شناسه خبر : 5774 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

دلایل افزایش مهاجرت ایرانیان به استرالیا در گفت و گو با مهدی ‌کوچک‌زاده

رعایت حقوق بشر را به سفیرگوشزد کردم

گروه دوستی - پارلمانی ایران و استرالیا چندی است که در مجلس نهم تشکیل شده است و وظیفه آن بررسی راه‌های بهبود مناسبات دو کشور است که در این رابطه با مهدی کوچک زاده رئیس این گروه دوستی‌ - پارلمانی در رابطه با چند و چون ارتقای مناسبات تهران - کانبرا به گفت و گو نشسته‌ایم.

گروه دوستی- پارلمانی ایران و استرالیا چندی است که در مجلس نهم تشکیل شده است و وظیفه آن بررسی راه‌های بهبود مناسبات دو کشور است که در این رابطه با مهدی کوچک زاده رئیس این گروه دوستی‌- پارلمانی در رابطه با چند و چون ارتقای مناسبات تهران - کانبرا به گفت و گو نشسته‌ایم.
آقای کوچک‌زاده شما رئیس گروه دوستی ایران و استرالیای مجلس هستید. با توجه به کاهش روابط سیاسی و اقتصادی دو کشور چه بحث‌هایی در این گروه دوستی مطرح می‌شود؟
گروه دوستی ایران- استرالیای مجلس، گروهی است متشکل از 13نفر از نمایندگان که از سوی طرف ایرانی تشکیل شده است. البته مشابه این گروه دوستی- ‌پارلمانی در طرف استرالیایی نیز وجود دارد، اما ما هنوز دیداری با آنها نداشته‌ایم.

شما اشاره کردید که این گروه دوستی از طرف نماینده ایران یعنی پارلمان ایران تشکیل شده، می‌خواهم بپرسم که با توجه به یک‌طرفه بودن این گروه، چه موضوعاتی در آن مطرح می‌شود؟
خیر، یک‌طرفه نیست. من نگفتم که یک‌طرفه است. گروه‌های دوستی پارلمانی در مواردی تشکیل می‌شود که در کشور مقابل هم چنین گروهی تشکیل شود یا تمایل به تشکیل آن وجود داشته باشد. ما گروه دوستی پارلمانی ایران - استرالیا را در ایران داریم و در استرالیا هم تا جایی که من اطلاع دارم در گذشته گروه دوستی-پارلمانی ایران وجود داشته است. اما ما از زمان تشکیل مجلس جدید جلسه و یا دیداری با آنها نداشتیم، تماسی نگرفته‌ایم. نه ما به استرالیا رفتیم و نه آنها به ایران آمده‌اند. فقط بنده یک دیدار با سفیر استرالیا که به تازگی به ایران آمده است داشته‌ام که در این دیدار مباحثی را درباره مهاجرت غیرقانونی ایرانی‌ها به استرالیا مطرح کردیم و از دلایل درخواست‌های پناهندگی آنها سخن گفتیم.

هفته‌نامه «تجارت فردا» در قالب پرونده‌ای به بررسی روابط ایران و استرالیا می‌پردازد که یکی از این موارد همین بحث مهاجرت‌های غیرقانونی به استرالیاست. آیا جنابعالی در دیدار با سفیر استرالیا از امکان اجرای طرحی برای توقف مهاجرت‌های غیرقانونی به استرالیا صحبت کردید؟
بنده از سفیر استرالیا خواستم که بر اساس موازین بین‌المللی و حقوق بشری با مهاجران غیرقانونی ایران رفتار کند. به خاطر می‌آورم که به این دیپلمات استرالیایی گفتم ایران به‌رغم مشکلات متعددی که دارد پذیرای دو تا سه میلیون پناهنده افغان است که از هر نوع امکاناتی که بخواهند، برخوردارند. ما از سفیر استرالیا خواستیم که با الگو‌برداری از روند برخورد ایران با افاغنه با مهاجران ایران برخورد کند. اگر رفتار ما با پناهندگان افغان برای آنها الگو نیست حداقل بر اساس منشور حقوق بشر، حقوق پناهندگان ایرانی را رعایت کنند .
سفیر استرالیا هم گفت تعداد پناهندگان ایرانی کشور استرالیا در یک سال اخیر به میزان قابل توجهی افزایش پیدا کرده است که بخشی از آن به جهت شرایط اقتصادی ایران است اما من تحریم‌های یکجانبه کشورهای غربی را تاثیرگذار دانستم. به «پال فولی» گفتم مشکلات مردم ایران ناشی از اجرای تحریم‌هایی است که شما در همکاری با آمریکا به آن عمل می‌کنید. دقیقاً روشن است که اگر شما با آنها همکاری نکنید و به مردم ایران فشار نیاورید همین عده معدود هم از ایران خارج نمی‌شوند.
فشارهای بین‌المللی که شما به مردم ایران وارد می‌کنید یکسری تبعات برای مردم ایران و تبعاتی دیگر برای شما دارد. همین پناهنده‌های غیرقانونی ناشی از تصمیمات اشتباه شماست. این نکته را نیز یادآوری کردم که اکثریت قریب به اتفاق این افراد هیچ‌کدام پناهنده سیاسی نیستند، یعنی هیچ‌کدام به لحاظ سیاسی با دولت جمهوری اسلامی ایران مشکلی ندارند. آنها به صورت قانونی از ایران خارج می‌شوند و با پاسپورت به اندونزی می‌روند و از آنجا تصمیم می‌گیرند به استرالیا سفر کنند اما چون مجوز قانونی ندارند به صورت قاچاقی مهاجرت می‌کنند. موارد مورد اشاره بحث‌هایی بود که با سفیر استرالیا مطرح کردیم و از او خواستیم تا آنها را به مقامات بالاتر خود منتقل کند.

سفیر استرالیا در پاسخ به سوال شما چه جوابی داد؟
توضیحات او قابل ذکر نیست.

مطمئناً روابط ایران و استرالیا محدود به موضوع مهاجرت نمی‌شود. مباحث اقتصادی نیز از جمله موارد قابل ذکر است. بر اساس اطلاعات موجود مناسبات اقتصادی دو کشور طی سال‌های اخیر به نصف کاهش پیدا کرده است. جنابعالی دلیل این امر را ناشی از چه موضوعی می‌دانید؟ آیا تنها به جهت اعمال تحریم‌ها بوده است؟
به نظرم این مشکلی است که از طرف استرالیایی و به واسطه اعمال تحریم‌ها به وجود آمده است. ما هیچ محدودیتی برای ارتباط با تجار و بازرگانان استرالیا نداریم.

چرا شما ریاست گروه دوستی-پارلمانی استرالیا را عهده‌دار شدید؟
هر نماینده‌ای می‌تواند انتخابی داشته باشد و انتخاب من نیز گروه دوستی - پارلمانی ایران و استرالیا بود. البته علاوه بر استرالیا بنده رئیس گروه دوستی ایران-اندونزی، ایران- سنگال و ایران- تایلند نیز هستم.

دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها