آیا دولت بخش خصوصی را مامور دیپلماسی اقتصادی کرده است؟
دیپلماسی ملکالتجار
«فرانسیس ماود»، وزیر مشاور در تجارت و سرمایهگذاری انگلیس شنبه گذشته میهمان رئیس اتاق ایران بود تا در ادامه دید و بازدید هیاتهای سرمایهگذاری خارجی، خیابان طالقانی تهران به مرکزی برای دیپلماسی کشور تبدیل شود.
«فرانسیس ماود»، وزیر مشاور در تجارت و سرمایهگذاری انگلیس شنبه گذشته میهمان رئیس اتاق ایران بود تا در ادامه دید و بازدید هیاتهای سرمایهگذاری خارجی، خیابان طالقانی تهران به مرکزی برای دیپلماسی کشور تبدیل شود. به نظر میرسد دولت یازدهم خلاف دولت قبل که با اتاق در افتاده بود و از اعضای آن به عنوان سرمایهداران بیغم یاد میکرد، بنا را بر آن گذاشته تا با استفاده از ظرفیت تمام فعالان اقتصادی کشور، از این دید و بازدیدها حداکثر استفاده را ببرد و بخش خصوصی را به میدان آورد تا علاوه بر یادگیری آداب دیپلماسی، افرادی را از این بخش برای مدیریت پستهای مهم و سرنوشتساز کشور تربیت کند. پیوند سیاست و اقتصاد سبب شده هر هیات سیاسی و اقتصادی که وارد کشور میشود پس از دیدارهای رسمی خود، با فعالان اقتصادی کشور نیز دیدار داشته باشد و از ظرفیتهای اقتصادی و توان آنها بیشترین بهره را ببرد.
آنگونه که سایت اتاق ایران گزارش داده، شامگاه نهم آبان ماه، «محسن جلالپور» در دیدار با «فرانسیس ماود» وزیر مشاور در تجارت و سرمایهگذاری انگلیس به اهمیت نگاه دولت به بخشهای خصوصی در آینده اقتصاد کشور و منطقه اشاره کرده و همکاریهای مشترک در زمینههای مختلف با هدف بهبود ذهنیت ملت و دولت ایران از انگلستان را خواستار شده است.
رئیس اتاق ایران که این روزها اتاق ایران را فعالتر از گذشته کرده و سعی میکند با ارائه گزارشهایی از دید و بازدیدها و فعالیتهایش، مردم را در جریان آنچه در اقتصاد میگذرد، قرار دهد، در این دیدار گفته است «ایران در دوران جدید اقتصادی قرار گرفته و برنامههای بسیاری برای توسعه کشور و قویتر کردن نقش بخشهای خصوصی و کارهای پایدار و مستحکم دارد که در این راستا تجار و فعالان اقتصادی ما علاقه دارند که با کشورهایی که توان و ظرفیت بالایی دارند، برای انجام کارهای مشترک در ایران و منطقه ارتباط داشته باشند.»
جلالپور به نقش انگلستان در تغییر مواضع برای ثبت و تدوین کالاهای دوگانه اشاره کرده و گفته است «امیدواریم همکاریهای بیشتری در این خصوص انجام گیرد تا آینده روابط روشنتر از گذشته باشد.» او همچنین بر لزوم از سرگیری کار سفارتهای دو کشور برای تسهیل در اخذ ویزا و سفر تجار تاکید کرد.
وزیر تجارت انگلستان با اشاره به ارتباط گذشته ایران از طریق بخشهای مالی انگلستان با سرویسهای پولی و بانکی دنیا گفت: «لندن اکنون به عنوان مرکز مالی دنیا میتواند همان نقش را ایفا کند. شرکتهای همراه ما در حوزههای مختلف مالی، سرمایهگذاری و تجاری، نفت و گاز، خدمات انرژی و صنعت که در گذشته نیز با ایران همکاری داشتهاند و در منطقه کارهای ارزشمندی به انجام رساندهاند، اکنون نیز آماده توسعه همکاری سرمایهگذاری و انتقال تکنولوژی برای توسعه همکاریهای پایدار و طولانیمدت هستند.»
دیدگاه تان را بنویسید