شعبه ندارد
پیدا کردن تنها بازمانده بستنی اکبرمشتی در حالی که بستنیسازهای زیادی با این ادعا روزانه فروش زیادی دارند کار مشکلی است. اما خیابان ری را که رو به شمال حرکت کنید ۵۰۰ متر بالاتر از میدان قیام زیر پل سمت چپ خیابان بستنیفروشی وجود دارد که تابلو اکبرمشتی را یدک نمیکشد، اما به زعم رئیس اتحادیه بستنیفروشان تهران مرحوم اکبرمشتی در همین مغازه بستنی معروف خود را درست میکرده است. با حاج حسین کارگر ۸۵ساله اکبرمشتی و حاج عبدالله(سرکارگر اکبرمشتی) گفتوگوی کوتاهی کردهایم.
پیدا کردن تنها بازمانده بستنی اکبرمشتی در حالی که بستنیسازهای زیادی با این ادعا روزانه فروش زیادی دارند کار مشکلی است. اما خیابان ری را که رو به شمال حرکت کنید 500 متر بالاتر از میدان قیام زیر پل سمت چپ خیابان بستنیفروشی وجود دارد که تابلو اکبرمشتی را یدک نمیکشد، اما به زعم رئیس اتحادیه بستنیفروشان تهران مرحوم اکبرمشتی در همین مغازه بستنی معروف خود را درست میکرده است. با حاج حسین کارگر 85ساله اکبرمشتی و حاج عبدالله (سرکارگر اکبرمشتی) گفتوگوی کوتاهی کردهایم.
* اینجا مغازه اصلی اکبرمشتی است؟
بله، بستنی اصل اکبرمشتی اینجاست. بستنیفروشی هر دو طرف مال اکبرمشتی بود.
* پس مغازههای اکبرمشتی که در میدان سپاه یا میدان تجریش است چه؟ آنها مگر اکبرمشتی نیستند؟
آنها همکار هستند.
* اینجا چند سال است که بستنیفروشی است؟
120 سال.
* چرا اسم بستنیفروشی را اکبرمشتی نزدهاید؟
حاجی وصیت کرده است که اسم اکبرمشتی نزنیم.
* میدانید که بستنی اکبرمشتی با همین فرمول در آلمان تهیه میشود؟
بله، خیلی جاها بستنی اکبرمشتی را میزنند. بستنی اکبر را خارج بردهاند، برای کویت، دوبی و کشورهای اطراف هم میبرند.
* چطور میبرند؟
داخل کلمن میگذارند و میبرند.
* قبلاً که دستگاه بستنی و یخچال نبود چطور بستنی درست میکردند؟
از قالب بشکه استفاده میکردند. قالبهای آهنی و بشکههای چوبی بود. دور قالب یخ میریختند و قالب را در داخل بشکه میگذاشتند و پای آن یخ و نمک میریختند. حتی چند بار هم بشکه بستنی را با هواپیما خارج بردند.
* چرا بستنی اکبرمشتی معروف است؟
چون اولین کسی بود که بستنی را به ایران آورد، حتی مظفرالدینشاه هم اینجا بستنی خورده است. چون حاجعبدالله جاهل محل بود طیبخان هم اینجا بستنی خورده است. حاجعبدالله میگفت من جاهل کارگرها هستم.
دیدگاه تان را بنویسید