تاریخ انتشار:
جامعه ایرانی در هفتهای که گذشت
چرا قافیه را به سلطان سلیمان و ارمیا باختهایم؟
یک میلیون و ۲۵۰ هزار دانشآموز در کلاسهای ناایمن
در چند سال گذشته به ویژه پس از افزایش کیفیت فنیوحرفهای شبکههای ماهوارهای آن سوی آبها، بسیاری از خانوادههای ایرانی بخشی از وقت خود را به تماشای برنامههای این رسانهها اختصاص دادهاند
۵۰ هزار کلاس ناایمن
در حالی که هنوز خاطره تلخ آتشسوزی کلاس دانشآموزان شینآبادی در یادها تازه است، این روزها اخباری منتشر میشود که نشان از آن دارد که بسیاری از خانوادههای ایرانی باید نسبت به سرنوشت فرزندان خود در کلاسهای درس نگران باشند. در هفته گذشته رسانهها از ناایمن بودن بیش از ۵۰ هزار کلاس درس در کشور خبر دادند. اگر تعداد دانشآموزان در هرکلاس را ۲۵ نفر در نظر بگیریم، باید نگران جان و سرنوشت بیش از یک میلیون و 250 هزار کودکی باشیم که قرار است در این کلاسهای ناایمن رشد کنند و به آیندهسازان این ملک بدل شوند. به گزارش روزنامه خراسان مرتضی رئیسی معاون عمرانی وزیر آموزش و پرورش در این باره میگوید: «... با وجود ۵۰ هزار کلاس درس فرسوده و ناایمن در مقابل زلزله و نیاز به دو هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان بودجه برای تخریب و نوسازی فضاهای آموزشی ناایمن در کشور، نهتنها ۶۸ درصد از بودجه عمرانی آموزش و پرورش در سال گذشته تخصیص نیافت بلکه با کاهش ۱۶درصدی بودجه عمرانی آموزش و پرورش در لایحه بودجه 1392 روند نوسازی مدارس با مشکل مواجه میشود... عمده فضاهای آموزشی تخریبی در بافتهای فرسوده کلانشهرهای تهران، مشهد، اصفهان، شیراز، تبریز و ارومیه واقع شده است و ساخت آنها به ۳۰ تا ۵۰ سال قبل بازمیگردد... از دیگر مشکلات آموزش و پرورش وجود ۱۵۰ هزار کلاس درس با سیستم گرمایشی غیراستاندارد است که عمدتاً در مناطق روستایی و سردسیر واقع شده است.» این مقام مسوول بودجه مورد نیاز برای استانداردسازی سیستم گرمایشی کلاسهای فاقد سیستم گرمایشی مرکزی را هزار میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: «با توجه به افزایش ۱۹ میلیارد تومانی بودجه وزارت آموزش و پرورش در بحث استانداردسازی سیستمهای گرمایشی مدارس در لایحه بودجه 1392، روند استانداردسازی سیستمهای گرمایشی مدارس چندین سال طول خواهد کشید. بودجه استانداردسازی سیستمهای گرمایشی مدارس از ۳۰ میلیارد تومان در سال گذشته به ۴۹ میلیارد تومان در لایحه بودجه 1392 افزایش یافته است.»
افزایش تعرفههای هتلینگ بیمارستانها
طی یک سال گذشته هر روز از حوزه درمان اخباری منتشر میشود که بیش از همه تن بیماران و خانوادههای آنان را به لرزه میاندازد. هفته پیش خبر از افزایش دوبرابری قیمت دارو بود و این هفته خبر میرسد که بیمارستانها با وجود افزایش سرسامآور تعرفه خدمات خود مجدداً خواهان افزایش بهای این خدمات هستند. تهران امروز در این باره مینویسد: «... افزایــش سهبرابری هزینههای آزمایشگاهی که چندی پیش از سوی رئیس یازدهمین کنگره کشوری ارتقای کیفیت خدمات آزمایشگاهی تشخیصی پزشکی ایران عنوان شد، شاید یکی از شفافترین اظهارنظرها درباره افزایش هزینههای درمانی در کشور باشد؛ افزایشی که بار اقتصادی ناشی از آن به طور مستقیم بر دوش بیماران و خانوادههای آنها تحمیل میشود. به گفته بهزاد پوپک در حال حاضر مردم بالغ بر ۷۰ درصد هزینههای درمانی و آزمایشی را از جیب میپردازند و نقش بیمهها در این زمینه کمرنگ است؛ از این رو با اجرای تعرفههای جدید مردم باید 90درصد هزینههای درمانی را از جیب خود بپردازند. در حالی افزایش تعرفههای بهداشت و درمان در روزهای پایانی سال گذشته اعلام شد که در همان زمان نعمتالله منوچهری از ناظران مجلس در شورای عالی بیمه گفته بود دولت تمام بودجه بخش سلامت را پرداخت نکرده است. نتیجه همه این اظهارنظرها به سخنان نایب رئیس کمیسیون بهداشتودرمان مجلس شورای اسلامی گره میخورد که میگوید: متاسفانه در طول یک سال گذشته تعرفه بخشهای مختلف بیمارستانی افزایش نگرانکنندهای پیدا کرده است؛ به طوریکه در حوزه هتلینگ تعرفههای بیمارستانهای دولتی حدود ۵۳ درصد و مراکز درمانی خصوصی حدود ۷۰ درصد افزایش یافته است. حسن تامینیلیچایی حتی فراتر رفته و گفته است که در حال حاضر درمان کوچکترین بیماریها برای مردم رنجآور و مشکل شده است؛ زیرا وقتی یک نفر دچار بیماری به نسبت سختی میشود باید برای پرداخت هزینههای بیمارستان تمام زندگی خود را بفروشد. این موضوع موجب افزایش تعداد خانوادههای زیر خط فقر میشود.
به نظر میرسد اخبار بد حوزه درمان پایانی ندارد. از قرار معلوم محصولات درمانی وارداتی از نظر کیفیت نیز با مشکلات عدیدهای مواجه هستند. تهران امروز در هفته گذشته در گزارشی به یکی از این موارد پرداخته است. بنا به گزارش این روزنامه اعتراضهای بیماران تالاسمی به عدم کیفیت کیسههای وارداتی خون باعث شد تا مسوولان سه هزار کیسه خون را جمعآوری کنند. اما واکنش مسوولان به همان روال سابق، تکذیب بیکیفیت بودن کیسه و پاک کردن صورت مساله است. محمد فرانوش، معاون فنی و فناوریهای نوین سازمان انتقال خون، در حالی که کیسههای خون برای بیماران مشکل ایجاد کرده میگوید: این محصول در دورهای هشت تا ۱۰روزه در آزمایشگاه کنترل کیفی سازمان انتقال خون مورد بررسی قرار میگیرد. اگر کیسههای وارداتی خون کیفیت دارد، پس چرا جمعآوری شده است؟ آیا با این وجود میتوان به آزمایشگاههای کنترل کیفی سازمان انتقال خون اعتماد کرد؟ در این اوضاع باید دست به درگاه الهی بلند کرد و از ذات باری خواست که از میان مصیبتها و عذابهای الهی بیماری را به سوی ما نفرست چون به احتمال زیاد این عذاب مانند قرون گذشته تنها دامنگیر ما نمیشود بلکه مانند سونامی ممکن است تمام خانوادهمان را ریشهکن کند.
دیدگاه تان را بنویسید