شناسه خبر : 19192 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

مارک زوکربرگ راهی دیگر برای به اشتراک‌گذاری یافته است

فیس‌بوک و بشردوستی

افراد بسیاری از رسانه‌های اجتماعی برای به اشتراک‌گذاری وقایع بزرگ استفاده می‌کنند.

افراد بسیاری از رسانه‌های اجتماعی برای به اشتراک‌گذاری وقایع بزرگ استفاده می‌کنند. در اول دسامبر رئیس فیس‌بوک، مارک زوکربرگ، زمانی که به همراه همسرش پریسیلا چان، تولد دختر خود را در سایت شبکه اجتماعی اعلام کردند، در کنار اخبار حاکی از صرف بخش بیشتر دارایی خود از سهام فیس‌بوک در طول حیات‌شان در امور خیریه، در واقع از سنتی پیروی کردند که خود به ایجاد آن کمک کرده بود. حدود 99 درصد از سهامی که در فیس‌بوک دارند و امروز حدود 45 میلیارد دلار است، به سازمان «چان و زوکربرگ» اختصاص خواهد یافت. آنها گفتند هدف‌شان بهبود جهان برای دختر خود و نسل‌های آتی است.
اکنون این اقدام به آقای زوکربرگ امکان واگذاری ثروتش و نه کنترل آن را می‌دهد تا زمانی که او آرای مرتبط با هرگونه سهام انتقال‌یافته به سازمان چان و زوکربرگ را در اختیار دارد. او پیش‌بینی می‌کند سهامداری فیس‌بوک را تا «آینده قابل پیش‌بینی» در کنترل داشته باشد و در نظر دارد سالانه حداکثر یک میلیارد از سهام فیس‌بوک را تا سه سال آینده به فروش برساند یا واگذار کند.
آقای زوکربرگ از نخستین غول تکنولوژی که بتواند میلیاردها دلار به فعالیت‌های انسان‌دوستانه اختصاص دهد فاصله زیادی دارد، اما از مسیری تقریباً متفاوت با بیل گیتس موسس مایکروسافت پیروی می‌کند. در حالی که بنیاد بیل گیتس یک موسسه خیریه ثبت شده است، سازمان چان و زوکربرگ یک شرکت با مسوولیت محدود خواهد بود. اگرچه سازمان‌های خیریه بدون هیچ قید و شرطی از معافیت‌های مالی بسیار خوبی برخوردارند، برخلاف موسسات خیریه، شرکت‌های مسوولیت محدود می‌توانند بدون محدودیت لابی‌گری کنند؛ زوکربرگ‌ها گفته‌اند سازمان چان و زوکربرگ در مباحثات سیاسی وارد خواهند شد. انعطاف‌پذیری دیگری که شرکت‌های با مسوولیت محدود امکان آن را فراهم می‌کند آزادی عمل برای سرمایه‌گذاری در موارد انتفاعی است که تاثیر اجتماعی بزرگی دارد. در این مورد، زوکربرگ‌ها جا پای پیِر امیدیار (Pierre Omidyar) موسس بازار آنلاین eBay می‌گذارند که محدودیت‌های موسسات خیریه، او را ناامید کرده است. آقای امیدیار اکنون شبکه امیدیار (Omidyar Network) را سرپرستی می‌کند که بخش‌های انتفاعی و غیرانتفاعی دارد. ویل فیتس پاتریک (Will Fitzpatrick) طراح این ساختار هیبرید، ادعا می‌کند بخش انتفاعی می‌تواند به آسانی در مواردی سرمایه‌گذاری کند که می‌توانند به سرعت رشد کنند. او مثالی از سرمایه‌گذاری در چراغ‌های خورشیدی را عنوان می‌کند که هر کدام کمتر از 10 دلار هزینه دارند و مردم دیگر مجبور نیستند از نفت سفید خطرناک استفاده کنند، و طبق گفته او از طریق بنیاد خصوصی دستیابی به آن دشوار است.
منبع: اکونومیست

دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها