شناسه خبر : 20781 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

هفته‌ای که گذشت

اعتراض کلیسا به وام روزمزدی
جمعه 26 جولای/4 مرداد: به گزارش سی‌ان‌ان مانی، وام روزمزدی در انگلستان در طول سه سال گذشته، با طرد شدن خانوارهای فقیر از سوی بانک‌های رسمی، دو برابر شده است. اکنون یکی از بازیگران اصلی این صنعت
2/2میلیارد پوندی، شرکت وُنگا (Wonga)، مورد حمله کلیسا قرار گرفته است. رهبر کلیسای انگلستان به جمع منتقدان این نوع وام‌دهی غیرمسوولانه پیوسته و مبارزه‌ای را به منظور زمین ‌زدن ونگا و همتایانش آغاز کرده است. اسقف اعظم کانتربری، جاستین ولبی، رهبر فعلی میلیون‌ها مسیحی آنگلیکان در سراسر جهان، اعلام کرده که به اتحادیه‌های اعتباری اجازه می‌دهد در املاک کلیسا بنگاه راه بیندازند تا ونگا و همتایانش ورشکسته شوند. ولبی که عضو کمیسیون بانکداری پارلمان نیز هست، در مصاحبه‌ای با توتال پولیتیکس (Total Politics) که در برابر رئیس ونگا انجام شد گفت: «ما قصد قانونگذاری به منظور خارج‌ کردن شما از بازار را نداریم، هدف ما رقابت برای ورشکسته کردن شماست.»

حل جنجال تجاری چین و اروپا
شنبه 27 جولای/5 مرداد: به گزارش تلگراف، اتحادیه اروپا و چین به مجادله خود بر سر صفحه‌های خورشیدی که نگرانی‌ها را نسبت به درگرفتن یک جنگ تجاری افزایش داده بود، پایان دادند. دو اقتصاد بزرگ جهان به راه‌حلی برای مجادله بر سر موضوع دامپینگ صفحه‌های خورشیدی چینی در بازارهای اروپایی رسیدند. این راه‌حل عبارت است از تعیین یک حداقل قیمت برای صفحه‌های چینی. این توافقنامه به گونه‌ای نوشته شد که بیشتر به نفع چینی‌ها باشد. اروپا ادعا کرده بود چین با استفاده از یارانه‌های دولتی گسترده 18 میلیارد پوند صفحه خورشیدی را زیر قیمت در بازارهای اروپایی می‌فروشد و این موجب تضعیف تولیدکنندگان بومی می‌شود. توافق بین اتحادیه اروپا و چین پیش از ماه آگوست که قرار بود تعرفه تنبیهی بر صفحه‌های چینی اعمال شود، رخ داد. کمیسیونر تجاری اروپا، کارل دو گوشت گفت «ما به راه‌حلی دوستانه رسیدیم».

پیشنهاد آخر کره شمالی در مذاکرات گائه‌سونگ
یکشنبه 28 جولای/6 مرداد: به گزارش بلومبرگ، کره جنوبی پیشنهاد کرد که برای آخرین بار درباره بازگرداندن فعالیت‌هایش در ناحیه صنعتی مشترک گائه‌سونگ که توسط کره شمالی به حالت تعلیق در‌آمده، با همسایه شمالی خود به گفت‌وگو بنشیند. گفت‌وگوهای دو کشور تاکنون شش بار به شکست انجامیده است. وزیر متحدسازی کره جنوبی اعلام کرد: «ما یک گفت‌وگوی دیگر درباره گائه‌سونگ پیشنهاد می‌کنیم و این آخرین پیشنهاد ماست. شمال باید تضمین کند که دیگر به خاطر اهداف سیاسی و نظامی چنین تعلیقی را انجام نمی‌دهد وگرنه ما تصمیم حساس و مهمی برای حفاظت از تجارت خود خواهیم گرفت.» مقام‌های دو کشور در رسیدن به توافقنامه‌ای درباره چگونگی جلوگیری از تعلیق یک‌طرفه شهرک صنعتی توسط کره شمالی، بارها شکست خورده‌اند. شرکت‌های کره جنوبی که با کارگران کره شمالی در منطقه گائه‌سونگ کار می‌کنند، گزارش داده‌اند که از تاریخ 7 ژوئن حدود 4/1 میلیارد دلار ضرر کرده‌اند.

نیروی ویژه برای حفاظت از منطقه نفت‌خیز
دوشنبه 29 جولای/7 مرداد: کنیا برای حفاظت از منابع نفتی خود در منطقه ناآرام شمال کشور، واحد امنیتی ویژه تشکیل داده است. به گزارش بلومبرگ، دولت کنیا برای تامین امنیت پایگاه‌های اکتشاف نفت در مناطق ناآرام شمال این کشور که شرکت‌هایی چون.Vanoil Energy Ltdمشغول اکتشاف نفت هستند، واحد امنیت ویژه تشکیل داده است. شمال کنیا که با سومالی و اتیوپی هم‌مرز است، از زمانی که کنیا نیروهایش را در اکتبر 2011 در تعقیب شورشیان مرتبط با القاعده به جنوب سومالی وارد کرد، آماج حملات متعددی واقع شده است. کنیا الشباب را به حمله به خارجی‌ها و ربودن کارگران کمکی و گردشگران متهم کرده است. رشید خاتور، یکی از مقامات کنیایی، در مصاحبه‌ای اعلام کرد: «تشکیل واحد امنیتی ویژه به دلایل گوناگونی از جمله اینکه پایگاه‌های نفتی در منطقه تنش‌خیز شمال شرق کنیا قرار دارند، ضروری است. سرمایه‌گذاری نفتی یک سرمایه‌گذاری راهبردی است که باید به دقت از آن حفاظت شود.»

تزریق نقدینگی توسط بانک مرکزی چین
سه‌شنبه 30 جولای/8 مرداد: به گزارش تلگراف، به دنبال تصمیم بانک مرکزی چین برای تزریق فعالانه نقدینگی به بازار برای اولین بار از فوریه تاکنون، نگرانی‌ها نسبت به تکرار یک بحران نقدی در میان بانک‌های چینی افزایش یافت. کمبود پول نقد در اواخر ماه ژوئن هنگامی که وام‌دهی بین نهادها تقریباً متوقف شد و نرخ‌های استقراض بین بانک‌ها به 25 درصد افزایش یافت، به اوج خود رسید. در میان تقاضا برای نقدینگی از سوی کسب و کارها و بانک‌ها، بانک‌های چینی این هفته خودشان را برای یک تزریق نقدینگی دیگر آماده کرده بودند. نرخ‌های کوتاه‌مدت پول در چین در هفته‌های اخیر به سرعت در حال افزایش بود. اما در اقدامی اعجاب‌آور، بانک مرکزی چین در روز سه‌شنبه 8/1 میلیارد پوند به سیستم مالی این کشور تزریق کرد. این در حالی بود که انتظار می‌رفت بانک مرکزی از فشار بیشتری برای نقدینگی استفاده کند.

کاهش غیرمنتظره خرده‌فروشی در آلمان
چهارشنبه 31 جولای/9 مرداد: به گزارش بلومبرگ، شاخص خرده‌فروشی در آلمان به شکلی غیرمنتظره در ماه ژوئن افت داشته است. این نشان می‌دهد تردید نسبت به بهبود اقتصادی اروپا بر هزینه‌های مصرف‌کنندگان سایه انداخته است. اداره فدرال آمار در این روز گزارش داد فروش‌های هماهنگ‌شده با تورم و نوسان‌های فصلی، از ماه می که 7/0 درصد افزایش پیدا کرده بود، 5/1درصد کاهش داشته است. بر اساس میانگین پیمایش بلومبرگ‌نیوز، اقتصاددانان افزایش 2/0درصدی را پیش‌بینی کرده بودند. خرده‌فروشی نسبت به یک سال گذشته، 8/2 درصد کاهش یافته است. سفارش‌های کارخانه‌ها، تولید صنعتی و صادرات همگی در ماه می افت داشته‌اند. بانک مرکزی آلمان هفته گذشته اعلام کرد رشد اقتصادی این کشور در این یک‌چهارم سال کُند خواهد شد. کریستین لیپس، اقتصاددان آلمانی مقیم هانوفر گفت: «در ادامه سال، رشد ذره‌ای کُند خواهد شد اما آلمان موتور رشد اروپا باقی خواهد ماند.»

دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها