شناسه خبر : 418 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

اینفوگرافی

سهم بانک‌ها از آزادسازی سپرده‌قانونی

با کاهش نرخ سپرده قانونی چه میزان منابع آزاد می‌شود؟

در قالب بسته خروج از رکود، کاهش میانگین نرخ سپرده قانونی از ۱۳ درصد به ۱۰ درصد در نظر گرفته شده است. بنا بر تاکید رئیس‌جمهور بانک‌هایی که عملکرد مناسبی داشته و منضبط کار می‌کنند مشمول این سیاست تشویقی خواهند شد.

در قالب بسته خروج از رکود، کاهش میانگین نرخ سپرده قانونی از 13 درصد به 10 درصد در نظر گرفته شده است. بنا بر تاکید رئیس‌جمهور بانک‌هایی که عملکرد مناسبی داشته و منضبط کار می‌کنند مشمول این سیاست تشویقی خواهند شد. به عبارت دیگر بانک‌ها به دو دسته بانک‌های خوب و بد یا خوش‌حساب و بدحساب تقسیم خواهند شد. اگرچه هنوز مشخص نیست بانک مرکزی چگونه بانک‌های بد و خوب را از هم مجزا خواهد کرد و با کاهش نرخ سپرده قانونی از 13 درصد به 10 درصد چه میزان از منابع بانک‌ها آزاد خواهد شد. با این حال بنا بر اعلام معاون نظارتی بانک مرکزی در بررسی اولیه و مقدماتی که توسط بانک مرکزی انجام شده است حدود 9 هزار میلیارد تومان از منابع بانک‌ها آزاد خواهد شد.
البته به جز بانک‌های بدحساب این آزادسازی شامل سپرده قانونی بانک‌های تخصصی که اکنون در حدود 10 درصد است، نمی‌شود. در این راستا بانک مرکزی از طریق دو ابزار «عرضه منابع در بازار بین‌بانکی» و «کاهش تشویقی نرخ سپرده قانونی» دست به تسهیل پولی خواهد زد. سیاستی که گفته می‌شود منجر به افزایش توان تسهیلات‌دهی بانک‌ها شده و این سناریو در مراحل بعدی به‌گونه‌ای پیش خواهد رفت که تنگناهای مالی در بخش تولید را هدف قرار دهد. صرف‌نظر از مناسب بودن یا نامناسب بودن سیاست تسهیل پولی در قالب بسته ضد‌رکود در اینفوگرافی پیش رو با توجه به گزارشی که شرکت نوآوران امین انجام داده است، برخی از بانک‌های بزرگ کشور مورد بررسی قرار گرفته‌اند که اگر سپرده قانونی از 13 درصد به 10 درصد برسد چه میزان منابع این بانک‌ها آزاد خواهد شد؟

index:1|width:620|height:398|align:center

دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها