌های آماری بازرسان وزارت کار گنجانده نمی‌شود و طبعاً در بازرسی‌ها کمتر مورد نظارت قرار می‌گیرد.» سپس این نماینده مجلس، از کمبود تعداد بازرسان کار نسبت به تعداد بیمه‌شدگان انتقاد کرد که این موضوع مورد پذیرش علی ربیعی هم بود. او نیز عنوان کرد: «با 800 بازرس کار که در اختیار داریم هر شش سال یک بار می‌توانیم از کارگاه‌ها بازرسی کنیم.» سپس ربیعی برای حل این مساله بازرسی‌های اثربخش و تجهیز کردن واحدها از طریق اعطای تسهیلات را پیشنهاد و این‌گونه تعهد داد: «اولویت اول بنده کاهش حوادث ناشی از کار است. بر اساس تعهد اخلاقی و دینی بر خود واجب می‌دانم که ایمنی کردن معادن را همچنان دنبال کنم.» به هر ترتیب با این تعهد ربیعی، پرونده سوال از او حداقل در مقطع فعلی مختومه شد و او توانست نماینده‌های مجلس را قانع کند.
اما پرونده دیگر مربوط به یارانه بود. با پرداخت یارانه اردیبهشت‌ماه تعدادی از حذف‌شده‌ها مشخص شدند و اعتراض‌ها آغاز شد. اعتراضی که دو واکنش وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی را در پی داشت. او ابتدا پذیرفت که ممکن است اشتباهی صورت گرفته باشد و گفت: «طرح حذف یارانه‌ها تا مدتی آزمایشی خواهد بود که ضعف‌های آن شناسایی شود، به همین دلیل از اقشار سطح بالای جامعه شروع کرده‌ایم که در این مسیر با خطاهای کوچک و ناچیزی روبه‌رو شدیم.» به همین دلیل دومین واکنش این بود که اعلام شد: «حذف‌شدگان از دریافت یارانه نقدی در صورت اعتراض می‌توانند از پنجم خردادماه به مدت یک ماه درخواست اعتراض خود را ثبت کنند.» و در عین حال ربیعی وعده داد که همزمان با حذف یارانه شش میلیون نفر، میزان یارانه نقدی دهک‌های کم‌درآمد زیاد شود. وعده‌ای که از نگاه برخی بیان آن شاید باید با تامل بیشتری همراه می‌شد، چرا که در مقطع فعلی به نظر می‌رسد هدف دولت از حذف یارانه شش میلیون نفر حل مساله کسری بودجه است که آن وقت با افزایش مبلغ یارانه شاید دوباره این مساله پابرجا باشد.

دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها