تاریخ انتشار:
بریده روزنامهها
کمپین مردمی تحریم کشورهای حامی داعش
نوشت: تعدادی از کاربران شبکههای اجتماعی کمپین «تحریم سفر به کشورهای حامی داعش» را ایجاد کردند و قرار است تا آنجا که ممکن است به کشورهایی چون ترکیه و عربستان سفر نکنند. حمایتهای اخیر برخی کشورها از داعش و انتشار برخی از اخبار در مورد برخورد بد با اتباع ایرانی در کشورهایی مانند ترکیه و عربستان در فضای مجازی سبب راهاندازی این کمپین شده است... کارشناسان اقتصادی و فعالان مدنی معتقدند چنین ممنوعیتی باید به صورت خودجوش و در میان مردم ایجاد شود نه آنکه ممنوعیت دولتی مانع سفر به این کشورها یا همکاریهای اقتصادی باشد.
مازوت، قاتل سود پالایشگاهها
نوشت: با توجه به سقوط قیمت نفت و بالا بودن ظرفیت تولید نفت کوره، اکثر پالایشگاههای نفت کشور زیانده شدهاند. ظرفیت فعلی پالایش نفت خام ایران با احتساب میعانات گازی به حدود یک میلیون و ۸۰۰ هزار تا یک میلیون و ۸۵۰ هزار بشکه میرسد که با وجود ایجاد این ظرفیت، به دلیل بالا بودن ظرفیت تولید محصولاتی همچون نفت کوره (مازوت)، حاشیه سود فعالیتهای پالایشگاهی در کشور به شدت پایین است. در شرایط فعلی ایران از نظر ظرفیت پالایش نفت در جایگاه یازدهم جهان قرار دارد اما از حیث تولید نفت کوره ایران به بزرگترین کشور تولیدکننده این محصول نفتی در جهان تبدیل شده است.
سیاست بهینه برای بازار مسکن
نوشت: پیشتر دو نگاه متفاوت به بخش مسکن، باعث شد یک گروه با تشخیص نقش «پیشران» مسکن در رونق اقتصادی، اولویت تخصیص منابع به این بخش را مطرح کند و در مقابل، گروهی دیگر با تاکید بر ساختوسازهای مازاد سالهای اخیر و نبود تقاضای موثر مصرفی و سفتهبازی برای خرید ساختمانهای فعلی، پیشنهاد اول را وتو کند. اما موسسه عالی آموزش و پژوهش در مدیریت و برنامهریزی، راهکار مناسب و کمهزینه را در «تامین مسکن اقشار متوسط» میداند که میتواند از طریق «ساخت و ساز در بافت فرسوده» و «رفع محدودیت شورای پول و اعتبار در پرداخت وام خرید مسکن توسط بانکهای تجاری» عملیاتی شود.
اقتصاد مقاومتی؛ دو سال بعد
نوشت: در حالی که از ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی نزدیک به دو سال میگذرد اما همچنان شاهد کمتوجهی مسوولان به این سیاستها هستیم... در حالی که اقتصاد کشورمان چند سالی است با رکود شدید مواجه است، توجه به احکام اقتصاد مقاومتی میتوانست در خروج از رکود بسیار موثر باشد. کارشناسان میگویند اقتصاد مقاومتی هنوز در بدنه دولت رخنه نکرده و به بیان بهتر به باور دولتمردان نرسیده است. برخی از آنها عقیده دارند که اقتصاد درونزا و بروننگر میتواند کشور را نسبت به تحریمهایی که علیه ایران وضع میشود، بیمه کند و دیگر از تحریمهای بعدی هراسی نداشته باشیم.
دیدگاه تان را بنویسید